Heeft Seann William Scott spijt van zijn rol in 'American Pie'?

Inhoudsopgave:

Heeft Seann William Scott spijt van zijn rol in 'American Pie'?
Heeft Seann William Scott spijt van zijn rol in 'American Pie'?
Anonim

Toen Seann William Scott de rol van Stifler verdiende in 'American Pie', was hij een relatief onbekende. Hij had net drie jaar eerder zijn debuut gemaakt in Hollywood, en niet in iets heel opmerkelijks. Zijn grootste aanspraak op roem was als voetballer in een Aerosmith-muziekvideo.

Maar met 'American Pie' veroverden Stifler -- en Seann -- de wereld stormenderhand. Na vier films en meer dan een decennium als Steve Stifler vragen fans zich echter af of Seann William Scott spijt heeft van het optreden. Hij heeft een tijdje onder de radar van de meeste fans gevlogen, en nu iedereen weet dat hij niet veel geld verdiende voor de originele film, zou het begrijpelijk zijn als Scott spijt had van zijn beroemdste rol.

Heeft Seann William Scott spijt van 'American Pie'?

Veel acteurs kijken terug op hun oeuvre met op zijn minst een beetje spijt. En veel acteurs in rollen waar fans absoluut van hielden, beginnen een beetje geïrriteerd te raken omdat ze alleen worden erkend voor hun beroemdste personage.

Denk aan het carrièretraject van Daniel Radcliffe en de worsteling die hij door de jaren heen heeft gehad met het doorbreken van de Harry Potter-typecast. Het is duidelijk dat een personage als Stifler in 'American Pie' veel meer negatieve connotaties heeft in termen van de carrière van een acteur.

Maar er is eigenlijk een specifieke reden waarom Seann er helemaal geen spijt van heeft 'Stifler' te zijn geworden; het maakte hem beroemd. De acteur heeft eerder uitgelegd dat hij zich gelukkig prijzen dat hij in 'American Pie' is gecast en dat hij Stifler is geweest voor meerdere filmoptredens in de franchise.

Hij heeft zelfs gezegd dat het "als een droom die uitkomt" was en dat hij "geen carrière zou hebben" zonder Stifler en de 'American Pie'-films. Natuurlijk kunnen de producenten en schrijvers niet alle eer opeisen voor het bedenken van de rol.

Het punt is dat Seann ook een hand had bij het vormgeven van zijn karakter, en het is logisch dat hij er weinig spijt van heeft, aangezien hij in staat was om wat creatieve inbreng te hebben. In feite is het enige waar hij spijt van heeft een specifieke tatoeage.

'Stifler' werd niet alleen aan Sean William Scott overhandigd

In een interview in 2019 legde Seann William Scott uit dat hoewel het karakter van Stifler was geschetst voordat hij aan boord kwam voor het project, er enige ruimte was voor creatieve ontwikkeling.

Dat was goed nieuws, want Seann was het eerst niet eens over zijn karakter. Scotts grootste probleem met de rol was vanaf het begin dat Stifler een complete eikel was.

Gelukkig was de bemanning helemaal in orde toen hij een paar aanpassingen maakte; Seann was in staat om "een beetje ervan te herschrijven, hem de man te maken van wie je een hekel hebt om van te houden." Het werkte natuurlijk als magie, en mensen hielden niet alleen van Stifler, maar steunden hem zelfs gedurende de hele filmfranchise.

Naast hoe goed het personage op het scherm werd ontvangen, gaf Scott ook toe dat hij voortdurend werd herkend als Stifler op straat en bijna overal waar hij ging. Toch vindt hij het helemaal niet erg.

Sean William Scott houdt ervan om herkenbaar te zijn

Hoewel sommige andere celebs geïrriteerd raken door fans die hen overal Harry of Neo of Rachel noemen, deelt Seann William Scott diezelfde ergernis niet. In plaats daarvan blijft hij zichzelf gelukkig prijzen, zelfs als mensen hem Stifler noemen en willen praten over zijn rol van lang geleden.

Scott zegt dat "dat het leukste personage was" dat hij ooit had kunnen spelen, en dat hij nooit gefrustreerd kon raken door fans omdat ze ervan genoten, zelfs tot op de dag van vandaag. Omdat Seann William Scott vanaf het begin niet had gedacht dat hij ooit een personage zou spelen dat fans zich zelfs zouden herinneren; zijn doel was in de eerste plaats om in films te spelen.

Gelukkig voor hem vond hij de perfecte kans die hem een plezierige carrière opleverde die sindsdien niet meer is vertraagd.

Heeft Seann William Scott een comeback gemaakt?

Interessant is dat, hoewel veel mensen denken dat Seann William Scott de industrie verliet na 'American Pie', hij dat eigenlijk niet deed. Zijn IMDb-cv heeft niet meer dan een gat van twee jaar gehad sinds zijn debuut in 1996, en Scott's verscheen in de loop der jaren in een paar tv-series, waaronder een van 2018 tot 2019 en een die begon in 2021.

Hij heeft misschien geen hoofdrol of een kaskraker gehad, maar het lijkt Seann William Scott niet te kunnen schelen. Het lijkt er zelfs op dat hij gewoon blij is om in de eerste plaats te werken, en fans zijn ook blij dat hij er nog is.

Aanbevolen: