RIP Virgil Abloh: de grootste carrièreprestaties van de late modeontwerper

Inhoudsopgave:

RIP Virgil Abloh: de grootste carrièreprestaties van de late modeontwerper
RIP Virgil Abloh: de grootste carrièreprestaties van de late modeontwerper
Anonim

De wereld heeft weer een creatief genie verloren. Virgil Abloh was een van de meest visionaire en belangrijke mensen in hiphop, en hij deed dat zonder zelfs maar te rappen of te produceren. De ontwerper uit Chicago, die in de begindagen van zijn carrière begon te werken met Kanye West, heeft zijn stempel gedrukt op het genre door middel van enkele van de meest iconische albumhoezen en streetwear-ontwerpen.

Helaas stierf Virgil Abloh na een strijd van twee jaar met een zeldzame vorm van kanker, cardiale angiosarcoom, in november 2021. Zijn erfenis in rapmuziek en zijn modestatements zullen zeker voor altijd voortleven en kunnen nooit worden gedupliceerd. Toen de legendarische figuur stierf, is dit de beste tijd om enkele van de beste carrièreprestaties van de overleden modeontwerper in de afgelopen jaren opnieuw te bekijken.

6 Virgil Abloh ontwierp verschillende iconische hiphopalbumhoezen

Virgil Abloh was een begaafde creatieve motor die rap en luxe overbrugde. Zijn impact in de muziek is zeker voelbaar, zonder zelfs maar op de microfoon te hoeven zitten. Gedurende zijn carrière heeft Abloh enkele van de meest memorabele hiphop-albumhoezen van het decennium ontworpen, waaronder Kanye West's invloedrijke platen 808s & Heartbreak en My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Abloh staat ook bekend om het ontwerpen van West & Jay-Z's teamtag-album Watch the Throne, dat werd genomineerd bij de Grammy voor Best Recording Package, A$AP Rocky's Long. Live. A$AP, Big Sean's Dark Sky Paradise en nog veel meer.

In feite, voordat zijn carrière van de grond kwam, draaide de jonge Virgil Abloh tijdens zijn studententijd als dj op houseparty's. "Als de telefoon uit staat, speel ik mijn favoriete nummers heel hard voor mezelf en praat ik met niemand. Ik regel niets. Het is net een tijd waarin ik naar muziek kan luisteren… ik ga dj'en nadat ik klaar ben met ontwerpen of iets anders heb gedaan, "vertelde hij The Guardian in 2016.

5 Hij werd een van de 100 meest invloedrijke mensen van de tijd

Dankzij zijn prestatie in mode-oriëntatiepunten, noemde Time Magazine Virgil Abloh als een van 's werelds meest invloedrijke mensen van 2018. Takashi Murakami pleitte voor zijn collega-ontwerper, die hij eerder had ontmoet in de late jaren 2000 toen Abloh was nog steeds een stagiair.

"Alles, van de manier waarop hij werkt tot hoe hij zijn tijd gebruikt tot hoe hij zijn oordeel velt, is principieel. De basis van zijn waarde, of branding, is de mensheid zelf, geen oppervlakkige truc", de veelgeprezen Japanse kunstenaar schreef. "Met zijn aanstelling als artistiek directeur voor de herenkleding van Louis Vuitton zal zijn volledige verdienste nog breder over de hele wereld worden begrepen", voegde hij eraan toe.

4 Virgil Abloh richtte een studiebeursfonds van $ 1 miljoen op

Gedurende zijn hele leven is Abloh nooit verlegen geweest om zijn stem te gebruiken voor het welzijn van de samenleving. Hij was betrokken bij vele filantropische doelen en richtte in 2020 de Virgil Abloh "Post-Modern" Scholarship Funds op om opkomende leiders in de zwarte mode-industrie te helpen. Zoals de officiële website aangeeft, had de ontwerper meer dan $ 1 miljoen opgehaald voor het studiebeursfonds.

"Ik heb altijd een passie gehad om de volgende generatie studenten dezelfde basis voor succes te geven die mij werd gegeven", zei hij. "Daarom ben ik verheugd om dit fonds te lanceren in samenwerking met de FSF, die een uitstekende staat van dienst heeft in het helpen van studenten aan een succesvolle carrière."

3 Hij richtte zijn high-end streetwear-bedrijf op

Virgil Abloh's vermogen om luxe te verbinden met streetwear is iets nieuws dat nog niet eerder was gezien, en zijn Off-White-bedrijf is waar hij de visie heeft gekanaliseerd. Abloh's Off-White, opgericht in Milaan in 2012, kreeg bekendheid dankzij verschillende belangrijke samenwerkingen met Nike, IKEA en meer.

"Streetwear wordt voor een groot deel als goedkoop gezien. Het was mijn doel om er een intellectuele laag aan toe te voegen en het geloofwaardig te maken," zei hij.

2 Virgil Abloh werd artistiek directeur van LV

In 2018 benoemde Louis Vuitton Virgil Abloh tot artistiek directeur van de herenkledinglijn van het luxe merk, waarmee hij de allereerste Afrikaanse afkomst van het bedrijf aan het roer zette. LMVH, het moederbedrijf van het merk, verwierf later in 2021 60 procent van de aandelen van Abloh's Off-White. Hij debuteerde zijn allereerste collectie tijdens de 2018 Men's Fashion Week in Parijs met Playboi Carti, Kid Cudi, A$AP Nast op de catwalk voor zijn debuutshow.

"Ik ben hier; ik wil laten zien dat ik maar een figuur ben met nog veel meer achter hem. Ik heb de deur opengebroken. Ik wil laten zien dat hij open is, mensen halverwege ontmoeten, "hij vertelde zijn visie op LV aan Vogue.

1 Virgil lanceerde zijn eigen radioshow

Vóór zijn plotselinge dood door zeldzame kanker, lanceerde Virgil Abloh zijn radioshows. Zijn maandelijkse twee uur durende show op Worldwide FM, Imaginary Radio, is afgelopen zomer gelanceerd. Hij ging zitten voor interviews met veel creatieve koppen in de muziek- en mode-industrie, met dj-sets met electro-artiesten als Omar-S en Alexander Sowinski.

Aanbevolen: