Hoe Zayn Malik echt over One Direction denkt

Inhoudsopgave:

Hoe Zayn Malik echt over One Direction denkt
Hoe Zayn Malik echt over One Direction denkt
Anonim

Het is vijf jaar geleden dat One Direction voor onbepaalde tijd stopte om zich te concentreren op hun solocarrières, en fans zijn er nog steeds kapot van. Liefhebbers van de Britse boyband hopen nog steeds dat de 'Perfect'-zangers weer bij elkaar komen voor nog een album. Liam Payne en andere leden hebben enorme wortels laten bungelen door te zinspelen op mogelijke reünies, maar tot nu toe is er niets in steen gebeiteld.

Zelfs als er in de toekomst een One Direction-reünie komt, moeten fans niet te opgewonden raken dat alle vijf de originele leden er zullen zijn. Zayn Malik, die de groep verliet voorafgaand aan hun pauze in 2015, heeft zijn gevoelens over de band duidelijk gemaakt. Sinds hij One Direction heeft verlaten, is hij openhartig over hoe hij zich voelde toen hij deel uitmaakte van de band, het effect dat hij daar had op zijn groei als artiest en of hij wel of niet naar hun muziek luistert. En hoewel we nooit nooit mogen zeggen, ziet een reünie er niet veelbelovend uit als je kijkt naar de opvattingen van Zayn. Lees hieronder alles over hen.

Zayn Malik als onderdeel van One Direction

Zayn Malik kwam voor het eerst bij One Direction in 2010, toen hij in de band werd geplaatst nadat hij met succes auditie had gedaan voor het tv-programma The X Factor. One Direction won dat jaar de competitie niet, maar ze wonnen wel een enorme aanhang die hen hielp naar een megasterrendom te katapulteren.

De volgende vijf jaar nam Zayn muziek op, speelde hij in muziekvideo's en toerde hij de wereld rond met zijn bandleden, Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan en Liam Payne. De groep won samen verschillende muziekprijzen en bracht meerdere hitsingles uit, waaronder hun debuutnummer 'What Makes You Beautiful'.

Na ongekend succes vergaarde de band een serieus indrukwekkend vermogen, waardoor al haar leden ongelooflijk rijk werden.

Zijn vertrek uit de band

Hoewel de band groot succes genoot, was Zayn in 2015 zichtbaar onrustig in de band. Minder dan twee maanden nadat de band in februari 2015 aan hun 'On the Road Again'-tour begon, verliet Zayn de tour en toen de band een week later.

One Direction ging nog een jaar door zonder Zayn als viertal. Maar in 2016 gingen ze voor onbepaalde tijd op pauze. Elk ging hun eigen weg, alle voormalige leden begonnen hun eigen solocarrière met wisselend succes.

Zijn carrière als soloartiest

In 2016, het jaar na zijn vertrek uit de band, bracht Zayn zijn debuutalbum als soloartiest uit: 'Mind of Mine'. In 2018 bracht hij zijn tweede album uit als soloartiest genaamd 'Icarus Falls'. Hij heeft ook een paar singles uitgebracht met verschillende artiesten, waaronder Sia en Taylor Swift.

Het is meteen duidelijk uit Zayns solomuziek dat zijn persoonlijke stijl heel anders is dan die van One Direction. Terwijl Zayn als onderdeel van de band op boppy rock geïnspireerde popmuziek uitbracht, past zijn persoonlijke smaak meer in de sensuele R&B-categorie.

Wat vindt hij van One Direction vandaag

Hoewel Zayn geen One Direction-achtige muziek meer zingt, luistert hij er ook niet naar. Volgens Insider is Zayn geen fan van zijn werk met de band en noemt het muziek waar hij niet naar zou luisteren: "Zou je naar One Direction luisteren, op een feestje zitten met je meisje? Ik zou het niet doen."

Het lijkt erop dat zijn voormalige bandleden het daar niet allemaal mee eens zijn, aangezien Harry Styles heeft toegegeven dat hij nog steeds graag traint op One Direction-muziek.

Hoe zijn aanwezigheid in de band hem beperkte als artiest

In een interview met het tijdschrift Fader legde Zayn uit dat zijn deelname aan One Direction hem als artiest beperkte omdat hij het soort muziek dat hij wilde opnemen niet kon opnemen op de manier waarop hij het wilde doen.

“Als ik een hook of een couplet zou zingen, een beetje R&B, of zelf een beetje, zou het altijd 50 keer worden opgenomen totdat er een rechte versie was die pop was, generiek als f---, zodat ze het konden gebruiken die versie', zei hij tegen het tijdschrift.“Ik stond niet 100% achter de muziek. Ik was het niet. Het was muziek die ons al was gegeven, en we kregen te horen dat dit is wat we aan deze mensen gaan verkopen."

De muziekstijlen van zijn bandleden

Zayn is niet het enige bandlid wiens persoonlijke stijl eigenlijk behoorlijk verschilt van die van de band. Aangezien de jongens allemaal solomuziek hebben uitgebracht, is het duidelijk dat hun stijlen behoorlijk divers zijn.

Hoewel Harry's albums meer in de rock- en indiecategorieën passen, heeft Liam het gewaagd om geluiden te maken die R&B en elektronische invloeden weerspiegelen. Nialls muziek geeft de voorkeur aan akoestische gitaar en is zachter dan wat we deden in One Direction, terwijl Louis dichter bij het originele One Direction-popgeluid is gebleven.

De muziek van One Direction weerspiegelde misschien niet de persoonlijke stijlen of smaken van de bandleden, maar op de een of andere manier hadden ze een onmiskenbare chemie samen waardoor het toch werkte.

Aanbevolen: