Reese Witherspoon verdient $ 1 miljoen per aflevering op 'Big Little Lies', maar ze verdubbelt elders

Inhoudsopgave:

Reese Witherspoon verdient $ 1 miljoen per aflevering op 'Big Little Lies', maar ze verdubbelt elders
Reese Witherspoon verdient $ 1 miljoen per aflevering op 'Big Little Lies', maar ze verdubbelt elders
Anonim

In de afgelopen paar jaar is Reese Witherspoon een van de best verdienende actrices in Hollywood geworden, met alleen al in 2019 een indrukwekkende $ 35 miljoen binnen - en dat was voordat ze een lucratieve deal sloot met Apple TV+ voor haar populaire sitcom The Morning Show, waar ze maar liefst $ 2 miljoen per aflevering verdient.

Bovendien verdiende de moeder van drie kinderen ook $ 1 miljoen per aflevering van haar andere hitserie, Big Little Lies, met in de hoofdrol Nicole Kidman en Zoe Kravitz, terwijl haar salaris om in een speelfilm te spelen wordt geschat op ergens tussen $15 miljoen en $20 miljoen.

Nogmaals, dat is gewoon het geld dat ze verdient met haar acteercarrière - Reese verdient ook een fortuin met haar goedkeuringsdeals, betaalde gesponsorde berichten op sociale media en populaire boeken.

Hoeveel verdiende Reese aan 'Big Little Lies'?

Toen de HBO-show in 2017 voor het eerst in première ging, zouden de 44-jarige en Nicole Kidman tussen de $ 250.000 en $ 350.000 per aflevering voor seizoen één hebben verdiend - en met zeven afleveringen in het seizoen, zouden de bekroonde actrices er met naar schatting 2,3 miljoen dollar vandoor zijn gegaan.

Maar hier is wat echt interessant is … nadat Witherspoon's enorme deal met Apple TV+ was aangekondigd, waar ze $ 2 miljoen per aflevering op The Morning Show zou verdienen naast voormalig Friends-ster Jennifer Aniston, kon ze opnieuw onderhandelen over haar deal voor seizoen twee, waarin haar inkomsten verdrievoudigden tot een verbazingwekkende $1 miljoen.

Kidman zou ook een enorme verhoging hebben gekregen, aangezien ze een Emmy en Golden Golden Globe won voor haar optreden als Celeste Wright.

Seizoen twee bestond uit nog eens zeven afleveringen, maar deze keer verdiende Witherspoon $7 miljoen aan haar rol als Madeline Martha Mackenzie.

Een derde serie voor de show is nog niet besteld door HBO, waardoor veel fans zich afvragen of het netwerk heeft besloten de stekker uit de populaire serie te trekken. Maar volgens Nicole is dat helemaal niet het geval - hoewel er nog geen discussie is geweest over een derde run, nemen de schrijvers een adempauze om met nieuwe ideeën te komen om te zien of er genoeg materiaal is om nog een seizoen te vormen.

"Iedereen zegt: 'Ga je een seizoen drie maken?'" De Aussie-inwoner vertelde Elle in oktober 2019. "We hebben zoiets van, 'Geef ons een seconde.'" Maar ze voegde er al snel aan toe: "We zouden graag [nog een seizoen doen] omdat we het heerlijk vinden om samen te zijn, en het is heerlijk om tijd door te brengen met je vrienden en met zulk goed materiaal."

Als er een derde is, komt alles van de schrijvers, en dat is verbazingwekkend. Liane is enorm getalenteerd. David is enorm getalenteerd, en de combinatie van hen is buitengewoon.

“Dus waar ze het heen zouden brengen, ik heb geen idee. Je moet buigen voor de schrijvers, want daar begint het echt. Tenzij je een regisseur/schrijver bent, en dan schrijf je het. Maar deze show, we zullen zien wat Liane kan opbrengen, en of ze er interesse in heeft."

Witherspoon was duidelijk niet erg getroffen door de onderbreking van Big Little Lies sinds ze was begonnen met de productie van The Morning Show, waar ze wordt gecrediteerd als producer en actrice, wat betekent dat ze er volledig mee bezig is om van de show een hit te maken voor het opkomende streamingplatform.

Voor seizoen één van de show zou Witherspoon een coole $ 40 miljoen hebben verdiend - hetzelfde bedrag dat ook aan Aniston werd betaald - wat vrij ongehoord is in Hollywood, vooral omdat er geen garantie was dat de serie zou goed presteren op Apple TV+, maar leidinggevenden namen dat risico maar al te graag, en het lijkt zijn vruchten af te werpen.

Er werd onthuld dat Witherspoon en Aniston een contract voor twee seizoenen ondertekenden, wat betekent dat als hun contractuele verplichtingen waren nagekomen, ze respectievelijk 80 miljoen dollar zouden hebben verdiend.

En hoewel de actrices al snel veel kritiek kregen voor hun hoogverdienende salarissen, besprak Witherspoon het onderwerp in een interview met The Hollywood Reporter, waar ze erop stond: Ik garandeer dat deze bedrijven echt slim zijn, en als ze ermee instemmen ons te betalen, doen ze dat met een reden.

“Ze hadden waarschijnlijk veel advocaten en veel zakenmensen beslisten over dat aantal omdat ze wisten dat ze terug meer zouden verdienen.

Dat bericht - dat je niet een beetje moet dromen, meisjes, dat je al genoeg van je taart hebt - is niet oké. Als mensen je proberen te vertellen dat je in je rijbaan moet blijven, luister dan niet. Luister niet.”

En zo te zien, volgt de inwoner van Louisiana haar eigen advies op als het gaat om hogere salarissen, wat duidelijk in haar voordeel werkt.

Aanbevolen: