Waarom krijgt Adele kritiek voor haar Oprah-interview?

Inhoudsopgave:

Waarom krijgt Adele kritiek voor haar Oprah-interview?
Waarom krijgt Adele kritiek voor haar Oprah-interview?
Anonim

Het is een behoorlijke week geweest voor Adele Een massaal tv-interview met Oprah Winfrey, een live uitgezonden tv-concert en een rampzalig interview met de Australische tv-presentator Matt Doran (die op aarde nog niet naar Adele's nieuwe album geluisterd?). Maar deze week werd het alleen maar moeilijker voor de 33-jarige zangeres, die momenteel de media op grote schaal doet om 30 te promoten.

Adele bevond zich in de vuurlinie van mede-Brits Piers Morgan en Janet Street Porter, vanwege wat zij als 'diep oppervlakkig' gedrag beschouwden. Ook online gebruikers hebben zich bij de kritiek aangesloten. Waar klagen mensen dan over? Lees verder voor meer informatie.

6 Adele was extreem trots op haar interview met Oprah

Adele's Oprah-interview was een enorm succes bij fans en werd over de hele wereld uitgezonden, wat enorme kijkcijfers opleverde.

Tweet nadat de show was uitgezonden, beschreef Adele het als: 'De mooiste locatie waar ik ooit heb gespeeld.

'Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Aan Oprah dat ze me liefdevol mijn waarheid heeft laten vertellen in een veilige ruimte. Het was allemaal behoorlijk overweldigend, ik heb het twee keer gezien en beide keren moest ik huilen.'

5 Janet Street Porter heeft genoeg van Adele's tranen

Britse columniste Janet Street Porter schreef deze week krachtig in haar Daily Mail-artikel, getiteld: 'Vroeger was ik dol op de oude Adele en ik hou nog steeds van haar muziek, maar ik kan er niet tegen dat ze veranderd is in een over -verpakte, zelfbelangrijke musical Meghan Markle.' Porter verklaarde dat ze genoeg had van Adele's emotionele ontboezemingen - vooral tijdens haar Oprah-interview - en moeite had om sympathie voor de zangeres te vinden.

'De nep-ellende, de stromende tranen van elk uur,' schreef Porter, 'en de leegte van haar stralende glanzende leven in het zonnige Californië. Wandelen, de sportschool, bla bla bla.

'Adele is overal en vertelt ons over de 'strijd' die haar het schrijven van liedjes ontketende; over het feit dat ze een ingelijst stukje kauwgom van Celine Dion in haar huis heeft en rieten stoelen in haar tuin.'

4 Ze was ook sceptisch over Adele's redenering voor haar scheiding

Janet was ook kritisch over Adele's recente scheiding. Ze vond de redenering van de ster nogal onbetekenend en concludeerde dat de 'zeer oppervlakkige' Adele een 'toegewijde en aardige echtgenoot' terzijde heeft geschoven.

'We hebben alle details over haar 'reis' gekregen van een rijke vrouw met een toegewijde en aardige echtgenoot tot een nog rijkere vrouw die 'getraumatiseerd' is door een echtscheiding die ze lijkt te hebben veroorzaakt.'

In het verleden, zegt Porter: 'Adele droeg haar hart op haar mouw, en daarom waren haar teksten over onzekerheid en verlies herkenbaar voor zoveel mensen.

'Maar nu is ze een van de beroemdste mensen ter wereld met een fortuin van meerdere miljoenen ponden, is het niet tijd om de knoop door te hakken, om de liedjes voor zichzelf te laten spreken, om ons het achtergrondverhaal te besparen, de intieme details over een mislukt huwelijk, vooral als we maar één kant van het verhaal horen?'

Helaas lijkt het erop dat hoe meer Adele zegt, hoe groter het besef voor sommige mensen is dat ze heel oppervlakkig is.

3 Journalist Piers Morgan was ook kritisch

Het was de altijd controversiële columnist Piers Morgan die ook de laars erin stak. De ex-presentator van Good Morning Britain schreef een artikel met de titel 'Sorry Adele – je bent een geweldige zangeres, maar je deelt het verdriet en de pijn van je jonge zoon met de hele wereld om je album af te ranselen is schandelijk en de grootste hypocrisie' - en hij hield zeker niet tegen!

'Adele's gedrag komt rechtstreeks uit het Meghan en Harry playbook', schreef hij, 'tot het binnendringen van haar eigen privacy aan Amerika's belangrijkste tv-therapeut, Oprah Winfrey.

'Het is echter één ding om op zo'n schaamteloos tweezijdige manier de eigen privacy te slopen, maar ook die van je kind.'

2 Hij nam een uitzondering op haar gebruik van de stemopnames van Son Angelo

Morgan was vooral teleurgesteld over Adele's beslissing om opnames te gebruiken van privégesprekken die ze had met zoon Angelo, 9, die op het album waren opgenomen.

In het nummer 'My Little Love' zegt Piers: 'Adele neemt spraakopnames op van ongelooflijk intieme gesprekken met haar zoon waarin hij probeert haar te laten stoppen met huilen terwijl haar kortstondige huwelijk ontrafelt.

Hiervoor, en voor het 'scheiden van zijn vader', voorspelde Piers dat Angelo later in zijn leven wrokkig zal zijn.

'Heeft ze er een moment over nagedacht hoe Angelo zich zou kunnen voelen als hij opgroeit en zijn pijnlijke gesprekken met zijn snikkende moeder heeft gehad over haar beslissing om zijn vader-uitzending naar de wereld te dumpen?

'Adele zegt dat haar therapeut voorstelde om hun chats op te nemen om vast te leggen wat ze zei in de moeilijke gesprekken.

'Heeft die therapeut ook gesuggereerd dat het een goed idee zou zijn om die gesprekken op een echte plaat te plakken die miljoenen exemplaren zal verkopen? Ik vermoed van niet.'

1 Sommige fans hadden ook een probleem met de recente besluitvorming van Adele

Velen gingen ook naar de commentaarsecties om hun twijfels te uiten over het gedrag van de ballad-maker.

'Adele moet bij de muziek blijven en stoppen met het onophoudelijke gezeur en gejammer. Het wordt nu echt saai', schreef een fan.

'Ik wou dat Adele net had opgetreden en geen interview met Oprah. Ik miste de oude Adele. Ze ziet er nu te commercieel uit', zei een ander.

'Ik mis de Britse Adele,' klaagde een gebruiker, 'Nu ze een Californische Barbie is geworden, is haar allure en cache allang verdwenen.'

Aanbevolen: