Lisa Bonet werd constant bekritiseerd vanwege de kleur van haar huid toen ze jong was

Inhoudsopgave:

Lisa Bonet werd constant bekritiseerd vanwege de kleur van haar huid toen ze jong was
Lisa Bonet werd constant bekritiseerd vanwege de kleur van haar huid toen ze jong was
Anonim

De afgelopen jaren is Lisa Bonet grotendeels uit de schijnwerpers gebleven, wat logisch is omdat het al een tijdje geleden is dat ze in een mainstream-project optrad. De pers en het grote publiek blijven echter genoeg gefascineerd door Bonet dat de media haar persoonlijke leven af en toe blijft verslaan. Toen bijvoorbeeld werd aangekondigd dat Bonet en haar man Jason Mamoa uit elkaar gingen, kwamen er allerlei berichten binnen over of het paar zich zou verzoenen.

Ondanks het recente drama in het persoonlijke leven van Lisa Bonet, lijkt ze nog steeds vrede te hebben, tenminste wanneer ze in het openbaar op camera wordt betrapt. Met dat in gedachten willen veel mensen weten hoe Bonet in zo'n goede vorm blijft en hoe ze zo zelfverzekerd lijkt. Het blijkt dat het feit dat Bonet zo comfortabel in haar vel lijkt te zitten, des te indrukwekkender is als je hoort wat ze als kind heeft meegemaakt.

Lisa Bonet werd gedwongen om te gaan met constant racisme

Toen Lisa Bonet in 1987 de leiding zou nemen in de Cosby Show spin-off A Different World, publiceerde The Washington Post een profiel over haar. Als gevolg van dat artikel leerden veel fans van Bonet voor het eerst de basisfeiten over haar jeugd. Uit het profiel bleek bijvoorbeeld dat de ouders van Bonet scheidden toen ze 13 maanden oud was. Bovendien had Bonet het erover dat ze werd opgevoed door haar 'blanke joodse moeder' 'in een kleine blanke buurt aan de verkeerde kant van het spoor'.

Volgens wat ze The Washington Post vertelde, werd Lisa Bonet nergens geaccepteerd vanwege haar ras tijdens haar jeugd. Bonet zegt bijvoorbeeld dat ze niet meer met haar moeder naar de tempel ging omdat ze 'het gewoon niet kon uitstaan dat mensen naar me staren'. Gezien het feit dat mensen naar de kerk gaan om dichter bij God en hun gemeenschap te komen, moet het voor Bonet heel moeilijk zijn geweest om mensen te laten staren wanneer ze naar de tempel ging. Helaas maakte het stoppen met tempelieren geen einde aan de intolerantie waarmee Bonet te maken had, aangezien haar leeftijdsgenoten destijds ook verschrikkelijk waren.

Tijdens het bovengenoemde interview legde Lisa Bonet uit dat haar zwarte leeftijdsgenoten haar tijdens haar jeugd hard beoordeelden. "Omdat, zoals, weet je, de zwarte kinderen me 'Oreo' zouden noemen. Bovendien, toen Bonet naar school ging en omringd was door blanke kinderen, voelde ze zich ook niet geaccepteerd. "Ik deed het gewoon' Ik voel me niet helemaal thuis en geaccepteerd bij al die, je weet wel, blanke rijke mensen.” Als gevolg van de manier waarop ze zich vanuit alle hoeken beoordeeld voelde, voelde Bonet zich onzeker en volkomen alleen.

"Ik had gewoon een hele identiteitscrisis. Omdat ik absoluut geen idee had waar ik thuishoorde in het leven, ik bedoel positie en op school … ik weet het niet, opgroeien is zo moeilijk. Ik was ook enig kind, dus ik had echt niemand om me mee te identificeren, en ik smeekte mijn moeder elke dag graag om een kind, nog een, maar mijn ouders waren gescheiden …"

Lisa Bonet werd nog steeds afgewezen toen ze een ster was

Toen The Cosby Show een van de meest populaire sitcoms aller tijden werd, duurde het niet lang voordat Lisa Bonet miljoenen fans over de hele wereld verzamelde. Het lijdt zelfs geen twijfel dat een hele generatie mensen die jong waren toen Bonet een ster werd, sindsdien een beetje verliefd op haar zijn geweest. Met dat in gedachten is het waarschijnlijk dat Bonet zich, in ieder geval voor een tijdje, voor het eerst in haar leven enigszins geaccepteerd heeft gevoeld.

Toen Denise Huxtable haar Cosby Show-debuut maakte, bracht Lisa Bonet een innerlijke kracht in de rol waardoor ze formidabel leek. Als gevolg hiervan kan het voor sommige mensen gemakkelijk zijn om te vergeten dat Bonet nog minderjarig was toen The Cosby Show een hit werd. Omdat Bonet nog een jongere was, hadden de mensen met macht op de set van The Cosby Show haar moeten beschermen. Helaas was Bill Cosby echter de persoon die de leiding had over The Cosby Show en we weten allemaal wat voor soort persoon hij nu is.

Hoewel duidelijk is geworden dat Bill Cosby gewoonlijk laakbare dingen deed, deed hij er nog steeds alles aan om de mensen om hem heen te dwingen zijn morele verwachtingen in te lossen. De jonge acteurs die destijds samen met Bill Cosby speelden, voldeden voor het grootste deel aan zijn strenge normen. Aan de andere kant weigerde Lisa Bonet zich te laten beheersen door Cosby, van wie ze zei dat hij zichzelf met een "sinistere" energie droeg.

Als gevolg van het feit dat Lisa Bonet weigerde te worden gecontroleerd door Bill Cosby, is het goed gedocumenteerd dat de twee acteurs een soort vete hadden. Gezien het feit dat Cosby een volwassene was en op dat moment een van de machtigste mensen in de entertainmentindustrie, was het gemakkelijk voor hem om het Bonet moeilijk te maken. Cosby liet Bonet bijvoorbeeld ontslaan uit haar rol in A Different World en nadat hij haar weer had verwelkomd in The Cosby Show, zorgde hij ervoor dat ze werd uitgesloten van de finale van die serie.

Aangezien het duidelijk is dat Lisa Bonet zich als kind afgewezen voelde, moet het feit dat een van de machtigste mensen in haar bedrijf haar op dezelfde manier beoordeelde toen ze een jonge vrouw was, pijnlijk zijn geweest.

Aanbevolen: