Paaseieren die we ontdekten in de muziekvideo's van Taylor Swift

Inhoudsopgave:

Paaseieren die we ontdekten in de muziekvideo's van Taylor Swift
Paaseieren die we ontdekten in de muziekvideo's van Taylor Swift
Anonim

Na meer dan vijftien jaar vindt Taylor Swift nog steeds manieren om haar fans te verrassen. Haar nieuwste album Red (Taylor's Version) was maandenlang het gesprek van de dag voordat het werd uitgebracht, maar op de een of andere manier slaagde Swift erin om beide muziekvideo's van het album volledig geheim te houden. Slechts een paar dagen voordat het album uitkwam, kondigde ze aan dat er een begeleidende korte film zou zijn genaamd "All Too Well: The Short Film". Een paar dagen later onthulde ze dat er ook een videoclip zou komen voor haar nummer "I Bet You Think About Me", een van de weinige gloednieuwe nummers op Red (Taylor's Version). Het nummer is voorzien van Chris Stapleton, en de muziekvideo is geregisseerd door Swift's oude vriend Blake Lively.

Met de release van deze gloednieuwe Taylor Swift-muziekvideo's zijn fans klaar om naar aanwijzingen te zoeken. Swift staat erom bekend geheime aanwijzingen op te nemen in haar muziekvideo's, 'Easter eggs' genaamd, die vaak duiden op wat Swift hierna gaat doen. Fans zoeken nog steeds naar de paaseieren in de nieuwste muziekvideo's, maar dit zijn de meest fascinerende paaseieren uit vorige muziekvideo's.

6 Hoe ze begon met het achterlaten van paaseieren

In een recente verschijning in The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol, deelde Swift het volledige verhaal over hoe ze zo geïnvesteerd raakte in het achterlaten van paaseieren voor haar fans om te vinden. Ze zei: "De eerste keer dat ik begon te droppen… aanwijzingen en dingen in mijn muziek was… Ik was 14 en 15 toen ik mijn eerste album aan het samenstellen was… Ik wilde iets doen dat fans ertoe aanzette de teksten te lezen… dus in mijn teksten… zou ik alle teksten met kleine letters hebben, behalve hoofdletters, hoofdletters… af en toe. En als ze de hoofdletter omcirkelden en opschreven, vormde het een geheime code, een geheime passage… het was echt leuk."

5 "Kijk wat je me liet doen" zat boordevol paaseieren

"Look What You Made Me Do" is misschien wel de meest met paaseieren gevulde video van Taylor Swift. Het was de eerste single van Swift's zesde studioalbum-reputatie, het eerste album dat ze in meer dan drie jaar uitbracht, na de release van haar Grammy-winnende album 1989 helemaal terug in 2014. Daarom is het geen verrassing dat de " Look What You Made Me Do"-muziekvideo was een groot succes voor Taylor Swift-fans, en dit wetende, zorgde Swift ervoor dat de video met paaseieren werd gevuld.

In haar recente interview met Jimmy Fallon legde Swift uit dat "Look What You Made Me Do" de eerste keer was dat ze een "gekke video" maakte waarin de paaseieren "uit de hand liepen". Ze legde uit: "Ik begon te spelen met knipogen naar vroegere muzikale tijdperken… en allerlei rare dingen" voor fans om te vinden. Ze grapte dat fans "de video door konden nemen en zoiets van 'Dat daarginds! Wat is dat? Wat is dat?'" Grappig genoeg onthulde Jimmy Fallon dat dat precies is wat hij doet als hij een Taylor Swift-muziekvideo bekijkt!

Paaseieren in deze video waren onder andere Swift's vele kostuums (ze verkleedde zich als zichzelf uit vroeger tijden, en ze verkleedde zich ook als haar toenmalige rivaal Katy Perry) en een grafsteen met de naam "Nils Sjoberg", die werd de valse naam die Swift gebruikte toen ze "This Is What You Came For" schreef met haar ex-vriend Calvin Harris.

4 "Ik!" (feat. Brendon Urie Of Panic! At The Disco) hint op toekomstige nummers

Toen Taylor Swift "Me!" uitbracht in april 2019 konden fans niet stoppen met praten over de paaseieren in de muziekvideo, waarschijnlijk omdat Swift haar fans rechtstreeks vertelde dat de video er vol mee zat. In een vraag en antwoord op YouTube zei ze: "Oké wat betreft paaseieren. Er zijn er veel in deze video. Sommige zul je meteen ontdekken en sommige zullen een minuutje duren om hun betekenis te onthullen." Misschien wel het grootste paasei was dat de titel van haar nieuwe album (Lover) kort op de achtergrond van één scène werd geschreven. Een ander belangrijk paasei was dat de titel van Swift's volgende single, "You Need To Calm Down", helemaal aan het begin van de video werd uitgesproken door Brendan Urie.

3 "The Man" speelde Taylor Swift in een ongelooflijk kostuum

"The Man" was de laatste muziekvideo van Lover, en het was ook de laatste muziekvideo die Taylor Swift uitbracht die boordevol paaseieren zat voordat ze besloot om haar volgende paar muziekvideo's subtieler te benaderen. Het meest fascinerende paasei in deze video is misschien ook het meest voor de hand liggend: de hoofdpersoon wordt gespeeld door Taylor Swift zelf! Taylor Swift bracht uren door in de make-upstoel om zichzelf te vermommen als "The Man" en terwijl sommige fans zich onmiddellijk realiseerden dat het Swift was, hadden anderen geen idee totdat haar transformatie aan het einde van de video werd onthuld. Een ander niet-zo-subtiele paasei in de video is wanneer Taylor's mannelijke alter ego plast op een metromuur met de namen van Taylor Swift's eerste zes albums erop geschreven.

2 "Cardigan" bevatte een foto van de grootvader van Taylor Swift

"Cardigan" was de eerste single van Taylor Swift's album folklore uit 2020. Toen hij sprak over mogelijke paaseieren voorafgaand aan de release van de video's, zei Swift: "Eén ding dat ik met opzet op dit album deed, was de paaseieren in de teksten plaatsen, meer dan alleen de video's." Dat wil echter niet zeggen dat er geen paaseieren waren in de videoclip "Cardigan" - verre van dat. Met name een scène aan het begin van de video toont een foto van Taylor's grootvader en een klok met de wijzende wijzers naar "1" en "3." Het 13e nummer over folklore, genaamd "Epiphany", werd geïnspireerd door Swift's grootvader.

1 "Willow" verwees naar het vorige album van Taylor Swift, 'Folklore'

"Willow" was de eerste single van evermore, die Taylor Swift beschouwde als het "zusteralbum" van de folklore. Passend is dat de videoclip voor "Willow" precies verder gaat waar de videoclip van het vest was gebleven, iets dat Swift-fans met adelaarsogen snel opmerkten. In de hele "Willow"-video volgt Swift een gouden draad, waarvan veel fans denken dat het een verwijzing was naar het folklorelied "Invisible String", waarin Swift zingt over een "single thread of gold" die haar met haar partner verbond.

Aanbevolen: