Zo zien het leven en vermogen van Jamie Lee Curtis er vandaag uit

Inhoudsopgave:

Zo zien het leven en vermogen van Jamie Lee Curtis er vandaag uit
Zo zien het leven en vermogen van Jamie Lee Curtis er vandaag uit
Anonim

Amerikaanse actrice en schrijver Jamie Lee Curtis verwierf internationale bekendheid toen ze Laurie Strode voor het eerst speelde op Halloween in 1978. Later speelde ze in een handvol horrorfilms, waaronder Prom Night, Terror Train, Road Games en The Fog. Jamie Lee heeft ook deelgenomen aan andere filmgenres, zoals de komische film Trading Places van John Landis en de actiekomediefilm van True Lies. Haar laatste hitrollen zijn onder meer Linda Drysdale-Thrombey in Knives Out uit 2019, Cathy Munsch in de satirische komedie-slasher Scream Queens en Rachel Burke in An Acceptable Loss.

De Halloween-beroemdheid heeft sinds 1998 een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Ze is ook een BAFTA Award en twee Globe Globe Awards winnaar. Jamie Lee Curtis heeft nog niet genoeg van alle roem en succes en presteert tot op de dag van vandaag nog steeds.

9 Curtis speelde Laurie Strode in 'Halloween Kills'

Jamie Lee speelde Laurie Strode in het nieuwste horrorvervolg Halloween Kills. David Gordon Green is de co-schrijver en regisseur van de film die op 8 september in première ging op het 78e filmfestival van Venetië. De film werd op 15 oktober in de VS uitgebracht. Jamie Lee beschreef de film als een opera, gewelddadig, mooi, bruut, en vertellen. Lauri Strode is de enige overlevende van de moordpartij die Michael Myers in 1978 uitvoerde. Ze lijdt aan PTSS en vecht om haar dochter Karen en kleindochter Allyson te beschermen.

8 Jamie Lee filmt 'Alles overal tegelijk'

Curtis onthulde na haar nieuwe succes in de Halloween Kills-film dat ze nog steeds naar meer streeft. Jamie Lee begon begin 2020 met het filmen van haar aankomende sci-fi film, Everything Everywhere All At Once. Curtis speelt naast Jonathan Ke Quan, James Hong, Michelle Yeoh en Stephanie Hsu. Daniel Kwan en Daniel Scheinert zijn de schrijvers en regisseurs van Everything Everywhere All At Once. De sciencefictionfilm volgt het leven van een Chinese vrouw die op 55-jarige leeftijd haar belastingen probeert af te betalen. Ze is een immigrant die verstrikt raakt in een waanzinnig avontuur en plotseling verdwa alt in de oneindige werelden van het multiversum.

7 En speelt ook in de komende 'Borderlands'

Jamie Lee zal ook Dr. Patricia Tannis spelen in de aankomende sci-fi actie-komediefilm Borderlands. Curtis prees de creatieve set, het kostuum en het camera-ontwerp van de film. Ze sprak ook positief over het script en de leuke sfeer van de acteurs. Borderlands wordt uitgebracht in 2022 en bevat beroemdheden zoals Cate Blanchett, Kevin Hart en Jack Black.

6 Jamie Lee Curtis verschijnt in 2022 in 'Halloween Ends'

Jamie Lee Curtis heeft er geen genoeg van om Laurie Strode te spelen in de originele Halloween-film in 1978 en veel van zijn andere vervolgen. Ze voegt zich ook bij de cast van het vervolg op Halloween Ends in 2022. Curtis onthulde dat de laatste aflevering mensen zal choqueren en ze erg boos zal maken. Ze beschreef de film ook als schokkend, mooi, opwindend en stimulerend.

5 Jamie Lee Curtis heeft de Gold Lion Honorary Award gewonnen

In de 78e Venice International Film werd Jamie Lee Curtis erkend voor haar inspanningen in de industrie en ontving ze de Gold Lion Honorary Award, de meest gerespecteerde prijs in de bioscoopindustrie. Curtis onthulde dat ze nederig en vereerd was met het ontvangen van een Lifetime Achievement-erkenning en zei dat het voor haar zinvol is om dat te laten gebeuren met Halloween Kills.

4 Ze heeft een nettowaarde van $60 miljoen

Volgens Celebrity Net Worth, de Halloween-beroemdheid, vergaarde Jamie Lee Curtis een vermogen van $ 60 miljoen tijdens haar 44-jarige werk in het acteerveld. Curtis speelde al in meer dan 48 films op groot scherm en 27 tv-films en series. Haar rol in Halloween in 1978 vestigde haar als een schreeuwkoningin.

3 Jamie Lee Curtis staat op tegen plastische chirurgie

De 62-jarige actrice Jamie Lee Curtis gaf toe dat ze een aantal mislukte plastische operaties had ondergaan, waardoor ze zich verzette tegen de wijdverbreide medische operaties. Curtis onthulde dat ze spijt had van het doen van Botox en liposuctie, waardoor ze zich slechter voelde en niet werkte. Ze beschreef zichzelf ook lange tijd als een pleitbezorger voor natuurlijke schoonheid.

2 Ze kondigde aan dat haar dochter transgender is

In juli maakte het Hollywood-icoon Jamie Lee Curtis bekend dat haar jongste dochter, Ruby Curtis, transgender is. De 25-jarige werkt als redacteur van computerspellen en trouwt in 2022. Curtis en haar man waren trots en volgden met verwondering de overgang van hun zoon naar hun dochter, Ruby.

1 Jamie Lee Curtis lanceerde haar 'Good Friend'-podcast

In samenwerking met iHeart Media lanceerde Jamie Lee haar nieuwe wekelijkse podcast, Good Friend, waarin vriendschap centraal staat; zijn hoogte- en dieptepunten, vreugde en verdriet, gebreken en perfecties. Jamie onthulde dat dit de beste tijd is om kameraadschap te bespreken te midden van de pandemie, sociale afstand en de dramatische verandering die onze wereld trof.

Aanbevolen: