Young Money': wat is er gebeurd met de artiesten van het platenlabel van Lil Wayne?

Inhoudsopgave:

Young Money': wat is er gebeurd met de artiesten van het platenlabel van Lil Wayne?
Young Money': wat is er gebeurd met de artiesten van het platenlabel van Lil Wayne?
Anonim

Er was eens in de late jaren 2000 en de vroege 2010s, Lil Wayne's Young Money Entertainment imprint regeerde de hiphopindustrie. Het hiphoplabel bestond uit een all-star selectie van Drake, Nicki Minaj, Lil Wayne zelf en meer. Naast de overvloed aan prijzen die het label heeft gewonnen, heeft Young Money Entertainment in de loop der jaren ook geholpen bij het lanceren van de carrières van zoveel hiphopgrootheden.

Snel vooruit naar 2021, veel van zijn leden zijn gekomen en gegaan. Lil Wayne, Minaj, Lil Twist en vele anderen bleven, terwijl Drake, DJ Khaled en anderen zich waagden aan hun eigen projecten. Om het samen te vatten, dit is wat er is gebeurd met de voormalige Young Money-artiesten van Lil Wayne en wat ze sindsdien hebben gedaan.

6 Austin Mahone

Austin Mahone werd ooit aangeprezen als de volgende Justin Bieber. Nadat hij een gezamenlijke opnamedeal had gesloten met Cash Money en Young Money, ging de hartverscheurende zanger één EP uitbrengen, The Secret, in 2014. Helaas, vanwege de sterk dalende verkoop van het project, besloten de labelexecs hem te laten vallen. Tot nu toe blijft Mahone zelfstandig muziek uitbrengen. Zoals gemeld door Billboard, bracht hij vorig jaar zelfs zijn meesters terug "dankzij de hulp van Pitbull."

5 Drake

Drake werd beroemd als acteur en onafhankelijke rapper voordat hij een deal sloot met Young Money na een periode van serieuze biedingsoorlogen tussen de labels. Hij had zijn muzikale doorbraak met Grammy-winnende, miljoenen verkochte albums zoals Thank Me Later en Take Care in de jaren 2010, voordat hij uiteindelijk Young Money en Cash Money verliet in 2019.

De rapper heeft zich nu gericht op het opbouwen van zijn muziekimperium via zijn eigen OVO Sound-platenlabel en het onlangs uitgebrachte Grammy-genomineerde album Certified Lover Boy.

"Ik zal altijd betrokken zijn bij de imprint Cash Money/Young Money, en mijn loyaliteit, zoals ik al zei, ligt daar altijd", zei hij in een interview.

4 DJ Khaled

Kort na het uitbrengen van zijn vierde album Victory met een overvloed aan functies van Young Money-artiesten, tekende DJ Khaled begin 2010 een label onder een gezamenlijke deal met Cash Money en Universal Motown. Na het uitbrengen van nog drie albums verliet de superproducer het platenlabel in 2015.

"Ik ben helemaal niet aangemeld bij Cash Money. Ik ben even weg geweest", zei de artiest uit Miami tijdens het The Breakfast Club-interview. “Het is niet dat ik hier ben om te promoten dat ik weg ben geweest. Dat is familie. Maar nee, het is gewoon We The Best. Niets negatiefs, alles is mooi."

3 Jae Millz

Jae Millz tekende eind jaren 2000 samen met Drake en andere acts bij Young Money. Hij was te horen op een overvloed aan nummers op het We Are Young Money-compilatiealbum van het label, waarvan binnen de eerste week 142.000 exemplaren werden verkocht. In 2013 kwam zijn debuutalbum Nothing Is Promised op de markt, maar hij slaagde er niet in zijn bekendheid te verzilveren door Young Money. Hij verliet het record later in 2017 om hem wat tijd te geven om "door te gaan en een nieuw hoofdstuk in zijn leven voort te zetten."

"Ten eerste wil ik je bedanken voor een van de beste rappers ooit en een van de grootste mensen die ik ooit in mijn leven heb ontmoet! @liltunechi. Ik ben dankbaar dat ik een kans heb gehad om zoveel van je te leren, "ging hij naar Instagram. "Ik denk dat het tijd is om aan het volgende hoofdstuk van mijn boek te beginnen. Ik waardeer deze laatste 8 jaar van mijn carrière en mijn leven… en wat er ook gebeurt, het kan niet gewist worden!"

2 Tyga

Tyga was ook een van de artiesten die in 2008 bij Young Money tekende. -hop fans.

Helaas deed het laatste album het niet goed in de markt, waardoor het label de productie van het op dat moment komende album van de rapper stopzette. Tyga haalde uit naar zijn label en bracht het project, The Gold Album, onafhankelijk uit. Ondanks dat Kanye West de uitvoerend producent was, verkocht het album slechts 2.200 exemplaren tijdens de volgweek.

1 Omarion

Omarion had niet zo'n sterke band met Young Money. Na de ondertekening in 2009 verliet de B2K-frontman het label na slechts vier maanden. Later tekende hij EMI waar hij zijn eigen label oprichtte, StarrWorld Entertainment.

Nu houdt de R&B-crooner zich bezig met The Millennium Tour met B2K. Na te zijn uitgesteld vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis, werd de tour hervat in oktober 2021. "Kortom, om een lang verhaal kort te maken, wat er gebeurde was toen ik mijn deal tekende, ik zou mijn voorschot krijgen. En de advocaten waren aan het praten, en eigenlijk, op als je tekent, moet je het voorschot binnen een bepaalde tijd ontvangen. Binnen die tijd kwam mijn cheque niet, "legde hij uit over zijn korte tijd bij Young Money in een interview in 2019.

Aanbevolen: