De meest populaire tv-serie finales, gerangschikt door miljoenen kijkers

Inhoudsopgave:

De meest populaire tv-serie finales, gerangschikt door miljoenen kijkers
De meest populaire tv-serie finales, gerangschikt door miljoenen kijkers
Anonim

De laatste afleveringen van populaire shows behoren tot de meest bekeken uitzendingen op televisie. Tegenwoordig krijgen seriefinales echter niet zoveel kijkers als vroeger. De meest recente finale met meer dan 30 miljoen kijkers was de Friends-finale in 2004, en de meest bekeken seriefinale van de afgelopen vijftien jaar was de Game of Thronesfinale met slechts 19,3 miljoen kijkers.

Het is logisch waarom recentere seriefinales niet zoveel kijkers krijgen als vroeger. In de huidige gouden eeuw van televisie zijn er zoveel shows om uit te kiezen en zoveel streamingdiensten om naar te kijken dat live tv-uitzendingen gewoon niet het grote publiek kunnen bereiken dat ze ooit hadden. Hier is een lijst van de tien populairste finales van tv-series, gerangschikt door miljoenen kijkers. De vroegste ging in première in 1963 en de meest recente ging in première in 1994.

10 'Home Improvement' (35,5 miljoen)

Een schermgreep van Home Improvement
Een schermgreep van Home Improvement

Home Improvement werd acht seizoenen uitgezonden op ABC van 1991 tot 1999. De serie speelde stand-upcomedian Tim Allen als Tim "The Tool Man" Taylor, een vader van drie kinderen uit Detroit die een home improvement-show organiseert genaamd Tool Time. Home Improvement was immens populair tijdens de achtjarige looptijd, en het bracht sterren als Tim Allen, Jonathan Taylor Thomas en Pamela Anderson tot roem.

De show eindigde met een driedelige finale genaamd 'The Long and Winding Road'. Het bevatte een origineel nummer van Kenny Rogers, genaamd "We've Got It All", maar helaas bevatte het geen optreden van seriester Jonathan Taylor Thomas, die eerder dat seizoen de show verliet om zich te concentreren op het afmaken van school.

9 'Familiebanden' (36,3 miljoen)

Een screenshot van Family Ties
Een screenshot van Family Ties

Family Ties speelde Michael J. Fox als Alex Keaton, een jonge Republikein die vaak ruzie maakte met zijn liberale ouders. Fox was grotendeels onbekend toen de show in 1982 begon, maar tegen de tijd dat het in 1989 eindigde, was hij een wereldwijde ster. Hij won drie Emmy Awards voor zijn werk aan Family Ties en gebruikte de show om zijn succesvolle filmcarrière in de jaren tachtig en negentig te lanceren. De serie eindigde met een tweedelige aflevering genaamd "Alex woont hier niet meer", waarin Fox' personage Alex vertrekt om zijn volwassen leven in New York City te beginnen.

8 'All in the Family' (40,2 miljoen)

Een screenshot van All in the Family
Een screenshot van All in the Family

All in the Family speelde Carroll O'Connor als Archie Bunker, een personage dat de maker Norman Lear omschreef als een 'lieve onverdraagzame'. De serie werd al snel een van de meest populaire tv-shows in Amerika en lanceerde de productieve productiecarrière van Norman Lear. Lear zou vele andere populaire sitcoms gaan produceren, waaronder Sanford and Son, Good Times en The Jeffersons.

De seriefinale werd uitgezonden op 8 april 1979 en heette 'Too Good Edith'. Veel van de personages zouden echter terugkeren voor de spin-off-serie Archie Bunker's Place, die van 1979 tot 1983 vier seizoenen werd uitgezonden.

7 'The Cosby Show' (44,4 miljoen)

Een screenshot uit The Cosby Show
Een screenshot uit The Cosby Show

The Cosby Show was een sitcom over een welgestelde familie die in de jaren tachtig in New York woonde, en het was gedurende de hele serie een van de populairste shows op tv. Het had ook een spin-off genaamd A Different World, die liep van 1987-1993.

De seriefinale was een dubbele aflevering met de titel "And So We Commence", en het beeldde de diploma-uitreiking van het middelste kind Theo Huxtable van de New York University af. De finale was vooral opmerkelijk vanwege de uitzending op de tweede avond van de Los Angeles Riots van 1992.

6 'Magnum, P. I.' (50,7 miljoen)

Een schermopname van Magnum, P. I
Een schermopname van Magnum, P. I

Magnum, P. I. was een misdaaddrama over een privédetective die in de jaren tachtig op Hawaï woonde. Het is opmerkelijk omdat het een van de slechts twee shows op deze lijst is die geen komedies zijn. De serie lanceerde ster Tom Selleck tot sterrendom, maar helaas betekende zijn rol in de show dat hij de rol van Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark moest afwijzen.

Zoals bij veel van de finales op deze lijst, is de seriefinale van Magnum, P. I. was een tweeluik. De aflevering heette "Resolutions", en het beeldde het besluit van hoofdpersoon Magnum uit om weer in dienst te gaan bij de Amerikaanse marine.

5 'Vrienden' (52,5 miljoen)

Een screenshot van Friends
Een screenshot van Friends

Friends was een van de meest bekeken tv-programma's van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000, en dankzij streamingplatforms zoals Netflix en HBO Max blijft het tot op de dag van vandaag een van de meest populaire tv-programma's ter wereld. De cast kwam onlangs weer bij elkaar voor een langverwachte reünieshow en het was een van de meest populaire televisie-evenementen van het jaar.

De finale, die in 2004 werd uitgezonden, was een tweedelige aflevering genaamd 'The Last One'. Het bevatte David Schwimmers personage Ross die Jennifer Annistons personage Rachel op het vliegveld probeerde op te sporen, zodat hij eindelijk zijn liefde voor haar kon bekennen.

4 'Seinfeld' (76,3 miljoen)

Een screengrab van Seinfeld
Een screengrab van Seinfeld

Seinfeld was geliefd bij zowel fans als critici gedurende alle negen seizoenen dat het op NBC werd uitgezonden. De serie speelde komiek Jerry Seinfeld als een fictieve versie van zichzelf, evenals Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus en Michael Richards als zijn beste vrienden. Het beeldde hun dagelijkse leven in New York City af, en het werd vaak gekscherend "de show over niets" genoemd.

De tweedelige seriefinale, toepasselijk getiteld "The Finale", werd door meer dan vijfenzeventig miljoen mensen bekeken, maar het werd algemeen beschouwd als een teleurstellende aflevering die niet aan de hoge verwachtingen van de kijkers voldeed verwachtingen.

3 'The Fugitive' (78 miljoen)

Een schermopname van The Fugitive (1963)
Een schermopname van The Fugitive (1963)

The Fugitive, die werd uitgezonden van 1963 tot 1967, is verreweg de oudste show op deze lijst. De seriefinale van The Fugitive werd 12 jaar voor de seriefinale van de volgende oudste show, All in the Family, uitgezonden. Het is zo lang geleden gefilmd dat de eerste drie seizoenen eigenlijk in zwart-wit zijn opgenomen. Misschien om die reden wordt The Fugitive vaak over het hoofd gezien op lijsten met de meest populaire finales van tv-series, maar de achtenzeventig miljoen mensen die afstemden op de finale, maken het de derde meest bekeken seriefinale aller tijden.

2 'Proost' (84,4 miljoen)

Een screenshot van Cheers
Een screenshot van Cheers

Cheers ging over een bar in Boston "waar iedereen je naam kent", althans volgens het themalied van de show. Ted Danson, die tegenwoordig vooral bekend is vanwege zijn rollen in The Good Place en Mr. Mayor, speelde de hoofdrol als de eigenaar en primaire barman van de bar, Sam Malone, gedurende alle elf seizoenen van de show.

De serie eindigde in 1993 met een driedubbele aflevering genaamd "One for the Road", waarin voor het eerst in zes jaar de terugkeer van Shelley Long's personage Diane te zien was. Later dat jaar zou de spin-offshow Frasier in première gaan (en nog elf seizoenen duren).

1 'MASH' (105,9 miljoen)

De titelkaart voor de tv-serie MASH
De titelkaart voor de tv-serie MASH

MASH vertelde het verhaal van de mensen die tijdens de Koreaanse Oorlog in een mobiel chirurgisch legerhospitaal woonden en werkten. De show was enorm populair en duurde elf jaar, wat veel langer is dan de Koreaanse oorlog zelf eigenlijk duurde. De finale van de serie was bijzonder populair en het is de enige tv-show met scripts die ooit boven honderd miljoen kijkers is uitgezonden. De twee uur durende finale heette "Goodbye, Farewell and Amen" en werd geregisseerd door Alan Alda, de ster van de show.

Aanbevolen: