Hoe Elijah Wood zijn enorme vermogen echt uitgeeft

Inhoudsopgave:

Hoe Elijah Wood zijn enorme vermogen echt uitgeeft
Hoe Elijah Wood zijn enorme vermogen echt uitgeeft
Anonim

Toen Elijah Wood nog een kind was, kreeg hij zijn eerste grote doorbraak toen hij werd aangenomen om te verschijnen in de videoclip voor Paula Abdul's hit "Forever Your Girl". In de jaren sinds dat keerpunt in zijn leven heeft Wood een van de meest interessante carrières in heel Hollywood samengesteld.

Nog steeds het best bekend als de acteur die Frodo Balings tot leven bracht op het grote scherm, als Elijah Wood tot op de dag van vandaag commentaar geeft op Lord of the Rings, letten fans op. Ondanks dat hij zijn belangrijkste claim op roem te danken heeft aan een blockbuster-filmfranchise, heeft Wood zijn carrière gericht op kleinere onafhankelijke films die unieke verhalen vertellen. Om die reden zijn er veel mensen die van het werk van Wood zijn gaan houden, ondanks dat ze zichzelf in het verleden geen fans noemden.

Het spreekt vanzelf dat een van de belangrijkste redenen waarom Elijah Wood het zich kan veroorloven om zich op kleinere projecten te concentreren, al het geld is dat hij verdiende met zijn blockbuster-films. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: besteedt Wood zijn geld ook op interessante manieren?

Financiële vooruitzichten

Gewone mensen zijn al heel lang gefascineerd door het ongelooflijke leven dat veel sterren leiden, omdat ze graag een fortuin uitgeven aan kleine dingen. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat er verschillende shows zijn geweest over de levensstijl van de rijken en beroemdheden, ook al kunnen Cribs soms behoorlijk duister zijn.

Tijdens een gesprek met een interviewer van we althsimple.com in 2017, onthulde Elijah Wood dat zijn opvoeding hem een stuk zuiniger heeft gemaakt dan de meeste van zijn leeftijdsgenoten. “Ik ben opgegroeid in een arbeidersgezin. Mijn vader werkte in een dozenfabriek en mijn moeder werkte in een Quaker Oats-fabriek. Later openden ze een lokale delicatessenwinkel. Door naar mijn ouders te kijken kreeg ik een gezond respect voor de waarde van hard werken. En het was ook nogal vormend om te zien hoe mijn familie te maken kreeg met behoorlijk stressvolle financiële problemen - schulden, IRS-problemen. Ik was er destijds eigenlijk heel nerveus over en ik ontwikkelde een voorzichtige kijk op geld. Die voorzichtigheid is blijven bestaan. Na die moeilijke jaren heb ik geleerd om geld nooit als vanzelfsprekend te beschouwen of lichtzinnig te zijn in mijn uitgaven.”

De grote aankopen van hout

Hoe Elijah Wood het ook vindt om veel geld tegelijk uit te geven, bepaalde dingen zijn inherent duur. Tenzij u bijvoorbeeld bereid bent een auto te hebben die bij elke beurt kapot gaat, zijn voertuigen niet goedkoop. Volgens hotcars.com bezit Wood drie auto's, een cabriolet Mini Cooper S, een Audi A4 en een Mitsubishi ASX.

Wat betreft de woonruimtes die Wood zijn thuis noemt, is het duidelijk dat hij bereid was serieus geld neer te leggen. Immers, in 2012 kocht Wood naar verluidt een 130 jaar oud Victoriaans huis in Austin, Texas voor $ 1,075 miljoen. Bovendien heeft Wood naar verluidt een flink bedrag uitgegeven aan het renoveren van de binnen- en buitenkant van dat huis in Texas. Daarom noteerde hij het op $ 1,85 miljoen toen hij het in 2020 op de markt bracht. Bovendien, homes.com meldt dat Wood in 2019 zijn "kostbare Los Angeles-compound" op de markt heeft gebracht voor $ 1.995 miljoen. Hoewel het onduidelijk is hoeveel Wood oorspronkelijk aan dat eigendom en dat huis heeft uitgegeven, moet het een aanzienlijk aantal zijn geweest.

Wood's Passion Project

Tijdens het eerdergenoemde interview met Richsimple.com van Elijah Wood vertelde de geliefde acteur over zijn belangrijkste collectie en hoeveel hij bereid is eraan uit te geven. “Ik ben een platenverzamelaar. Ik heb meer dan 4.000 platen in mijn collectie. Sommige platen die ik koop zijn behoorlijk duur. Daar ben ik de laatste tijd wat handiger in geworden. Onlangs pakte ik een Horace Silver jazzalbum - een originele Blue Note-release, met Art Blakey op drums. Het was $ 300. Er was een periode dat ik voor het eerst platen begon te kopen toen ik dacht, Oooh, $ 50 voor een album? Dat is te veel. Maar toen ik meer en meer begon te werken, begon ik te denken: ik geef niet echt geld uit aan iets anders, dus ik kan het me veroorloven om dat te doen.”

“Het is interessant hoe je bestedingspatroon in de loop van de tijd kan veranderen. Je begint deze kleine rechtvaardigingen te maken, en $ 50 kan snel gaan van "Whoa, dat is te veel" naar niets groots. Maar ik heb nog steeds mijn grenzen. Ik denk dat het betalen van een mille voor een album me nerveus zou maken. Tot op de dag van vandaag word ik nog steeds nerveus als ik veel geld uitgeef.” Tijdens een gesprek met The Vinyl Factory onthulde Wood dat hij zijn platen heeft gegroepeerd met zijn vriend DJ Zach Cowie en om te zeggen dat ze een geweldige en kostbare collectie hebben, is een enorm understatement.

Aanbevolen: