Maakt Hailee Steinfeld nog steeds muziek?

Inhoudsopgave:

Maakt Hailee Steinfeld nog steeds muziek?
Maakt Hailee Steinfeld nog steeds muziek?
Anonim

Oscar-genomineerde en nieuwste lid van het Marvel Cinematic Universe Hailee Steinfeld is een drievoudige bedreiging. De getalenteerde 24-jarige is net zo thuis in acteren op het scherm als tijdens het zingen en dansen op het podium, en verbaast het publiek al sinds ze 11 was met haar bekroonde acteervaardigheden. True Grit, waarmee ze een van de jongste genomineerden in de geschiedenis is. En sinds ze haar muzikale debuut maakte met het originele nummer "Flashlight" in Pitch Perfect 2 uit 2015, heeft Steinfeld maar liefst 19 singles uitgebracht en verscheen ze in 23 muziekvideo's.

En ondanks al die muziek moet Steinfeld haar debuutalbum nog uitbrengen. De "Starving"-zanger heeft bijgedragen aan meerdere filmsoundtracks en heeft twee EP's uitgebracht, waarvan de laatste, Half Written Story, viel aan het begin van de COVID-19-pandemie in mei 2020. De afgelopen jaren nam muziek de achterbank terwijl Steinfeld zich concentreerde op haar acteerwerk, met in de hoofdrol als het titulaire personage in Dickinson van Apple TV+, en als boogschutter Kate Bishop in het net uitgebrachte Hawkeye van Disney+. Maar gaat dat veranderen?

7 Hailee Steinfeld's muziek en films

Vijf jaar nadat haar filmcarrière begon, stormde Hailee Steinfeld de muziekscene binnen met een scène-stelende wending in de muzikale komedie Pitch Perfect 2 uit 2015, waarbij ze het originele nummer "Flashlight" zong dat uiteindelijk werd opgenomen in de wereld van Barden Bella setlist voor het kampioenschap. Steinfeld volgde dit op door later dat jaar haar debuut-EP Haiz uit te brengen, die werd voorafgegaan door singles "Love Myself" en "Rock Bottom" met Joe Jonas' dance-rockgroep DNCE.

In de komende twee jaar zou ze een reeks dance-heavy-hits uitbrengen, waaronder de Top 40-hits "Starving" met Gray met Zedd en "Let Me Go" met Alesso met Florida Georgia Line en Watt. Steinfeld zou haar vocalen lenen voor de Fifty Shades Freed-soundtrack met "Capital Letters" in 2018, evenals het themalied zingen voor Bumblebee, waarin ze ook speelde.

6 Hailee Steinfeld had een druk 2019

2019 zag Steinfeld toetreden tot Apple TV+ scriptdrama Dickinson als uitvoerend producent en hoofdster. Voorafgaand aan het debuut van de show in november 2019, liet Steinfeld "Afterlife" vallen als de eerste single van de soundtrack van de show, en vertelde haar fans dat het nummer een van haar favoriete nummers was waaraan ze had gewerkt, en sonisch gezien was het "een indicatie van de richting [ze zou aan het verkennen zijn" met haar nieuwe muziek.

5 'Halfgeschreven verhaal'

Ze volgde dit op met haar tweede EP, break-up record Half Written Story, in mei 2020. Gefactureerd als deel één van een tweedelig project, met de tweede helft later die zomer, vertelde Steinfeld aan Forbes bij de release dat een album het ultieme doel was. "[Met] dit is mijn eerste oeuvre sinds mijn allereerste oeuvre vier jaar geleden, ook al is het een kleine verzameling, deze vijf platen, ik heb echt het gevoel dat het een prestatie was om met een kleine verzameling te komen van liedjes die meerdere, zo niet alle, emoties vertegenwoordigen die je voelt als je door een breuk gaat, "zei ze. "[T] hier is een samenhang [tussen de twee delen.] Deze records zijn naar mijn mening persoonlijker." Maar vanaf december 2021 heeft het tweede deel van het project nooit het daglicht gezien.

4 Hailee Steinfeld werkt door de pandemie heen

Tijdens de COVID-19-pandemie zette Steinfeld haar werk aan Dickinson voort en in december 2020 ontdekte ze dat ze was gecast als Kate Bishop in Hawkeye, de Disney+-serie over de titulaire Avenger, gespeeld door Jeremy Renner."Toen ik erachter kwam dat ik de baan kreeg, stond ik eigenlijk te stoppen om Dickinson op te zetten", vertelde ze aan Cosmopolitan. "Mijn chauffeur stapte uit de auto en ging naar mijn deur te openen en ik hield het dicht, want het was als, 'ik heb even nodig.' Ik had al een minuut geen 'you got the job'-oproep gekregen. Mijn moeder was aan de telefoon en ik begon te huilen op de achterbank van de auto. Ik dacht: 'Wauw, dit is zo wild.'"

Het was niet allemaal werk tijdens de pandemie voor de zangeres van "Most Girls". "Er zijn mensen met wie ik heb gewerkt en van wie ik hou en die ik bewonder en die een mentaliteit hebben van: 'Ik heb geen pauzes nodig, ik hou van wat ik doe', en jij gelooft ze, toch?" zij ging door. "Er is een deel van mij dat 'alle werk, geen slaap' wil zijn. Maar luister, ik heb acht uur nodig. Als ik dat niet krijg, krijg je niet de goede versie van mij.' Maar Steinfeld deed het harde werk, filmde twee televisieseries en begon aan haar volgende muzikale project.

3 Nieuwe muziek komt van Hailee Steinfeld

In november 2021 bevestigde Steinfeld aan Kelly Clarkson dat ze inderdaad aan nieuwe muziek werkte. "Ik ken veel vrienden van mij die kunstenaars zijn die [tijdens de pandemie] worstelden. Sommigen van hen waren meer geïnspireerd dan ooit en voelden dat ze in één ruimte konden creëren, en anderen… voelden zich niet per se zo," Ze vertelde de muziek superster slash talkshow host. "Ik bevond me in zo'n soort ruimte van, ik heb eindelijk de tijd om dit goed te doen. En om dit verhaal te vertellen zoals ik sonisch, tekstueel wil, en ik ben erg enthousiast over de muziek die ik heb gespeeld. aan het werken. Het is bijna klaar!"

2 Een geheel nieuwe sfeer voor Hailee Steinfeld

2020's Half Written Story was een angstige plaat na een liefdesverdriet, waarbij de zangeres haar "kleine boze, verdrietige meisjesmoment" had. Maar haar volgende release zal een andere sfeer hebben. "[Ik] was erg trots omdat ik het gevoel had dat ik deze pijn had uitgesproken. Ik voelde dat op een gegeven moment… dat was zo'n beetje alles wat ik nodig had om weer op het goede spoor te komen om muziek te maken waardoor ik wil dansen en me goed voel," zei ze tegen Cosmopolitan. Maar verwacht die energie niet op haar aankomende plaat. "Ik geloof enorm in de kracht van manifesteren", bekent ze. "Ik wilde zo graag uitgaan en feesten en drinken en mensen zien en mensen knuffelen en mensen aanraken en met mensen praten. Ik had zoiets van, 'laat me deze wereld creëren die ik nog nooit zo graag heb gewild als ik nu doe en zie hoe klinkt dat in hemelsnaam, ziet eruit en voelt aan.'"

1 Hailee Steinfeld Feat. Kelly Clarkson?

Tot nu toe heeft de hitmaker nog geen releasedatum bekendgemaakt of aangekondigd welke vorm het project zal aannemen, of het nu deel twee van de EP van vorig jaar of een volledig nieuw album zal zijn. Maar één ding is zeker: Kelly Clarkson wil meedoen. "Persoonlijk wil ik een singer-songwriteralbum van je horen dat echt van hardcore houdt. Je bent een acteur, dus je kunt echt goed verhalen vertellen," vertelde Clarkson aan Steinfeld, die aanbood om achtergrondzang te doen. "Op een bepaald moment in je leven, alsjeblieft voor mij," ging Clarkson verder."Je snapt het," antwoordde Steinfeld.

Aanbevolen: