Dit is wat Uzo Aduba heeft gedaan sinds 'Orange Is The New Black

Inhoudsopgave:

Dit is wat Uzo Aduba heeft gedaan sinds 'Orange Is The New Black
Dit is wat Uzo Aduba heeft gedaan sinds 'Orange Is The New Black
Anonim

Uzo Aduba werd beroemd na haar doorbraak in de met een Emmy bekroonde Netflix-serie Orange is the New Black. In de show speelde de actrice Suzanne 'Crazy Eyes' Warren, een zeer intelligente maar mentaal onstabiele gevangene die de harten van fans veroverde.

Gedurende haar tijd in de show kreeg Aduba ook lovende kritieken voor haar optreden. Wat nog belangrijker is, de actrice ontving ook drie Emmy-knikken en twee overwinningen.

Sinds Orange is the New Black eindigde in 2019, is Aduba betrokken geweest bij verschillende andere projecten. In de afgelopen jaren heeft ze met succes zowel film- als televisierollen vervuld.

Tegelijkertijd won Aduba onlangs ook haar derde Emmy. Inderdaad, het leven na Orange is the New Black is tot nu toe goed voor de actrice geweest.

Uzo Aduba blijft werken met Netflix

Zelfs terwijl Aduba de hoofdrol speelde in Orange is the New Black, was de actrice betrokken bij een aantal andere Netflix-producties.

Ze speelde in de Netflix-film Candy Jar, waarin ook Oscarwinnaar Helen Hunt, Christina Hendricks, Sami Gayle, Jacob Latimore en Tom Bergeron te zien zijn. Rond dezelfde tijd diende Aduba ook als stemacteur voor de Netflix-animatieserie 3Below: Tales of Arcadia.

Kort daarna speelde de actrice samen met Anthony Anderson in het Netflix-drama Beats.

De film vertelt het verhaal van een muzikaal wonderkind (Khalil Everage) die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met een bewaker van de middelbare school (Anderson); Aduba speelt de moeder van de jongen.

En toen boekte Uzo Aduba haar eerste filmhoofdrol

Aduba's casting in Orange is the New Black heeft de actrice zeker veel exposure opgeleverd. Voordat ze het wist, boekte Aduba de titelrol in de film Miss Virginia uit 2019, die is gebaseerd op het leven van Virginia Walden-Ford, een van de belangrijkste pleitbezorgers van het land als het gaat om empowerment van ouders.

Tijdens de voorbereiding van de rol, ontmoette Aduba Walden-Ford zelf, die een behoorlijke indruk achterliet.

"Ze had een rustige stem, maar je wist dat ze iemand was met wie je niet wilde rotzooien", vertelde de actrice aan The Curvy Critic. "Je wist dat ze machtig was, je wist dat ze sterk was."

Ondertussen was Aduba iemand die regisseur R. J. Daniel Hanna overwoog voor de rol sinds hij haar op Orange is the New Black zag.

“Uzo was onze eerste aanwerving. Ze was iemand die we zochten, terwijl we nog niet eens een casting director of zo hadden. We dachten gewoon dat ze iets speciaals had', vertelde hij aan Film Threat.

“Ze was nieuw en opwindend, ook al won ze twee Emmy's voor haar rol in Orange Is the New Black, dat is echt waar iedereen haar van kende, van dat specifieke personage dat iets fris en nieuws aan het project zou toevoegen. We hebben haar het script gestuurd.”

Uzo Aduba pakte ook nog een Emmy met deze FX-serie

Kort daarna werd Aduba aangetrokken om meer seriewerk te doen. Deze keer ging ze met de FX-serie Mrs. America, waarin ook Oscarwinnaar Cate Blanchett, Rose Byrne, Elizabeth Banks, Margo Martindale, Sarah Paulson, Jeanne Tripplehorn en Tracey Ullman te zien zijn.

De show vertelt het verhaal van de conservatieve activist Phyllis Schlafly (Blanchett) die in de jaren zeventig stelling neemt tegen het amendement inzake gelijke rechten. Aduba speelde Shirley Chisholm, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die werd gekozen in het Congres van de Verenigde Staten.

Voor de actrice was de show zo speciaal omdat het de eerste serie was die ze deed sinds Orange is the New Black eindigde.

"Het was geweldig, en dat het de eerste show na Orange zou zijn, was denk ik zeker een comfortzone die ik op prijs stelde", vertelde Aduba aan The Hollywood Reporter. “Het was een heel vertrouwd, geruststellend, gastvrij en warm gevoel. Het was gewoon een fijn gevoel om bij die vrouwen te zijn.”

Aduba won onlangs ook een Emmy voor haar optreden in de serie.

Uzo Aduba krijgt ook veel lof voor deze HBO-show

Na Mrs. America voegde Aduba zich ook bij de cast van het HBO-drama In Treatment tijdens het vierde seizoen van de show. In de serie speelt de actrice. Dr. Brooke Taylor, een therapeut die het afgelopen seizoen een beschermeling was geweest van Dr. Paul Weston (Gabriel Byrne) van het afgelopen seizoen.

Toen hij Aduba binnenhaalde, wist co-showrunner Joshua Allen dat ze goud hadden gewonnen.

"Ze nam Brooke en rende met haar mee en de diepte en de empathie en de passie en de creativiteit waarmee ze Brooke speelt, ze heeft me verpest voor alle andere acteurs", vertelde hij aan TV Insider. "Elke andere acteur met wie ik werk, zal hun werk voor hen doen."

Fans kunnen Aduba als volgende verwachten in het komende drama National Champions naast Kristin Chenoweth, J. K. Simmons en Alexander Ludwig. Ze heeft ook een aantal episodische projecten in de maak. Een daarvan is de miniserie Painkiller, waarin ook Matthew Broderick en West Duchovny te zien zijn.

Aduba is ook verbonden aan de serie Americanah, die wordt geproduceerd door Black Panther-sterren Lupita Nyong'o en Danai Gurira. De serie gaat echter niet langer door met HBO Max.

Nyong'o had het project al verlaten, maar het is duidelijk dat Uzo's talent op zichzelf staat, zodat ze nieuwe kansen kan blijven vinden.

Aanbevolen: