Toen Elon Musk jong was, was zijn leven constant in gevaar om deze verrassende reden

Inhoudsopgave:

Toen Elon Musk jong was, was zijn leven constant in gevaar om deze verrassende reden
Toen Elon Musk jong was, was zijn leven constant in gevaar om deze verrassende reden
Anonim

In de afgelopen jaren is Elon Musk extreem controversieel geworden en dat lijkt hem voor het grootste deel niet te schelen. Hoewel hij bijvoorbeeld een aanhanger van Dogecoin was, maakte Musk velen woedend toen hij aankondigde dat Tesla Bitcoin niet als betaling zou accepteren, waardoor de waarde van de cryptocurrency daalde. In plaats van onmiddellijk terug te gaan zoals veel beroemdheden in die situatie zouden doen, wachtte Musk een paar maanden voordat hij toegaf door te laten doorschemeren dat Tesla toch Bitcoin zou accepteren.

Als gevolg van zijn controversiële karakter lijkt het er nu vaak op dat alles wat Musk aanraakt, velen verontwaardigd maakt. Om dat te bewijzen hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat veel mensen woedend waren op SNL toen werd aangekondigd dat Musk de show zou hosten. Met dat in gedachten is het fascinerend om te horen dat Musk om te beginnen bijna niet controversieel werd op het wereldtoneel. Per slot van rekening, zoals Musk heeft onthuld, zette Elon zijn leven constant op het spel toen hij een jonge man was.

De zakelijke prestaties van Elon Musk zijn ongeëvenaard

Tegenwoordig lijkt het vaak alsof veel mensen weten wie Elon Musk is, alleen vanwege zijn soms buitensporige interviews en zijn capriolen op sociale media. Hoewel het logisch is dat die dingen veel aandacht krijgen, aangezien Musk het lot van mensen kan veranderen door de pure kracht van zijn wil, is het een feit dat Elon een ongelooflijke zakelijk leider is.

Na de mede-oprichter van zijn eerste opmerkelijke bedrijf in 1995, verdiende Elon Musk $ 22 miljoen nadat Zip2 werd verkocht aan Compaq. In plaats van op zijn lauweren te rusten, zou Musk een lange lijst van bedrijven controleren die een impact op de wereld zouden hebben. Nadat hij bijvoorbeeld zijn eigen financiële dienstverlener had gelanceerd, fuseerde het met Paypal en zou Musk kort de CEO van dat wereldberoemde bedrijf zijn. Nadat Musk bij PayPal was ontslagen terwijl hij op vakantie ging om op vakantie te gaan, reageerde Musk door twee bedrijven op te richten die hem beroemd maakten.

In het begin van de jaren 2000 vormde Elon Muck SpaceX en Tesla. Hoewel het een hele tijd zou duren voordat een van deze bedrijven van de grond kwam, is het verbazingwekkend dat Musk in zo'n korte tijd twee wereldveranderende bedrijven heeft opgericht. Tesla is er tenslotte in geslaagd om te concurreren met enkele van de grootste autofabrikanten ter wereld en de uitstapjes van SpaceX naar de ruimte hebben de krantenkoppen over de hele wereld gehaald. Er moet ook worden opgemerkt dat Musk verschillende andere bedrijven heeft opgericht of mede heeft opgericht, waaronder The Boring Company en Neuralink.

Elon riskeerde het allemaal tijdens het werken in hout

Nadat Elon Musk in Zuid-Afrika was geboren en getogen, besloot hij op zijn 17e alleen op pad te gaan, waarschijnlijk vanwege zijn moeilijke jeugd. Terwijl mensen de hele tijd op jonge leeftijd het huis van hun ouders verlaten, ging Musk veel verder dan de meesten. In plaats van het vangnet te behouden dat hij in de buurt van zijn ouders woonde, verhuisde Musk tenslotte van Zuid-Afrika naar Canada.

Zelfs als jonge man die in een dorp in Saskatchewan, Waldeck genaamd, woonde, met minder dan 300 inwoners, had Elon Musk een passie voor geld verdienen. Op dat moment had Musk echter niet de connecties of inloggegevens die nodig waren om een baan met veel geld te krijgen die gemakkelijk was. In plaats daarvan nam Musk, volgens Ashlee Vance's boek "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future", een zeer gevaarlijke baan in de houthandel aan.

Zoals het bovengenoemde boek onthult, begon de houtcarrière van Elon Musk toen hij leerde boomstammen te zagen met een kettingzaag. Musk vond echter dat die baan niet goed genoeg betaalde, dus ging hij naar een werkloosheidsbureau op zoek naar een beter betaalde baan. Nadat hem was verteld dat hij een behoorlijke salarisverhoging zou krijgen, verliet Musk een toch al gevaarlijke baan met dagelijks een kettingzaag en nam een nieuw optreden dat veel meer potentieel had om zijn leven te beëindigen.

Tijdens een gesprek met Ashlee Vance voor het eerder genoemde boek, vertelde Elon Musk wat zijn gevaarlijkste baan inhield. Zoals Musk beschreef, zou hij dit hazmat-pak aantrekken en dan door deze kleine tunnel glijden waar je nauwelijks in kunt passen. Dan moet je scheppen en je neemt het zand en de rommel en andere resten, die nog steeds stomend heet zijn, en je moet het door hetzelfde gat scheppen waar je doorheen kwam.”

Hoewel die baan al heel intens klinkt, beschreef Musk vervolgens hoe gemakkelijk hij zijn vroegtijdige ondergang had kunnen bereiken tijdens het uitvoeren van die baan. Er is geen uitweg. Iemand anders aan de andere kant moet het in een kruiwagen scheppen. Als je daar langer dan 30 minuten blijft, krijg je het te warm en ga je dood.”

Met dat in gedachten is het logisch dat volgens Musk de meeste mensen die die baan hebben aangenomen snel stoppen. In feite, zoals Musk aan Ashlee Vance uitlegde, was hij een van de dertig mensen die die baan aannamen, maar drie dagen later hadden ze op vijf na allemaal ontslag genomen. Erger nog, tegen het einde van Musks eerste werkweek was hij een van de slechts drie mensen die er nog waren.

Aanbevolen: