Taylor Swift veranderde haar 'folklore' vest-trui na deze juridische dreiging

Inhoudsopgave:

Taylor Swift veranderde haar 'folklore' vest-trui na deze juridische dreiging
Taylor Swift veranderde haar 'folklore' vest-trui na deze juridische dreiging
Anonim

In 2020 verraste Taylor Swift fans met niet één maar twee volledige studioalbums, en ze werden een beetje gek. Taylor wist natuurlijk dat 'Folklore' en 'Evermore' enorm zouden worden, vooral omdat de eerste een complete verrassing was, wat waarschijnlijk verklaart waarom de zangeres merchandise creëerde toen ze zich voorbereidde op haar lancering van 'Folklore'.

Veel bekende vrienden van de zangeres ontvingen Taylor Swift's cardigan-trui toen haar eerste single van 'Folklore' uitkwam; het sloot duidelijk perfect aan bij haar eerste single (en een van de meest populaire), 'Cardigan'. Maar er was één probleem.

Zodra de cardigansweater van Taylor Swift op sociale media begon op te duiken, maakte een ander merk bezwaar tegen het ontwerp en ontstond er controverse.

Taylor Swift's Cardigan Sweater Design kwam in vraag

Hoewel de meeste celebs dol waren op de trui, was er één probleem. Het logo dat, ogenschijnlijk, Taylor en haar team ontwierpen, met de tekst 'het folklore-album', was vergelijkbaar met het logo van een bestaand bedrijf genaamd The Folklore.

Het leek er zelfs op dat toen het album van Taylor uitkwam, het bedrijf The Folklore zelfs een e-mail ontving van een fan die het album had gekocht (en technische problemen had). Mensen die dicht bij de eigenaar van het bedrijf stonden, begonnen haar op Taylors koopwaar te wijzen, en er ontstond een soort storm.

De folklore-eigenaar Amira Rasool was niet blij

Amira Rasool, die The Folklore oprichtte, dacht aanvankelijk niet dat het album van Taylor Swift of de branding een probleem was. Het woord 'folklore' is immers geen handelsmerk. Maar de overeenkomsten met de logo's leken Taylor's volgers en mensen die winkelen voor The Folklore-producten in de war te brengen.

Bovendien, merkte Rasool op, had ze een kledinglijn gepland die het logo van haar merk zou gebruiken, en door het uitvallen van het album van Taylor was ze bang dat ze zou worden beschuldigd van het kopiëren van de ster, in plaats van andersom. Trouwens, de eigenaar van het bedrijf zei dat ze het handelsmerk van 'de folklore' bezat, wat betekent dat Taylor mogelijk inbreuk maakte op de rechten van het bedrijf.

Hoe reageerde het team van Taylor Swift?

Hoewel veel online commentatoren dachten dat het team van Taylor beter had moeten weten dan een product te lanceren zonder hun due diligence te doen, inclusief het controleren op bestaande merch met de branding die ze wilden, was het echt de schuld van Taylor?

De meesten voerden aan dat dat niet het geval was, maar dat de zangeres nog steeds dingen goed moest maken. De Taylor Swift-vestsweaters lieten onmiddellijk de 'de' van hun logo vallen en Swift tweette zelf een reactie naar Amira om haar excuses en een donatie aan te bieden.

Rasool was diplomatiek in een interview met InStyle over de kwestie en zei dat ze hoopte dat Taylor het juiste zou doen om de lucht te klaren. Maar haar opmerkingen op Twitter de volgende dag benadrukten haar kijk op de kwestie.

Wat reageerde Amira Rasool op Taylor?

Amira Rasool had een aantal specifieke gedachten over de hele kwestie, en ze was niet bang om over haar zaken of haar eigen inspanningen te praten om het punt duidelijk te maken.

Ten eerste, zei Rasool, stond ze open voor interviews, maar alleen om over haar bedrijf te praten, niet over het album van Taylor (waar ze, vertelde ze InStyle, nog niet naar had geluisterd toen deze controverse opdook). Ondanks dat veel mensen dachten dat ze met Taylor Swift had samengewerkt aan de vest-sweaters, was Rasool niet blij met de schijnwerpers.

Ze schreef op Twitter: "Ik heb @TheFolklore gemaakt om ontwerpers uit Afrika en de diaspora een platform te bieden om een wereldwijd publiek te bereiken. Er zou geen headline van een beroemdheid nodig moeten zijn om eindelijk te beginnen met praten over wat we zijn doen."

In wat ook overkwam als een tikje op Taylor's aanbod van een donatie, schreef Rasool ook: "@TheFolklore is een bedrijf, het is geen liefdadigheidsinstelling. We accepteren geen donaties, maar we zijn momenteel kapitaal ophalen."

Wat is het folklore-merk?

In alle drukte waren veel Taylor Swift-fans gefocust op het krijgen van hun bewerkte vest-sweaters en op het album rocken. Maar de volgers van Amira Rasool waren geïnteresseerd in hetzelfde als wat ze altijd waren geweest: de missie van haar bedrijf.

Het bedrijf "heeft hoogwaardige en opkomende designermerken uit Afrika en de diaspora in voorraad" en geeft prioriteit aan het promoten van Afrikaanse ontwerpers en kunstenaars. In 2021 gaf Rasool een interview met Fast Company om de oorsprong en missie van het bedrijf te bespreken, waarbij hij de nadruk legde op een nieuw partnerschap dat het bedrijf is aangegaan en dat het zal helpen om nog meer te groeien in overeenstemming met zijn bestaande waarden.

In dat interview herhaalde Amira nogmaals dat haar bedrijf niet om liefdadigheid draait; het gaat veeleer om het promoten van getalenteerde creatievelingen wiens producten voorheen niet te vinden waren op de internationale markt. Natuurlijk werd in dat interview geen melding gemaakt van Taylor Swift's cardigansweaters of de hele controverse, en terecht.

Aanbevolen: