De waarheid over die tijd Jerry Seinfeld dateerde van een 17-jarige

Inhoudsopgave:

De waarheid over die tijd Jerry Seinfeld dateerde van een 17-jarige
De waarheid over die tijd Jerry Seinfeld dateerde van een 17-jarige
Anonim

We kennen allemaal de dealbreakers van Jerry Seinfeld - of in ieder geval wat ze waren in de jaren '90. Is ze een 'lage prater'? Hij is niet geïnteresseerd. Irritant lachen? Geen deal. Heer verhoede dat ze zogenaamde 'mannenhanden' heeft.

Hoe zit het met haar leeftijd? MINDER KEUZE DAAR.

Jerry had geen probleem om een vrouw te daten die minder dan de helft van zijn eigen leeftijd was gedurende vier jaar in het midden van de jaren '90, wat eigenlijk op het hoogtepunt van zijn roem was ('Seinfeld' liep van 1989 tot 1998). Zelfs zijn huidige vrouw is 17 jaar jonger dan hij.

Nu is de hele serie 'Seinfeld' op Netflix verschenen en is TikTok zojuist wijs geworden in Jerry's datinggeschiedenis. Het is niet zijn eerste controverse en waarschijnlijk ook niet zijn laatste, maar lees verder voor een volledig verslag van de tijd van de komiek met een tiener daten.

Zij was 17, hij was 38

Afbeelding
Afbeelding

Het meisje in kwestie is Shoshanna Lonstein, nu Shoshanna Lonstein Gruss.

Shoshanna ontmoette Jerry in Central Park in 1993. De meeste afleveringen van 'Seinfeld' werden destijds in ongeveer 30 miljoen huizen bekeken, dus Jerry Seinfeld was letterlijk een begrip. Kerel had met iedereen kunnen daten!

Om onbekende redenen konden hij en Shoshanna het goed met elkaar vinden, dus gaf ze hem haar nummer. Zij was een 17-jarige middelbare scholiere en hij was een 38-jarige man die genomineerd was voor twee Emmy's en een Golden Globe. Wat volgde was een spraakmakende relatie die er uiteindelijk toe leidde dat Shoshanna hogescholen overdroeg om dichter bij Jerry in LA te zijn.

Shoshanna miste naar verluidt New York en had een hekel aan paparrazzi, en zei ooit tegen People: "Ik zou willen dat mijn leven normaal was en gewoon student was." Zij en Jerry gingen uit elkaar toen hij 42 was en zij 21.

"Hij werkte 24 uur per dag, zeven dagen per week", legde ze later uit in het tijdschrift Details. "En ik wilde rondrennen en spelen."

(Shoshanna doet het tegenwoordig prima, als iemand zich dat afvraagt. Ze lanceerde haar eigen modelijn in 1998 en het ging van de grond. Tegenwoordig worden haar stukken verkocht in bougie-warenhuizen zoals Niemann Marcus en Saks Fifth Avenue, en gedragen door iedereen, van Mindy Kaling tot Meghan Markle.)

Jaren van kritiek

Afbeelding
Afbeelding

Press had in de jaren '90 een haat-liefdeverhouding met Jerry en Shoshanna. Dit is wat Howard Stern aan Jerry vroeg in een interview uit 1994:

"Dus je zit in Central Park en hebt een reep aan een touwtje en trekt eraan als de meisjes komen?"

"Dit is het enige meisje met wie ik ooit uitging die zo jong was", reageerde Jerry. "Ik ging niet met haar uit. We gingen gewoon naar een restaurant, en dat was het."

Op het moment dat zijn opmerking werd opgevat als een teken dat Jerry niet officieel met Shoshanna begon te daten totdat ze 18 werd, ondanks dat ze kort na hun Central Park-ontmoeting met haar werd gespot tijdens het diner.

Dat technische aspect hield misschien stand in '93, maar nu niet. Een TikTok met 'Seventeen Thirty-Eight' over de bovenstaande foto van Jerry en zijn tiener-ex krijgt steeds meer grip op de app en verdiende ongeveer 35.000 likes wanneer deze op Twitter werd gedeeld.

"Ik ben vergeten dat Seinfeld bewoog als R. Kelly smh," leest een Tweet, terwijl een andere erop wijst: "Zijn wiki heeft beide leeftijden met 1 verhoogd."

Wat Jerry zei

Jerry's mening over de hele situatie kan worden samengevat in één onsterfelijke 'Seinfield'-zin: "niet dat daar iets mis mee is…"

Hij lijkt te geloven dat de relatie die ze deelden een groot leeftijdsverschil had, maar liefde is liefde, dus iedereen kan gewoon kalmeren.

"Ik ben geen idioot", zei hij ooit tegen People. "Shoshanna is een persoon, geen leeftijd. Ze is extreem slim. Ze is grappig, scherp, erg alert. We kunnen gewoon met elkaar overweg. Je kunt de klik horen."

Hij beweert ook dat hij geen pauze kon nemen omdat zijn enige niet-Shoshanna-optie was om met meerdere vrouwen tegelijk te daten (?):

"Toen ik niet betrokken was bij Shoshanna en verschillende vrouwen zag, was het ongemakkelijk", vervolgde hij. "Je gaat uit met het ene meisje en de andere ziet je met haar in de krant. Dat was ongemakkelijk. Nu doe ik niets meer waar ik me ongemakkelijk bij voel. Mijn interesse in haar is heel terecht."

Hij stelde zelfs de vraag, naar verluidt op Shoshanna's 21e verjaardag.

"We waren erg verliefd, maar de timing was niet helemaal goed", vertelde Jerry. "Ik was bijna getrouwd met Shoshanna."

Jerry trouwde uiteindelijk in november 1999 met Jessica Seinfeld. Zij was 28 en hij 45.

Hij is niet de eerste

Afbeelding
Afbeelding

Jerry is VER verwijderd van de eerste succesvolle strip waarvan zijn reputatie door een minderjarig meisje werd opgeschud. Om er een paar te noemen:

Charlie Chaplin kreeg hitte omdat hij twee 16-jarige bruiden had toen hij in de dertig was. Hij werd beschuldigd van het "verzorgen" van een van hen vanaf de leeftijd van zes en de andere vanaf de leeftijd van 14. Hij vroeg zijn laatste vrouw ten huwelijk toen ze 17 was en hij was 54.

Als Woody Allen geldt als een komiek, past zijn controversiële huwelijk met de geadopteerde dochter van Mia Farrow zeker in de categorie leeftijdsverschillen.

Dane Cook viel uit de publieke gunst rond de tijd dat hij op 46-jarige leeftijd uitging met een 19-jarige (en tijdens zijn tour openlijk meisjes zo jong als 14 kuste).

Zoals een 'Seinfeld'-fan het op Twitter zei: "Hier wordt echt niet genoeg over gepraat…"

Aanbevolen: