Alles wat Bryan Cranston heeft gedaan sinds 'Breaking Bad

Inhoudsopgave:

Alles wat Bryan Cranston heeft gedaan sinds 'Breaking Bad
Alles wat Bryan Cranston heeft gedaan sinds 'Breaking Bad
Anonim

Bryan Cranston is het gezicht van veel iconische personages, maar geen van hen kon beter doen dan wat hij had gedaan in Breaking Bad. Het neowesterse misdaaddrama draait om het personage van Cranston, W alter White, terwijl hij langzaam overgaat van een worstelende scheikundeleraar met stadium drie longkanker naar een meedogenloze meth-spil die bijna geen morele grens overschrijdt. De iconische uitvoering leverde hem een overvloed aan prijzen op, waaronder vier Primetime Emmy Award-trofeeën voor Outstanding Lead Actor in a Drama Series.

Dat gezegd hebbende, het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste aflevering van de serie, "Felina", werd uitgezonden in 2013. Sindsdien heeft de gevierde acteur zich op veel dingen gewaagd, waaronder het schrijven van een autobiografie en samenwerken met zijn collega. -ster Aaron Paul om een drankenbedrijf op te richten. Om het samen te vatten, hier is alles wat Bryan Cranston heeft gedaan sinds Breaking Bad.

8 Bryan Cranston speelde een rol in 'El Camino'

Bij de tiende verjaardag van de première van Breaking Bad benaderde showrunner Vince Gilligan Cranstons co-ster, Aaron Paul, voor een idee voor een vervolgfilm. Het hele project werd in het geheim opgenomen totdat Netflix het in 2019 aankondigde. Getiteld El Camino, gaat de film direct verder waar de seriefinale ophield, met als middelpunt Jesse Pinkman en zijn laatste poging om de chaos ontvluchten. Terwijl het personage van Cranston is vermoord in de seizoensfinale, verschijnt hij tijdens een oprechte flashback-scène.

7 Hij schreef een memoires

Met een legendarische acteercarrière van meer dan vier decennia heeft Bryan Cranston zeker veel te vertellen. In 2016 verkende de acteur door de jaren heen zijn iconische rollen, waaronder W alter White uit Breaking Bad, in zijn memoires A Life in Parts. Het boek werd al snel een New York Times bestseller.

"Een verzameling autobiografische korte verhalen over wat mij gevormd heeft en wat mij heeft beïnvloed", beschreef de acteur het boek tijdens een interview. "De hoogtepunten en dieptepunten van mijn leven. En dat samen maakt een leven lang."

6 werkten samen met Aaron Paul voor hun handtekening Mezcal

Cranston en Paul hebben in de loop der jaren een geweldige samenwerking gevormd. Ze houden nog steeds contact met elkaar toen ze in 2019 een gezamenlijke handtekening mezcal, Dos Hombres, lanceerden. Het sterke drankmerk is een immens succes dat Constellation Brands Inc. dit jaar een minderheidsbelang in het bedrijf heeft gekocht, volgens Forbes-rapport.

"Dit is als een filmopening voor ons. We zijn opengegaan en er is opwinding over. We weten dat we een geweldig product hebben. We hebben een goede fles. Geweldig etiket. Alles werkt voor ons daarin zin, "zei Cranston.

5 won een Golden Globe-nominatie voor zijn werk in 'Your Honor'

Cranston mag dan 65 jaar oud zijn, dat betekent niet dat hij enig teken van vertraging in zijn carrière vertoont. Vorig jaar kreeg de acteur de hoofdrol in Showtime's Your Honor, een drama over een rechter wiens zoon per ongeluk een tiener doodt in een vluchtmisdrijf voordat hij zich realiseert dat hij vastzit aan een veel dieper en donkerder einde. Hij werd uiteindelijk genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de Beste Acteur in een miniserie of tv-film van de Golden Globe Awards in 2020, hoewel hij verloor van I Know This Much Is True van Mark Ruffalo. De serie is verlengd voor een tweede seizoen.

4 Bryan Cranston werkte samen met Kevin Hart

In 2017 had Cranston een verrassende link met komiek Kevin Hart voor Neil Burgers Amerikaanse remake van The Intouchables. De film, getiteld The Upside, volgt een verlamde miljardair, gespeeld door Cranston, en zijn onwaarschijnlijke vriendschap met een onlangs voorwaardelijk vrijgelaten veroordeelde, gespeeld door Hart. De komedie maakt ook gebruik van Nicole Kidman en Golshifteh Farahani in zijn met sterren bezaaide castleden, die meer dan $ 125 miljoen van de $ 37 vergaren.5 miljoen budget.

3 Hij kreeg zijn tweede Tony Award in 2019

Voordat hij acteur was, was Cranston altijd toneelspeler geweest. Een paar jaar nadat de Breaking Bad-finale was uitgezonden, keerde de acteur terug naar Broadway met Lee Hall's theaterbewerking van de gelijknamige film uit 1976, Network. Het stuk volgt presentator Howard Beale en pakt de vervaging van de waarheid in de hedendaagse nieuwsmedia aan. De uitvoering bezorgde Cranston zijn tweede Tony Award-overwinning na All the Way uit 2014, waarin hij president Lyndon B. Johnson portretteerde.

2 speelde in een Disney-film

Vorig jaar keerde de acteur terug naar Disney na het kerstorigineel 'Twas the Night with The One and Only Ivan' uit 2001. De fantasiefilm, met in de hoofdrol de hoofdrolspeler, Mack, gaat over het waargebeurde verhaal van Ivan de gorilla die in augustus 2012 stierf. De film, geschreven door Katherine Applegate, ontving nominaties van BAFTA en de Oscars.

1 Bryan Cranston maakt zich op voor een aanstaande spionagefilm

Dus, wat is de toekomst voor Bryan Cranston? Hij vertoont geen tekenen van het gooien van de handdoek en op korte termijn stoppen met acteren. Sterker nog, hij heeft nog een handvol projecten in het verschiet, waaronder Matthew Vaughns aankomende spionagefilm Argylle. Gebaseerd op de aankomende roman met dezelfde naam, draait de film om een bestverkopende spionageroman die verandert in een superspion van wereldklasse. John Cena, Dua Lipa, Samuel L. Jackson en Henry Cavill zijn enkele van de bevestigde namen voor de leden van de cast van de film.

Aanbevolen: