De waarheid over waarom Bill Murray ooit een assistent inhuurde die alleen in ASL sprak

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom Bill Murray ooit een assistent inhuurde die alleen in ASL sprak
De waarheid over waarom Bill Murray ooit een assistent inhuurde die alleen in ASL sprak
Anonim

Zijn jeugd was niet de gemakkelijkste en Bill Murray heeft op jonge leeftijd veel meegemaakt. Als tiener moest hij het overlijden van zijn vader verwerken en later zou hij op zijn 20e verjaardag worden gearresteerd omdat hij probeerde cannabis het land in te krijgen, met de bedoeling het te verkopen…

Dat waren de donkere dagen, maar in de jaren '70 begon hij zijn ware passie te vinden, in improvisatiekomedie. Zijn nalatenschap veranderde voor altijd toen hij zich aansloot bij de cast van 'Saturday Night Live', plotseling werd hij een begrip, en al snel veranderde zijn werk samen met Harold Remis in verschillende films het spel.

Er is echt geen twijfel over zijn nalatenschap op het grote scherm, maar het zijn zijn twijfelachtige manieren achter de schermen waar mensen om hem heen aan het praten waren.

Maar volgens sommigen waren Murray's harde manieren meestal verdiend: "Het mooie van Bill is dat als hij iets ziet dat hij niet leuk vindt, hij die persoon zal beroven", zegt Farrelly. "Ik heb hem mensen zien afknallen, maar ik heb hem nog nooit iemand zien afknallen die het niet verdiende."

Misschien heeft hij in dit geval de zaken een beetje te ver doorgevoerd. We zullen het verhaal bekijken waarom Murray een assistent inhuurde die alleen in gebarentaal sprak, samen met al het andere dat op dat moment achter de schermen gaande was.

Hij was destijds niet op de beste plek

Hij was niet makkelijk in de omgang op de set van 'Groundhog Day'.

Dit komt als een verrassing, aangezien het weer een succesvolle samenwerking was tussen regisseur Harold Remis en Bill Murray. De film bracht meer dan $ 100 miljoen op, met een klein budget dat naar verluidt rond de $ 15 miljoen zou zijn. Het project zat echter vol problemen en het zou uiteindelijk een einde maken aan Murray's relatie met Remis.

Volgens RD werd veel spanning opgebouwd door Murray's afbrokkelende persoonlijke leven in die tijd, Murray ervoer een opschudding in zijn persoonlijke leven, wat ook zou kunnen bijdragen aan zijn afkeer van de film.

"De acteur zat midden in een scheiding van zijn eerste vrouw, Margaret Kelley, met wie hij twee kinderen deelt."

Zijn ruzie met Remis maakte een einde aan een lange en succesvolle relatie en helaas zouden ze niet opnieuw contact maken.

Fallout met de regisseur

Harold Remis kende Murray's bereik als acteur meer dan wie dan ook. Dat droeg bij aan hun beide succes, het begon allemaal met 'Meatballs' en zou doorgaan met klassiekers als 'Caddyshack' en 'Ghostbusters'.

Op de set van 'Groundhog Day' zouden de zaken echter in een stroomversnelling komen, zei Remis dat het werken met Murray steeds moeilijker werd.

"Soms was Bill gewoon heel irrationeel gemeen en niet beschikbaar; hij was constant te laat op de set. Wat ik tegen hem zou willen zeggen, is precies wat we onze kinderen vertellen: 'Je hoeft niet te gooien driftbuien om te krijgen wat je wilt. Zeg gewoon wat je wilt.'"

De relatie verzuurde jarenlang en het was pas bij de diagnose Ramis Auto-immune Inflammatory dat de twee eindelijk weer contact zouden maken. Terugkijkend zou Murray spijt kunnen krijgen van sommige van zijn acties.

Een assistent inhuren

Het begon hobbelig te worden op de set, vooral als het ging om het communiceren van bepaalde berichten aan Murray. Remis gaf toe dat het samen met EW moeilijk was en het was geen gemakkelijke taak om Murray te pakken te krijgen.

“Bill had al deze duidelijke wrok jegens de productie, dus het was een tijdlang erg moeilijk om met hem te communiceren. Oproepen zouden niet beantwoord worden. Productieassistenten konden hem niet vinden. Dus iemand zei: 'Bill, weet je, het zou makkelijker zijn als je een persoonlijke assistent had. Dan hoeven we je niet lastig te vallen met al deze dingen.' En hij zei: 'Oké.'

Op dat moment nam Murray een onwaarschijnlijke weg die niemand had kunnen voorzien: "Hij huurde een persoonlijke assistent in die diep doof was, geen mondelinge spraak had, alleen Amerikaanse gebarentaal sprak, wat Bill niet sprak, noch deed iemand anders in de productie."

Maar Bill zei: 'Maak je geen zorgen, ik ga gebarentaal leren.' En ik denk dat het zo ongemakkelijk was dat hij dat binnen een paar weken opgaf. Dat is anti-communicatie, jij weten? Laten we niet praten.'

Toen de film eindigde, was Murray niet tevreden met het eindproduct, hoewel de nalatenschap van de film duidelijk iets anders zegt. Het werd een absolute klassieker uit de jaren '90 en een van de meer memorabele films.

Jammer dat alles achter de schermen onder zulke zware omstandigheden plaatsvond.

Aanbevolen: