Waar is 'Twin Peaks'-ster Sherilyn Fenn nu?

Inhoudsopgave:

Waar is 'Twin Peaks'-ster Sherilyn Fenn nu?
Waar is 'Twin Peaks'-ster Sherilyn Fenn nu?
Anonim

Twin Peaks heeft de afgelopen jaren een sterke cultstatus op sociale media gekregen. Aanvankelijk geannuleerd wegens gebrek aan kijkers in 1991, werd de ABC-serie niet verlengd voor een derde seizoen tot 2017 op Showtime. Tegen die tijd waren fans meer dan ooit verslaafd - dat kun je zien aan de vele Instagram-fanaccounts die zijn gewijd aan de hele show en cast. Dus toen Mädchen Amick, 50, speelde als Alice Cooper (A. K. A. MILF voor fans) in het tienerdrama Riverdale, begonnen mensen zich af te vragen over haar Twin Peaks-co-ster, Sherilyn Fenn, 56.

Fenn verdiende Golden Globe- en Emmy-nominaties voor haar rol als Audrey Horne in de cultklassieker. Na het einde van de serie besloot ze haar assortiment uit te breiden. Ze verkoos onafhankelijke films boven projecten met een groot budget om te voorkomen dat ze werd getypeerd als 'een mooi ornament' en 'dieper werk zou doen. Ze weigerde zelfs aanbiedingen voor een spin-off van Audrey Horne aan te nemen. Als gevolg daarvan is ze de afgelopen jaren uit de schijnwerpers gestaan, in tegenstelling tot haar co-sterren, Amick en Kyle MacLachlan, 62. Dit is wat ze tegenwoordig heeft gedaan.

Na de 'Twin Peaks'-carrière

Twin Peaks maakte Fenn meteen beroemd. Ze was een van People's 50 Most Beautiful People in the World, uitgeroepen tot een van Us Magazine's 10 Most Beautiful Women in the World, en was ook een van FHM's 100 meest sexy vrouwen ter wereld. Het is duidelijk dat de actrice veel erkenning kreeg voor haar uiterlijk. Maar het maakte het moeilijk voor haar om door te breken in serieuzere rollen. "Ik was gedesillusioneerd met acteren na de pilot van Twin Peaks", bekende ze aan The Philadelphia Inquirer TV Week. "Ik had films met een laag budget gemaakt. Ik wilde niet door films lopen die een mooi sieraad waren. Toen ik 25 was, wist ik niet of ik het had. Ik vroeg me af of er diepte was, of er integriteit voor mij was Ik verlangde ernaar om naar binnen te gaan, om dieper werk te doen."

In een interview met het Australische tijdschrift Movie, opende Fenn het vermijden van het beroemdheidsgedeelte van haar carrière. "Ik probeer mezelf gecentreerd te houden," zei ze. "Ik ga niet naar feestjes en zo. Ik denk niet dat gezien worden of op de juiste plek zijn, me een betere actrice zal maken. Ik geef om mijn werk en probeer te doen wat goed in mijn hart is." Ze vertelde Sky Magazine ook dat ze nooit in de Hollywood-race wilde komen die van veelbelovende actrices zoals zij wordt verwacht. "De wereld heeft bepaalde regels - Hollywood heeft bepaalde regels - maar dat betekent niet dat je je eraan moet houden, en dat doe ik niet, anders zou ik een ellendig persoon zijn", zei Fenn.

Na Twin Peaks had ze een niet-onderhandelbare niet-naaktheidsclausule in haar contracten die haar weghield van de sexy rollen die studio's haar wilden laten spelen. Hoewel ze sindsdien geen rollen van haar leven heeft gescoord, maakte ze nog steeds een indruk in de verfilming van Gary Sinise uit 1992 van Of Mice and Men. Sinise zei zelf dat "Sherilyn een van de redenen is waarom we zo'n grote ovatie kregen op Cannes [Filmfestival]." Fenn speelde een eenzame plattelandsvrouw, ver van de verleidsterrollen die haar destijds werden aangeboden. Ze speelt tegenwoordig nog steeds kleine rollen op tv en low-budgetfilms. Volgens IMDb speelt ze in twee indiefilms die uitkomen in 2022, Addison en stil leven verliezen.

Leven met haar zonen

In 1993 verwelkomden Fenn en muzikant Toulouse Holliday hun eerste zoon, Myles Holliday, 27. Het paar trouwde een jaar later maar scheidde in 1997. De actrice hertrouwde niet, maar was samen met haar vriend Dylan Stewart, 48, sinds 2006. Ze verwelkomden in 2007 een zoon genaamd Christian, 14. In een interview met The Daily Telegraph in 2017 vertelde de actrice over het autisme van Christian. "Het was moeilijk om hem langzaam de wereld in te trekken", zei ze over het omgaan met de diagnose van haar zoon die haar inspireerde om Niemandsland te schrijven, een kinderboek over een jongen met autisme.

"We hebben veel kritiek gekregen", vervolgde ze."Hij was heel erg 'mijn manier of de snelweg', en zou enorme aanvallen hebben. Maar om te denken dat [alle kinderen] dingen op dezelfde manier zien en leren, is een grote fout. Er was dus veel te leren en veel te leren. blijven leren, alleen maar om hem te laten groeien en beschermen." Fenn onthulde ook dat ze bij haar beide zonen woonde. "We leven allemaal weer samen, dus ik mag ze elk afzonderlijk verwennen", zei ze over het arrangement.

De actrice is duidelijk blij met haar eenvoudige leven, weg van de nieuwsgierige blikken van Hollywood. Ze beoefent sinds 2014 ook Transcendente Meditatie. Tegenwoordig plaatst ze positieve en motiverende quotes voor haar 58.1K volgers op haar niet-geverifieerde Instagram-account.

Aanbevolen: