Waarom Selena Gomez besloot een Spaanstalig album uit te brengen

Inhoudsopgave:

Waarom Selena Gomez besloot een Spaanstalig album uit te brengen
Waarom Selena Gomez besloot een Spaanstalig album uit te brengen
Anonim

In maart 2021 bracht Selena Gomez Revelación uit, een zes-track EP gezongen in het Spaans, haar eerste volledige release in de taal. Oorspronkelijk geplaagd in 2011, en tien jaar later bevestigd, wilde Gomez, die van Mexicaanse afkomst is aan de kant van haar vader, al lang een album opnemen in het Spaans, een taal die ze tot haar zevende vloeiend sprak, maar sindsdien het vermogen om te spreken was kwijtgeraakt.

De zanger, die een druk jaar achter de rug heeft en ook te zien was in de doorbraak Hulu-hit Only Murders In The Building, bracht de EP uit met lovende kritieken. Het album werd haar hoogst gewaardeerd op Metacritic en was ook een hit bij haar fans. En de langverwachte inval in het Spaans resulteerde er zelfs in dat de oude zanger/acteur haar eerste carrière-Grammy-nominatie ontving.

7 Haar eerste album, maar niet haar eerste keer

Revalación is misschien het eerste Spaanse album van Selena Gomez, maar het is niet de eerste keer dat we haar in de taal horen zingen. In de loop der jaren heeft het Disney Channel-aluin Spaanse versies van Selena Gomez en The Scene-nummers zoals "A Year Without Rain" en "Who Says" opgenomen en verscheen als een functie op Spaanstalige nummers "Taki Taki" en "I Can krijg er geen genoeg van."

6 Haar erfgoed eren

Haar Mexicaanse afkomst is "extreem" belangrijk voor de "Baila Conmigo"-zangeres, maar Gomez is de eerste om toe te geven dat ze de taal van de Latijnse gemeenschap die ze vertegenwoordigt niet beheerst, en dat ze meer zou kunnen doen om zich mee te identificeren haar Mexicaanse afkomst.

"Ik kijk elke dag naar mezelf in de spiegel en denk: 'Man, ik wou dat ik meer Spaans kende'", vertelde ze in 2018 aan Harper's BAZAAR, voordat ze in een verhaal duikt van toen ze 15 was op de set van Wizards of Waverly Place. Gomez werd benaderd door een Latijnse alleenstaande moeder van vier kinderen die huilde na het zien van de opname van een aflevering. "'Het is echt ongelooflijk voor mijn dochters om te zien dat een Latina-vrouw in deze positie kan zijn en haar dromen kan verwezenlijken, iemand die niet de typische, je weet wel, blondine met blauwe ogen is, ' [vertelde ze me]. En ik wist wat ze bedoelde… nu meer dan ooit ben ik er trots op. Maar ik moet nog steeds Spaans leren."

5 Nog lang op komst

Toen Gomez het project voor het eerst aankondigde op haar Instagram in januari 2021, zei ze dat dit het begin was van iets dat ze al heel lang wilde ontdekken. Ze beschreef de eerste single "De Una Vez" als "zo'n mooi volkslied, " en voegde eraan toe: "Ik ben ongelooflijk trots op mijn Latijnse achtergrond. Het voelde krachtig om weer in het Spaans te zingen." In een interview met Zane Lowe voor Apple Music legde de zangeres van "Selfish Love" uit hoe ze haar Spaanse afkomst al tien jaar wilde ontdekken door middel van muziek.

"Dit is iets wat ik al 10 jaar wilde doen, werken aan een Spaans project, omdat ik zo, zo trots ben op mijn afkomst, en gewoon echt het gevoel had dat ik wilde dat dit zou gebeuren. Jij Weet je wat grappig is, is dat ik eigenlijk denk dat ik beter zing in het Spaans, "voegde ze eraan toe. "Dat was iets dat ik ontdekte. Het was veel werk, en kijk, je kunt niets verkeerd uitspreken. Het is iets dat precies moest zijn en gerespecteerd moest worden door het publiek waarvoor ik dit ga uitbrengen. Natuurlijk, Ik wil dat iedereen van de muziek geniet, maar ik richt me op mijn schare fans. Ik richt me op mijn afkomst en ik zou niet enthousiaster kunnen zijn."

4 Waarom nu?

Gomez had een kloof van vijf jaar tussen 2015's Revival en haar vervolg op Rare uit 2020, dat werd geleid door de Billboard Hot 100-hitlijst Lose You To Love Me, maar zo lang zou ze niet wachten voordat ze haar Spaanstalige muziek uitbracht. "Ik heb het gevoel dat het de perfecte timing is. Net met alle verdeeldheid in de wereld, is er iets aan Latin-muziek dat mensen wereldwijd dingen laat voelen, weet je wel?" vertelde ze Lowe.

"Je begint meer dan ooit naar half Engels, half Spaans op de radio te luisteren. En het is een heel opwindende tijd. En ik denk dat ik hoop dat mensen begrijpen hoeveel ik mijn hart leg hierin, en hoe geweldig ik me erover voel." De opnames begonnen net voordat de COVID-19-pandemie de wereld op slot deed, maar dat weerhield de ster er niet van om eindelijk uit te brengen wat ze tien jaar eerder had geplaagd.

3 De Lockdown-sessies

Terwijl de rest van de wereld bananenbrood aan het bakken was en Schitt's Creek aan het eten was, had Gomez het drukker dan ooit met het filmen van Selena + Chef voor HBO Max en het begin van de opnames van Revalación, waarvan een groot deel werd opgenomen in een thuisstudio, met Zoom-sessies om samen te werken met producenten. "Ik kan niet functioneren tenzij ik aan het werk ben", vertelde ze aan Vogue. "Het hele punt van quarantaine voor mij persoonlijk was gewoon om te stoppen, en ik heb er moeite mee om dat te doen."

Pre-pandemie, de artiest bezocht regelmatig haar grootouders in Texas, die ze crediteert voor haar vloeiende Spaanse taal toen ze een kind was. Ze verloor de taal toen ze naar school ging, dus vóór elke opnamesessie voor Revelación had ze een sessie van een uur met een Spaanse coach en een sessie van een uur met een vocale coach, waarbij ze het gemakkelijker vond om te zingen dan om te spreken in de taal. "Veel van mijn fans zijn Latin en ik heb ze al jaren verteld dat dit album er zou komen", zei ze. "Maar het feit dat het in deze specifieke tijd uitkomt, is echt cool."

2 Representatie is belangrijk

Gomez dringt erop aan om uit te leggen hoe de vrijlating te danken is aan het eren van haar erfgoed, iets waar ze in de eerste tien jaar van haar carrière voor terugdeinsde. "Toen ik jonger was, was mijn idool Hilary Duff! Ik herinner me dat ik ook blauwe ogen wilde. Dus ik denk dat ik toen besefte dat [vertegenwoordiging] iets voor mensen betekende. Dat het ertoe doet. Zelfs onlangs heb ik met mijn vader dingen meegemaakt die raciaal waren Maar meestal probeer ik mijn carrière te scheiden van mijn cultuur, omdat ik niet wil dat mensen me beoordelen op mijn uiterlijk als ze geen idee hebben wie ik ben."

Ze sprak onlangs over haar grootouders, die zonder papieren naar de VS kwamen in een "achterkant-van-de-truck-situatie", vertelde ze aan Vogue. "Het kostte hen 17 jaar om het staatsburgerschap te verkrijgen." Ze heeft de afgelopen jaren meer geleerd over het immigratiesysteem en diende uiteindelijk als uitvoerend producent van de Netflix-documentaire Living Undocumented uit 2019. "[Revalación] is echt een eerbetoon aan mijn erfgoed."

1 Revalación Receptie

Revalación werd geprezen door critici en kreeg een 83 op 100 op Metacritic, de hoogste beoordeling voor alle releases van Gomez tot nu toe. Ze ontving ook haar eerste Grammy-nominaties. De videoclip voor "De Una Viz" werd genomineerd voor Best Short Form Music Video tijdens de 22e jaarlijkse Latin Grammy Awards, terwijl Revalación is genomineerd voor Best Latin Pop Album tijdens de 64e jaarlijkse Grammy Awards die op 31 januari 2022 worden gehouden. Ze hoopt om door Latijns-Amerika te toeren als dat veilig is.

Aanbevolen: