The Truth About 'Squid Game' Star HoYeon Jung's Rise To Fame

Inhoudsopgave:

The Truth About 'Squid Game' Star HoYeon Jung's Rise To Fame
The Truth About 'Squid Game' Star HoYeon Jung's Rise To Fame
Anonim

Zuid-Koreaanse actrice en topmodel HoYeon Jung is Netflix's nieuwste it-girl. Fans van hoogwaardige content over de hele wereld hebben gehoord van de nieuwe Netflix-show Squid Game die het internet stormenderhand heeft veroverd. Squid Game is een serie van negen afleveringen over een wereld waar kinderspellen dodelijk worden. Bovendien is het het eerste Koreaanse drama dat de nummer één plek op het platform bereikt en die mijlpaal slechts vier dagen na de première bereikt.

Na het megasucces van Squid Game staat de cast van het K-drama ineens in de internationale schijnwerpers. In het bijzonder HoYeon Jung, die op Instagram is opgeblazen. De ster heeft meer dan 22 miljoen volgers gekregen te midden van het succes van de show. Laten we eens kijken naar de carrière van dit Koreaanse model en haar zeer succesvolle acteerdebuut in de grootste show die het platform ooit heeft gelanceerd.

HoYeon was op jonge leeftijd onafhankelijk

HoYeon Jung werd geboren op 23 juni 1994 en groeide op in een kleine wijk aan de rand van Seoul. Al op zeer jonge leeftijd was ze bezorgd over hoe ze uiteindelijk de kost zou kunnen verdienen. Al op de middelbare school maakte Jung zich zorgen over haar toekomst.

Omdat ze van jongs af aan relatief lang was, besloot ze het modellenwerk een kans te geven. Van daaruit begon ze haar carrière op 16-jarige leeftijd (in 2010). Ze zou de komende twee jaar haar eigen optredens boeken en interviews houden bij eindeloze bureaus, in de hoop als een van hun klanten te worden gekozen. Toen, in 2012, ontmoette ze mensen bij Esteem Models, en ze kreeg een contract bij een van hun topposities. Een jaar later zou Jung zichzelf op de set van seizoen vier van Korea's Next Top Model bevinden.

HoYeon was de runner-up van 'Korea's Next Top Model'

Binnen twee weken nadat ze in de show was geweest, zou Jung zichzelf op de rand van eliminatie bevinden. De week daarop zou ze haar koffers pakken en het huis achterlaten. Maar in een verrassende wending zou Jung in week vijf terugkeren en de volgende twee competities winnen voordat ze uiteindelijk als tweede eindigde.

Ondanks de mogelijkheid in de VS voor een serie als America's Next Top Model om de reputatie van een gloednieuw supermodel te lanceren, is het twijfelachtig, maar dat is niet het geval voor sommige internationale versies van de serie. Als bewijs hiervan hebben voormalige winnaars van Korea's Next Top Model doorgaans zeer indrukwekkende carrières. Goede voorbeelden daarvan zijn Hyun Ji Shin of Sora Choi. Nu kan de naam van HoYeon Jung zeker ook aan die lijst worden toegevoegd.

HoYeon was model voor de beste modetijdschriften

Nadat ze in de populaire serie was verschenen, begon Jung optreden na optreden te boeken en verscheen in tal van lokale edities van tijdschriften zoals Vogue, Elle en W.

Ze was drie jaar lang een van Korea's meest gevraagde picturale modellen. In 2017 maakte ze haar debuut op de internationale catwalk tijdens de openingsceremonie van New York Fashion Week. Later die maand zou ze naar Milaan vliegen voor shows van zowel Alberta Ferretti als Fendi, terwijl ze ook haar debuut in Parijs zou maken als exclusief model voor Louis Vuitton.

Tegen het einde van 2016 noemde W Jung een van de top 10 breakout-modellen van het jaar. Het lijdt geen twijfel dat ze een internationaal succesverhaal is. Het model zette de snelle weg naar superster voort. Ze boekte shoots voor enkele van de grootste westerse modebladen zoals Harper's Bazaar en zelfs Sephora.

New York City: de stad die HoYeon inspireerde om actrice te worden

In 2018 besloot ze al haar koffers in te pakken en naar New York City te verhuizen om daar fulltime te gaan wonen. Ze realiseerde zich nu dat dit gewoon een poging was om aan de realiteit te ontsnappen en een manier om haar routine door elkaar te schudden en zichzelf in een andere en misschien meer uitdagende omgeving te plaatsen.

Verhuizen naar de VS zou uiteindelijk het keerpunt in haar leven worden. Ook al was het moeilijk en vaak eenzaam, Jung vond nieuwe manieren om onafhankelijk te worden en gelooft dat ze uiteindelijk veel is gegroeid. Toen ze eindelijk thuiskwam uit New York, vertelden al haar vrienden haar dat ze was veranderd in iemand die zich veel meer op haar gemak voelde. Maar in werkelijkheid was ze op zoek naar het volgende hoofdstuk van haar leven.

Hoewel ze het heerlijk vond om model te zijn, had ze een nieuwe uitdaging nodig. Terwijl ze in New York woonde, bracht ze veel tijd door met films kijken en boeken lezen. Ze zegt dat deze ervaring haar een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid gaf en dat ze plotseling een gloednieuw verlangen had om de wereld van acteren te verkennen.

Nadat Jung haar eerste acteerlessen had gevolgd, zorgde ze voor een agent voor zichzelf. Voor ze het wist was haar allereerste script gearriveerd, wat voor Squid Game bleek te zijn. Nu houden fans van haar, niet alleen vanwege haar verbluffende schoonheid, maar ook vanwege haar acteerprestaties. Het lijdt geen twijfel dat HoYeon Jung in de toekomst zal blijven slagen. Ze is tenslotte geboren om te schitteren.

Aanbevolen: