Heeft Taylor Swift gelogen over hoe ze gitaar heeft leren spelen?

Inhoudsopgave:

Heeft Taylor Swift gelogen over hoe ze gitaar heeft leren spelen?
Heeft Taylor Swift gelogen over hoe ze gitaar heeft leren spelen?
Anonim

Taylor Swift is een van de grootste namen in de moderne geschiedenis, en haar tijd in de muziek was geweldig om te zien ontvouwen. Ze heeft miljoenen albums verkocht, heeft ruzie gemaakt met namen als Kanye West en heeft samengewerkt met muzikanten als Brendon Urie.

Swift had een unieke reis om de top te bereiken, en een ding waar mensen nieuwsgierig naar zijn geworden, is hoe ze gitaar heeft leren spelen. Het blijkt dat dit verhaal twee heel verschillende kanten heeft.

Laten we eens luisteren naar wat elke partij te zeggen had over dit cruciale moment.

Taylor Swift is een modern icoon

In het moderne landschap van de muziekbusiness zijn maar weinig sterren zo populair en zo echt getalenteerd als Taylor Swift. De artiest kon naam maken toen ze nog maar een tiener was, en toen ze eenmaal wereldwijd succes had geproefd, zou ze een erfenis opbouwen die tientallen jaren zal blijven bestaan.

Swift's songwritingcapaciteiten waren al op jonge leeftijd duidelijk, en ongeacht het genre dat ze aanbort, ze heeft gewoon de gave om een pakkend nummer te maken waar miljoenen fans verliefd op zullen worden.

Tijdens haar carrière heeft ze meer dan 100 miljoen platen verkocht en heeft ze talloze keren bovenaan de hitlijsten gestaan. Op dit moment is ze net zo groot als altijd, en ze vertoont geen tekenen van vertraging.

Natuurlijk moest het allemaal ergens beginnen, en Taylor Swift heeft een geweldige reis naar de top achter de rug.

Ze had een klein begin

Een van de unieke dingen aan de opkomst van Taylor Swift is dat ze schijnbaar uit het niets kwam om naam te maken in de countrymuziek. Swift is tegenwoordig een enorme crossover-ster, maar in de begindagen van haar carrière veroverde ze countrymuziek voordat ze pop en andere elementen aan de vergelijking toevoegde.

Verbazingwekkend genoeg waren zijn ouders bereid om bergen voor haar te verzetten, zelfs toen ze nog maar een kind was dat dingen aan het uitzoeken was.

"De ouders hadden haar MySpace en haar website al in de lucht. De moeder en vader hebben allebei een geweldige marketinggeest. Ik wil niet zeggen dat het nep is totdat je het ha alt, maar toen je naar haar spullen keek, het was erg professioneel, zelfs voordat ze haar deal kreeg, " onthulde haar voormalige manager.

Ongelooflijk, haar vader verhuisde zelfs naar Nashville om zijn dochter de beste kans op succes te geven. Het is perfect verlopen, zoals fans te zien kregen, maar er is meer aan de hand. Een belangrijk stukje van de puzzel was de jonge Taylor die gitaar leerde spelen, en dat verhaal verandert een beetje, afhankelijk van wie je het vraagt.

Hoe ze gitaar leerde spelen

Swift onthulde dit verhaal jaren geleden en zei: "Toen ik ongeveer 12 was, gebeurde deze magische speling van het lot. Ik deed mijn huiswerk [toen de technicus mijn computer repareerde] keek om en zag de gitaar in de hoek. En hij zei: 'Speel je gitaar?' Ik zei: 'O. Nee. Ik heb het geprobeerd, maar…' Hij zei: 'Wil je dat ik je een paar akkoorden leer?' en ik zei: 'Eh, ja. JA!'"

Die man was niemand minder dan Ronnie Cremer, die onbewust een hand had in het veranderen van de muziekindustrie door Swift op jonge leeftijd te leren gitaarspelen.

Cremer gaf zijn verslag van de dingen en voegde wat meer diepte toe aan wat Swift al had onthuld.

"Ik heb Taylor pas in 2002 persoonlijk ontmoet. Ik had een winkel in Leesport. Het was een computerwinkel en daar had ik mijn kleine studio. Mijn broer bracht Taylor en haar moeder en haar broer kwam langs en stelde me voor, en zei: 'zou je interesse hebben om een demo op te nemen?' Het waren een paar covers. Ik heb de demo voor haar opgenomen. Het was geen geweldige demo, maar het was een demo, "zei hij.

"Nadat ik de demo had gedaan, werd ik opnieuw benaderd door mijn broer en door Andrea Swift. 'Zou ik interesse hebben om gitaarlessen te geven voor Taylor? We proberen haar te leren countrymuziek te spelen.' Ik zei: 'Ik weet niet of ik countrymuziek kan onderwijzen. Ik weet niets van countrymuziek. Ik ken rockmuziek,'" vervolgde hij.

Uiteindelijk leerde Ronnie Cremer Swift gitaar spelen, en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Het verhaal dat Swift vertelde was niet precies hoe het gebeurde in Ronnie's ogen, maar zoals Ronnie Kremer opmerkte: "Het is gewoon dat hun publiciteitsteam niet zo goed verkoopt: een 36-jarige kale man leerde haar dat. gaat niet werken."

Aanbevolen: