Zo werd Reese Witherspoon de rijkste actrice in 2021

Inhoudsopgave:

Zo werd Reese Witherspoon de rijkste actrice in 2021
Zo werd Reese Witherspoon de rijkste actrice in 2021
Anonim

De vijfenveertigjarige actrice Reese Witherspoon begon haar carrière in 1991. Ze speelde in meer dan 40 films op groot scherm, zoals American Psycho, Legally Blonde, Vanity Fair, This Means War, Hot Pursuit, en Lucy in de lucht. Reese is ook te zien geweest in meer dan 15 tv-films en series, waaronder Friends, Freedom: A History Of Us, Return To Lonesome Dove en Wildflower. Witherspoon produceerde de dramaserie Big Little Lies. Ze speelde de hoofdrol van Madeleine Martha McKenzie in de show.

En ze staat bekend om haar rol als Elle Woods in Legally Blonde en het vervolg Legally Blonde 2: Red, White & Blonde. Vanaf 2021 werd Reese Witherspoon de rijkste actrice ter wereld, met een nettowaarde van $ 400 miljoen. Het grootste deel van haar opgebouwde rijkdom is echter niet het directe resultaat van haar acteercarrière.

8 Een mediabedrijf kocht de meerderheid van haar productiebedrijf

In 2016 richtte Reese Witherspoon haar productiebedrijf Hello Sunshine op, dat zich richt op het produceren van door vrouwen gedreven verhalen. Het bedrijf bracht verschillende hitshows uit, zoals Big Little Lies, Little Fires Everywhere en The Morning Show. De Blackstone Group kocht in 2021 een meerderheidsbelang in Hello Sunshine. Als gevolg daarvan ontving Witherspoon een betaling van $ 120 miljoen voor het deel dat ze verkocht van haar eigendom in Hello Sunshine. Het mediabedrijf dat Hello Sunshine heeft gekocht, wordt ondersteund door Blackstone Group Inc en wordt beheerd door Kevin Mayer en Tom Staggs, beiden voormalige directeuren van Disney.

Reese zei in een verklaring dat ze dit evenement beschouwt als een geweldig moment voor Hello Sunshine en de samenwerking met Blackstone als een enorme stap voorwaarts.

7 Hello Sunshine werd gewaardeerd op $900 miljoen

The Blackstone Group schatte Hello Sunshine op $ 900 miljoen. Bovendien kocht het door Blackstone gesteunde mediabedrijf aandelen van andere investeerders in Hello Sunshine, waaronder Emerson Collective en AT&T van Laurene Powell Jobs. Witherspoon bezat zelf al 40 procent van de aandelen van het bedrijf voordat ze de deal sloot. De Legally Blonde-ster richtte ook Reese's Book Club op als onderdeel van Hello Sunshine, wat de waarde van het productiebedrijf verder verhoogde. Witherspoon beloofde dat Hello Sunshine nu de kans krijgt om meer verhelderende en vermakelijke wereldwijde verhalen over vrouwen te schrijven na de deal die is gesloten met het mediabedrijf dat wordt ondersteund door Blackstone.

6 Ze krijgt $ 1 miljoen per aflevering voor haar tv-werk

Sinds het begin van haar acteercarrière wordt Reese goed betaald. In 1996 ontving ze $ 200.000 voor haar rol als Nicole Walker in de film Fear. Snel vooruit naar 2002, en haar rol als Melanie Smooter in Sweet Home Alabama resulteerde in een $ 12.5 miljoen salaris voor haar. Bovendien verdient Witherspoon naar verluidt minstens $ 1 miljoen per aflevering voor haar tv-werk.

5 Reese Witherspoon verdient $ 1,2 miljoen per aflevering voor 'The Morning Show'

Sinds 2019 is Reese Witherspoon uitvoerend producent en hoofdrolspeler in de Apple TV+ The Morning Show.

Reese speelt Bradley Jackson in de Amerikaanse drama-streaming tv-serie. Samen met haar co-ster Jennifer Anniston verdient Witherspoon $ 1,25 miljoen per aflevering van The Morning Show. De serie zal tegen 19 november in totaal 20 afleveringen hebben, wat het totale bedrag dat Reese verdiend heeft voor haar hoofdrol in The Morning Show op $ 25 miljoen zal brengen.

4 Ze werkt in commercials voor verschillende merken

Reese schittert in commercials voor topmerken, zoals het internationale woondecoratiebedrijf Crate & Barrel. Reese werkt sinds enkele jaren als merkambassadeur voor het bedrijf. Witherspoon helpt consumenten bij het bepalen van de producten en stijl die ze voor hun huis moeten gebruiken. Haar werk als gerenommeerd endossant levert haar enkele miljoenen dollars op, die ze kan toevoegen aan haar enorme rijkdom.

3 Ze richtte het productiebedrijf Pacific Standard op

In 2012 richtte Reese Pacific Standard op, haar eerste productiebedrijf.

De films Wild and Gone Girl zijn voorbeelden van enkele Oscar-genomineerde producties van Pacific Standard. In 2016 begon haar bedrijf met het produceren van Big Little Lies. Bovendien richtte Witherspoon in hetzelfde jaar Hello Sunshine op met Seth Rodsky, en veranderde ze Pacific Standard in een dochteronderneming onder haar nieuwe bedrijf.

2 Witherspoon zal nog steeds op het bord van Hello Sunshine zitten

Na een deal te hebben gesloten met het door Blackstone gesteunde particuliere mediabedrijf, bezit Reese nog steeds 18 procent van de aandelen van Hello Sunshine. Ze zal nog steeds in het bestuur van het bedrijf zitten met de CEO van Hello Sunshine, Sarah Harden. Witherspoon en Harden zullen de dagelijkse activiteiten van Hello Sunshine blijven overzien en beheren.

1 Reese Witherspoon ontving $ 15 miljoen voor 'Legally Blonde 2'

In 2001 speelde Reese Witherspoon Elle Woods in de film Legally Blonde. Haar rol leverde haar internationale erkenning op en ze ontving toen haar eerste salaris van meerdere miljoenen dollars. Twee jaar later speelde Reese in Legally Blonde 2: Red, White & Blonde. Ze produceerde ook uitvoerend de film. Witherspoon verdiende naar verluidt maar liefst $ 15 miljoen voor haar rol. Vanaf dit punt stelde de Legally Blonde-beroemdheid een minimumsalaris van $ 15 miljoen vast voor alle andere rollen die ze in films speelde.

Aanbevolen: