Alles wat Dr. Dre heeft gedaan sinds zijn laatste album

Inhoudsopgave:

Alles wat Dr. Dre heeft gedaan sinds zijn laatste album
Alles wat Dr. Dre heeft gedaan sinds zijn laatste album
Anonim

Dr. Dre is een van de meest spilfiguren in hiphop, en het is niet overdreven om hem een van de grootste producers aller tijden te noemen. Nadat hij met rapcollectief NWA het toneel bestormde, ging Dre tekenen bij Death Row Records en vormde hij een onwrikbaar trio met Tupac Shakur en Snoop Dogg, met Suge Knight als de creatieve motor. Later vond hij een gloednieuw succes, na zijn vertrek uit Death Row, met zijn label genaamd Aftermath Entertainment, en lanceerde hij grote artiesten zoals Eminem, Kendrick Lamar, 50 Cent & zijn G-Unit crew, en meer door de jaren heen.

Het is echter een hete tijd geweest sinds de Doctor zijn laatste, en vermoedelijk laatste album, Compton uitbracht, geïnspireerd door NWA's dan aanstaande biopic-drama Straight Outta Compton in 2015. Het liet ons allemaal achter met een vraag van een miljoen dollar, "Maakt Dr. Dre nog steeds muziek?"

8 Openhartig over wat er mis ging met 'Detox' Album

In de jaren 2000 beloofde Dre fans dat zijn laatste album de "meest sonisch geavanceerde" plaat van hiphop zou zijn, Detox. De hype was zo echt dat mensen er tot op de dag van vandaag nog steeds over praten. Helaas is het project nooit gerealiseerd en is het meerdere keren op de plank gelegd, waardoor het een van de grootste "wat-als" in hiphop is, naast andere geweldige onvoltooide projecten zoals Tupac's One Nation.

"Ik had tussen de 20 en 40 nummers voor Detox, en ik kon het gewoon niet voelen", vertelde Dre aan Rolling Stone. "Normaal gesproken kan ik de volgorde van een album horen terwijl ik bezig ben, maar ik was niet in staat om dat te doen. Ik voelde het niet in mijn buik. Dus ik dacht echt dat ik er klaar mee was om artiest te zijn."

7 Zijn Apple Music-serie is opgeschort vanwege 'grafische inhoud'

Na het succes van Straight Outta Compton in 2015 bestelde Apple TV een semi-autobiografische muziekserie met grote namen als Dr. Dre, Sam Rockwell, Michael K. Williams en meer. Met de titel Vital Signs, werd het project helaas opgeschort na Apple-baas Tim Cook vanwege de expliciete afbeeldingen van geweld, wapen- en drugsgebruik, zoals eerst gerapporteerd door The Wall Street Journal.

6 Geproduceerd Eminem's nieuwste dubbelalbum

Ondanks dat hij niet zo dol is op de microfoon, heeft Dre altijd actief geproduceerd voor andere artiesten. Een van de nieuwste projecten die hij in handen heeft gekregen, is Eminem's nieuwste album, Music to Be Murdered By, en zijn Side B-metgezel. Het elfde studioalbum van de Rap God verdiende in de eerste week 279.000 album-equivalenten, waarmee het Em's tiende opeenvolgende nummer één album is.

5 Lijdde aan een hersenaneurysma

Eerder dit jaar werd de raplegende opgenomen in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, Californië, voor een hersenaneurysma te midden van zijn voortdurende echtscheidingsstrijd met zijn vervreemde vrouw, Nicole. Gelukkig werd Dre nog geen week later uit het ziekenhuis ontslagen.

"Dank aan mijn familie, vrienden en fans voor hun interesse en beterschapswensen. Het gaat goed met me en krijg uitstekende zorg van mijn medische team", las een bericht op zijn Instagram. "Ik zal het ziekenhuis uit en snel weer naar huis. Shout out naar alle geweldige medische professionals bij Cedars. One Love!!"

4 Dr. Dre werd het slachtoffer van een poging tot inbraak

Een inbraakbende was gericht op het huis van Dr. Dre in Brentwood in Los Angeles terwijl hij nog in het ziekenhuis lag voor een mogelijk hersenaneurysma, meldde TMZ. Bronnen van binnenuit onthulden dat vier mannen rond 2 uur 's nachts op het terrein waren voordat de beveiliging hen opmerkte en hen confronteerde. De politie arriveerde onmiddellijk en arresteerde de vier potentiële inbrekers.

3 Bezig met zijn aanhoudende echtscheidingsstrijd

Dre trouwde in 1996 met de ex-vrouw van NBA-speler Sedale Threatt, Nicole. Het paar verwelkomde samen twee kinderen, Truice (1997) en Truly (2001). Helaas heeft Nicole, na 24 jaar huwelijk, in de zomer van 2020 de scheiding aangevraagd in het Superior Court van Los Angeles County, onder vermelding van 'onoverbrugbare verschillen'. Zoals gemeld door People, werd de raplegende ook veroordeeld tot het betalen van maar liefst $ 3,5 miljoen per jaar aan 'echtelijke ondersteuning'.

2 Gericht op zijn vaderschapsleven

Sinds zijn laatste album is Dre ook druk bezig met zijn vaderschap. Hij heeft in totaal acht wettige kinderen uit zijn eerdere relaties, maar staat dichter bij Truice en Truly. Hij heeft zelfs ooit een bijpassende tatoeage met zijn zoon op hun onderarmen laten zetten en die trots op Instagram laten zien.

"Ik heb net bijpassende tatoeages met mijn zoon @truiceyoung", schreef Dre in het bijschrift. "Het zit in het DNA. California Love!!"

1 Dr. Dre maakt zich op voor de Super Bowl Halftime Show van 2022

Dr. Dre heeft de meeste onderscheidingen gewonnen waar een rapper ooit van zou dromen, dus wat is de volgende stap voor een toegift? De 56-jarige vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn, aangezien hij zich opmaakt voor zijn aanstaande Super Bowl Halftime showdebuut naast een met sterren bezaaide line-up in hiphop zoals Eminem, Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Mary J. Blige. De show vindt plaats op 13 februari 2022 in het SoFi Stadium in Inglewood, Californië.

Aanbevolen: