De waarheid over Bill Murray's reputatie als 'gemene' acteur

Inhoudsopgave:

De waarheid over Bill Murray's reputatie als 'gemene' acteur
De waarheid over Bill Murray's reputatie als 'gemene' acteur
Anonim

Bill Murray, 71, heeft een cult-aanhang verdiend vanwege zijn "coolheid", die deels te danken is aan zijn kenmerkende deadpan-levering. De man is een briljante komiek. Hij verdiende zijn eerste Emmy Award in de jaren '70 voor zijn optredens in Saturday Night Live en kreeg nog meer bekendheid voor zijn filmrollen, vooral in Ghostbusters.

Maar ondanks alle liefde voor de Caddyshack-acteur, had hij door de jaren heen de reputatie 'gemeen' te zijn. En het is niet alleen voor zijn beruchte vuistgevecht met mede-oprichter van SNL, Chevy Chase. Blijkbaar heeft Murray een aantal "vreselijke" dingen gedaan op de set en in zijn persoonlijke leven. Hier zijn enkele van die vreselijke verhalen, evenals Murray's gedachten over zijn negatieve imago.

Een 'dronken bullebak' op de set?

In het verleden noemde de Lost in Translation-acteur zichzelf een 'professionele drinker'. Maar volgens zijn What About Bob co-ster Richard Dreyfuss, 73, Murray is een "dronken bullebak" op de set. "Hij was een Ierse dronken bullebak, dat is hij", vertelde Dreyfuss in 2019 aan Yahoo. "Ik zei: 'Lees deze [script tweak], ik vind het echt grappig.' En hij legde zijn gezicht naast me, neus aan neus. En hij schreeuwde naar de top van zijn longen: 'Iedereen haat je! Je wordt getolereerd!'"

Nadat hij dronken was geworden tijdens het eten, was Murray naar Dreyfuss gegaan om enkele scriptwijzigingen te bespreken. "Er was geen tijd om te reageren", herinnert de Jaws-ster zich. "Omdat hij achterover leunde en een moderne glasgeblazen asbak pakte. Hij gooide hem van [slechts een paar meter afstand] naar mijn gezicht. En hij woog ongeveer driekwart pond. Hij probeerde me te slaan. Ik kreeg op en weg." In 2017 beschreef Dreyfuss Murray ook als "een verachtelijk varken."

Murray lijkt het echter niet zo serieus te nemen. "Het is vermakelijk - iedereen kent wel iemand zoals die Bob", zei de acteur over zijn rol in hun film. "[Dreyfuss en ik] konden het niet goed vinden met de film, maar het werkte voor de film. Ik bedoel, ik maakte hem gek, en hij moedigde me aan om hem gek te maken." Het bleek dat het allemaal deel uitmaakte van Murray's acteerproces… Althans volgens hem.

'Beledigend' tegen zijn ex-vrouw?

In 1997 trouwde Murray met zijn tweede vrouw, kostuumontwerper en voormalig mevrouw Red Hot Chili Pepper Jennifer Butler, 55. Ze scheidden in 2008 nadat de acteur naar verluidt zijn toenmalige vrouw in het gezicht had geslagen. Volgens berichten is het gebeurd in het huis van Butler in South Carolina.

Butler zei dat ze met hun vier kinderen naar een ander huis was verhuisd omdat Murray had gedreigd haar te vermoorden. Ze zei zelfs dat ze 'geluk had dat hij haar niet vermoordde'. Daar bleef het niet bij, hij bleef haar ook haat-voicemails sturen.

Murray was blijkbaar ook zijn vrouw ontrouw. Toen Butler in 2007 de scheiding aanvroeg, zei ze dat haar man de stad zou verlaten zonder het haar te vertellen. Ze zei dat hij "overzee reist waar hij zich bezighoudt met openbare en privé-ruzies en seksuele contacten."

2007 was inderdaad een gek jaar voor Murray. In augustus van dat jaar ging hij naar een golfwedstrijd in Zweden. Na het toernooi werd hij aangehouden door de Zweedse politie voor het dronken besturen van een golfkar in Stockholm. Hij zei dat hij de kar 'leende'. Hij zei nee tegen een ademanalyse, maar hij deed later een bloedonderzoek. Vanwege die problemen beweert hij nu dat hij "niet terug kan" naar Zweden.

Wat Bill Murray heeft gezegd over zijn 'gemiddelde' reputatie

Murray's oude vriend Harold Ramis, 69, zei dat de acteur "irrationeel gemeen" is op de set. Let op, dat kwam van iemand die sinds de jaren '70 met de Stripes-ster heeft gewerkt. Maar ondanks het aantal verhalen over Murray's grillige gedrag, duurde het even voordat de acteur zich realiseerde dat hij een "gemene" reputatie had.

"Ik herinner me dat een vriend een tijdje geleden tegen me zei: 'Je hebt een reputatie'", vertelde Murray aan The Guardian. "En ik zei: 'Wat?' En hij zei: 'Ja, je hebt de reputatie moeilijk om mee te werken.' Maar die reputatie kreeg ik alleen van mensen met wie ik niet graag werkte, of mensen die niet wisten hoe ze moesten werken, of wat werk is. Jim [Jarmusch], Wes [Anderson] en Sofia [Coppola], ze weten wat het is om te werken, en ze begrijpen hoe je mensen moet behandelen."

Hij voegde eraan toe dat de werkdynamiek op de set ook een uitdaging voor hem is. "Mensen denken dat omdat ze je in dienst hebben, ze je als een dictator mogen behandelen, of wat het slechtste woord voor dictator dan ook is", voegde hij eraan toe. "En dat is altijd een probleem voor mij geweest. De deur openen voor iemand achter je is net zo belangrijk als het ontwerpen van een gebouw." Eigenlijk is hij alleen gemeen tegen mensen die hij niet mag en weigert hij op zijn werk mishandeld te worden…

Aanbevolen: