Kevin Spacey wordt misschien geannuleerd in de VS, maar hij kon elders werk vinden

Inhoudsopgave:

Kevin Spacey wordt misschien geannuleerd in de VS, maar hij kon elders werk vinden
Kevin Spacey wordt misschien geannuleerd in de VS, maar hij kon elders werk vinden
Anonim

In oktober 2017 beweerde Anthony Rapp dat House of Cards-ster Kevin Spacey ongepaste seksuele avances jegens hem had gemaakt. De 50-jarige acteur - nu beroemd om zijn werk aan Star Trek Discovery - zei dat hij pas 14 was toen het genoemde incident plaatsvond. Spacey zou 26 zijn geweest.

Zoals bij de meeste gevallen van seksueel misbruik in Hollywood, opende dit eerste verhaal de sluizen voor vele anderen. Onder degenen die beweerden dat Spacey op zijn minst seksueel ongepast jegens hen was geweest, zijn Overnight-regisseur Tony Montana en Harry Dreyfuss, de zoon van de doorgewinterde acteur Richard Dreyfuss. Spacey probeerde eerst de beschuldigingen tegen hem af te wenden door als homo uit de kast te komen, maar dit bracht alleen maar meer terugslag met zich mee.

Hij is sinds 2018 niet meer te zien in een grote film of tv-show. Dit gaat echter veranderen, aangezien hij zal verschijnen in een aankomende Italiaanse film genaamd L'uomo che disegnò Dio (The Man Who trok God).

Middelvinger naar de industrie

The Man Who Drew God is een project van de Italiaanse regisseur en producer Franco Nero. De 79-jarige is bekend van films als Camelot en Django. Naast zijn werk achter de schermen is Nero ook acteur, die onder meer te zien was in The Lost City of Z, Django Unchained, John Wick 2 en een aflevering van Law & Order: Special Victims Unit.

Volgens IMDb volgt de film L'uomo che disegnò Dio 'de opkomst en ondergang van een blinde kunstenaar die de buitengewone gave heeft om levensechte portretten te maken door alleen maar naar menselijke stemmen te luisteren, en om te worden een tv-junkster.' De synopsis beschrijft het verder als 'een fabel over de noodzaak om de wonderbaarlijke kracht van waardigheid te herontdekken in een wereld waar het lawaai van de media het probleem van de onvolmaaktheid van de mens heeft opgelost door simpelweg het probleem zelf weg te nemen.'

Spacey met Franco Nero, regisseur van 'The Man Who Drew God&39
Spacey met Franco Nero, regisseur van 'The Man Who Drew God&39

De film is nogal een symbolische keuze voor Spacey om in te spelen als zijn eerste post-annulering, gezien de gebeurtenissen in zijn persoonlijke leven. In zekere zin is het zijn manier om een middelvinger te tonen aan de industrie en de rest van de wereld omdat ze hem überhaupt hebben afgezegd.

Weerlegde de beschuldigingen

Het is niet de eerste keer dat Spacey zijn talent heeft aangeboord om te proberen terug te vechten. In december 2018 uploadde hij een drie minuten durende video op zijn YouTube-kanaal, getiteld Let Me Be Frank. Terwijl hij zijn House of Cards-personage, Frank Underwood, channelde, ging hij in wezen door en weerlegde hij alle beschuldigingen die tegen hem werden geuit.

"Ik weet wat je wilt. Oh, natuurlijk, ze hebben misschien geprobeerd ons te scheiden. Maar wat we hebben is te sterk. Het is te krachtig", begon hij de video, die sindsdien is beschreven als ' raar' en 'verontrustend'.'Natuurlijk hebben sommigen alles geloofd', vervolgde Spacey. "Ze willen gewoon dat ik verklaar dat alles wat gezegd is waar is, en dat ik heb gekregen wat ik verdiende… Maar je zou het ergste niet geloven zonder bewijs, toch?"

www.youtube.com/watch?v=JZveA-NAIDI

In de drie jaar of zo sinds de video werd uitgebracht, heeft hij bijna 13 miljoen views en ongeveer 290.000 likes. Spacey nam de clip op in de nasleep van zijn ontslag uit House of Cards, ongeveer een maand eerder. Het streamingkanaal had plannen voor het zesde seizoen van de show toen de beschuldigingen tegen de acteur naar buiten kwamen. Ze kondigden daarom aan dat seizoen 6 het laatste zou zijn, bestaande uit slechts acht afleveringen.

Kaartenhuis viel naar beneden

Ontslagen bij een van de grootste shows van het decennium was niet het einde van Spacey's problemen. Op het moment dat het kaartenhuis in zijn privéleven instortte, zou hij ook te zien zijn in de film van Ridley Scott, All The Money in the World, over de ontvoering van tycoon J. Paul Getty's kleinzoon in 1973. Alle hoofdfoto's waren al ingepakt en de foto zou op 8 december 2017 uitkomen.

Een zij-aan-zij vergelijking van de bewerkingen van Spacey en Christopher Plummer van 'All the Money in the World&39
Een zij-aan-zij vergelijking van de bewerkingen van Spacey en Christopher Plummer van 'All the Money in the World&39

Na de opkomst van de verhalen over Spacey's verleden, namen regisseur Scott en andere leidinggevenden de radicale beslissing om hem te vervangen in al zijn scènes in de film. De rol werd herschikt ten gunste van Christopher Plummer, die uiteindelijk de laatste Academy Award-nominatie van zijn leven voor de rol verdiende, voordat hij in februari van dit jaar overleed.

Er werden in totaal 22 scènes met Spacey opnieuw opgenomen en de film ging uiteindelijk in première in het Samuel Goldwyn Theatre op 18 december 2017. Het was veel werk om uit te voeren, maar Scott vond dat het moest gebeuren. "Je kunt dat soort gedrag in geen enkele vorm door de vingers zien", vertelde hij destijds aan Entertainment Weekly. Toch gaf hij toe dat hij verder tevreden was geweest met de prestaties van Spacey.

Aanbevolen: