Na al die jaren heeft 'Friends' een reputatie verdiend als 'de slechtste

Inhoudsopgave:

Na al die jaren heeft 'Friends' een reputatie verdiend als 'de slechtste
Na al die jaren heeft 'Friends' een reputatie verdiend als 'de slechtste
Anonim

Bijna 30 jaar nadat het oorspronkelijk werd uitgezonden, is Friends populairder dan ooit. De sitcom die een generatie definieerde, de millennials die op hun hoogtepunt zijn in de huidige samenleving, zijn opgegroeid na de escapades van Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey en Chandler.

Het v alt niet te ontkennen dat de show sterren als Jennifer Aniston wereldwijde erkenning heeft gegeven en een blijvende erfenis heeft achtergelaten in de traditie van tv-sitcoms. Maar niet iedereen vindt dat laatste een goede zaak. Inderdaad, veel kijkers die de show pas voor het eerst als volwassenen bekijken, vonden het niet leuk wat ze zagen.

Kijkers hebben beweerd dat de show niet grappig is, problematisch is en personages bevat die de ergste dingen doen (naar jou kijken, Ross), en zo populair werd dat het leidde tot een reeks namaakshows en verpestte tv komedie voor altijd.

Dit is waarom sommige mensen Friends 'de slechtste' show ooit noemen.

Heeft 'Friends' tv-komedie verpest?

Het klinkt misschien onbegrijpelijk voor mensen die dol zijn op de show Friends, maar sommige critici zijn van mening dat de sitcom de televisiekomedie heeft verpest.

Emily St. John schrijft voor Vox en beweert dat Friends leidde tot een traditie van andere shows die het kopieerden. In het bijzonder zette de show de norm voor netwerken om alleen aantrekkelijke acteurs in te huren die zowel grappig als knap zijn. Terwijl veel van de sitcoms die vóór Friends werden uitgezonden, castleden bevatten die minder conventioneel aantrekkelijk waren.

Het artikel stelt ook dat Friends de weg vrijmaakte voor een zee van shows over personages van in de twintig en dertig.

Hoewel deze elementen van Friends niet per se slecht waren, hebben ze geleid tot een copycat-effect dat netwerken jaren later nog steeds proberen te repliceren. Dit heeft een blijvende indruk achtergelaten op televisiekomedie, waar kijkers voortdurend gerecyclede formaten zien in plaats van nieuwe ideeën.

Sommige kijkers vinden 'vrienden' niet grappig

Nog ongelooflijker voor die-hard Friends-fans is dat sommige kijkers het echt niet grappig vinden. Hoewel er een voortdurende rivaliteit is tussen 'Seinfeld-mensen' en 'Vriendenmensen', die ruzie maken over welke sitcom grappiger is, maar toch erkennen dat beide hun verdiensten hebben, is er ook een subgroep van mensen die gewoon helemaal geen vrienden krijgen.

"Maar serieus, deze s--- is zo niet grappig", schrijft Corinne Osnos voor The Tempest. “Het gelach in sitcom-stijl dat vrijwel elke andere regel bevatte, versterkt deze waarheid alleen maar. Ik heb niet één keer gelachen met het 'publiek'.

Osnos stelt ook dat de personages "pure stereotypen" waren, waarbij Rachel een papa's meisje was, Ross een nerd (waarbij David Schwimmer later getypeerd werd voor dezelfde soort rollen), Joey een vrouwonvriendelijke Italiaan was -Amerikaans

Modern publiek Vind 'vrienden' problematisch

Hoewel Friends in de late jaren '90 en vroege jaren 2000 door veel publiek werd gezien als de belichaming van komedie die geen kwaad kon, bekijkt het moderne publiek de sitcom door een andere lens. Fans zijn online gesprongen om de manieren te bespreken waarop de show problematisch is, waarbij ze personages en plotpunten benadrukken die eerder geschikt werden geacht.

Kijkers hebben erop gewezen dat er een merkbaar gebrek aan diversiteit is binnen de hoofdcast, aangezien alle zes de hoofdpersonen blank en hetero zijn. De overgrote meerderheid van de mensen met wie ze uitgaan is ook blank, behalve Charlie Wheeler die pas tegen het einde van de serie arriveert.

Het gebrek aan diversiteit is bijzonder verbijsterend omdat de personages in New York City wonen, een van de grootste smeltkroezen van culturen ter wereld.

Een van de grootste delen van de show die fans hebben opgemerkt, is de manier waarop Monica's lichaam en eetproblemen worden weergegeven. De andere vrienden lachen haar constant uit omdat ze groter is voorafgaand aan de evenementen van de show. En in flashback-afleveringen wordt ze getoond als een ongemakkelijke, onbeheerste, onaantrekkelijke persoon, alleen maar omdat ze te zwaar is.

Chandler, die deelneemt aan het belachelijk maken van Monica met overgewicht, vertoont ook homofobie en maakt grappen over zijn vader, die transgender is.

Kijkers hebben ook gewezen op homofobie in de manier waarop de relatie van Carol en Susan wordt behandeld. De term 'lesbische levenspartner' bracht vaak de lachband op gang, wat suggereert dat het geen serieuze manier van leven is, maar iets om voor de gek te houden.

Een andere aflevering waar het moderne publiek moeite mee heeft, is The One With the Male Nanny, waar Ross de nieuwe oppas wil inhuren alleen omdat hij een man is, en oppas zijn is niet mannelijk genoeg voor Ross om zich prettig bij te voelen hem.

Ross bespreekt ook zijn eerste kus met Rachel, die later Monica blijkt te zijn. Maar kijkers vinden dit onaanvaardbaar omdat ze sliep toen hij haar kuste, wat de mogelijkheid uitsluit dat ze toestemming geeft.

Kijkers vonden het ook verkeerd toen Ross zijn neef tegen het lijf liep, en toen hij deed alsof hij een professionele masseur was, alleen maar omdat hij dacht dat zijn cliënt aantrekkelijk was.

Aanbevolen: