Hoe Travis Scott al miljoenen verliest

Inhoudsopgave:

Hoe Travis Scott al miljoenen verliest
Hoe Travis Scott al miljoenen verliest
Anonim

In een ideale wereld zou rapper Travis Scott ervoor kunnen kiezen om geen dag meer in zijn leven te werken en zich toch nooit zorgen te maken over geld. De rapper wordt momenteel geschat op een chique $ 60 miljoen, die hij in de loop van zijn tien jaar durende muziekcarrière heeft verzameld.

Travis - wiens geboortenaam Jacques Bermon Webster II is - leeft echter niet in een ideale wereld. De nasleep van de tragedie waarbij tien mensen omkwamen tijdens zijn optreden op het Astroworld Festival in de nacht van 5 november 2021 raakt de muzikant hard - niet alleen persoonlijk, maar ook vanuit professioneel en financieel oogpunt.

Afgezien van eventuele inkomsten die hij heeft misgelopen door vervolgens geannuleerde concerten, ziet Travis zijn geld nu ook een deuk oplopen door verloren goedkeuringsdeals. Hij wordt ook geconfronteerd met meerdere rechtszaken, wat een nog grotere aanslag op zijn totale vermogen zou kunnen betekenen.

Grootste evenement ooit

Het Astroworld Festival is een muziekevenement dat door Travis zelf wordt georganiseerd en dat jaarlijks moet plaatsvinden. Het inaugurele evenement vond plaats in 2018, sindsdien treden artiesten als Lil Wayne, Kanye West en Megan Thee Stallion op. In 2020 werd het festival voorspelbaar geannuleerd omdat het land te maken kreeg met een door COVID-afgedwongen sluiting.

De naam Astroworld is ontleend aan Six Flags Astroworld, een pretpark in Houston, Texas, dat in oktober 2005 werd gesloten. Het evenement wordt meestal gehouden in de buurt van deze oude locatie - in NRG Park, het thuisstadion voor de Houston Texans evenals de jaarlijkse Houston Livestock Show en Rodeo. Het heeft een capaciteit van 200.000 mensen, maar er werden slechts maximaal 50.000 mensen toegelaten voor het Astroworld Festival 2021.

NRG Park in Houston, Texas, waar het noodlottige Astroworld Festival plaatsvond
NRG Park in Houston, Texas, waar het noodlottige Astroworld Festival plaatsvond

Het evenement van dit jaar zou het grootste tot nu toe zijn, met meer dan 20 artiesten die in de loop van de twee avonden in de rij stonden om op te treden. Tien daarvan waren voor de eerste avond ingepland. De eerste acht acts verliepen vlekkeloos. Het solo-optreden van Travis was het voorlaatste van de avond, voordat Drake hem zou vergezellen op het podium en de eerste avond van het festival zou bekronen.

Tragisch verlies van leven

Ondanks het feit dat NRG Park niet overvol was, vond het concert slechts plaats in één afgesloten gedeelte van de locatie. Toen Travis het podium betrad voor zijn optreden, werd het publiek zeer opgewonden en begon naar voren te duwen. Dit resulteerde in een chaotische stormloop, waarbij die nacht acht mensen om het leven kwamen. In de dagen die volgden werden nog twee slachtoffers gemeld. De doodsoorzaken varieerden van lichamelijk letsel tot hartproblemen.

Een tijdelijk gedenkteken voor de slachtoffers van de tragedie van het Astroworld Festival
Een tijdelijk gedenkteken voor de slachtoffers van de tragedie van het Astroworld Festival

Zelfs toen het gevecht zich ontvouwde in de menigte - inclusief een ambulance die zich een weg baande om de gewonden eruit te halen - ging Travis door met zijn optreden. Later zou hij volhouden dat hij pas op de hoogte was van de ernst van het incident tijdens een afterparty waar hij later die avond naartoe ging.

Op zijn Twitter-account schreef de rapper: 'Ik ben absoluut kapot van wat er gisteravond is gebeurd. Mijn gebeden gaan uit naar de families en allen die getroffen zijn door wat er is gebeurd op Astroworld Festival. Houston PD heeft mijn volledige steun terwijl ze het tragische verlies van mensenlevens blijven onderzoeken.' Zijn vriendin, Kylie Jenner, herhaalde soortgelijke gevoelens op haar sociale media-pagina's.

Miljarden op het spel

De gevolgen van de ramp zijn aanzienlijk geweest. Eerst en vooral voor de families wiens dierbaren die noodlottige avond zijn omgekomen. Andere fans die aanwezig waren, moeten ook herstellen - hetzij van fysieke verwondingen of mentale trauma's als gevolg van de dodelijke menselijke verliefdheid. De druk op de artiesten kan ook niet worden afgewezen, hoewel Travis zelf onder de loep is genomen vanwege een slechte staat van dienst op het gebied van veiligheid bij zijn evenementen.

Fans komen massaal naar de locatie waar een vorig Astroworld Festival-evenement wordt gehouden
Fans komen massaal naar de locatie waar een vorig Astroworld Festival-evenement wordt gehouden

Na de tragedie kondigde de muzikant aan dat hij alle tickets voor de tweedaagse show zou terugbetalen. Normale tickets waren verkocht voor ongeveer $ 365 per stuk, en die voor VIP-secties gingen voor meer dan $ 700 per stuk. Dit betekent dat het terug te betalen bedrag aan fans ruim $ 15 miljoen is, zonder rekening te houden met de kosten die nodig waren om het evenement op te zetten.

Travis heeft sindsdien ook een eenmalige show geannuleerd die hij in Saoedi-Arabië zou hebben, wat hem naar verluidt $ 5,5 miljoen zou hebben opgeleverd. Radar Online meldde onlangs ook dat McDonald's een merkpartnerschap met de rapper had laten vallen, die naar verluidt ongeveer $ 6 miljoen waard was. Tussen deze vroege gevolgen en de miljarden dollars die op het spel staan in de rechtszaken tegen hem, ziet het vermogen van $ 60 miljoen van Travis er niet meer zo onneembaar uit.

Aanbevolen: