Wat is er met Sara gebeurd uit de klassieke film 'A Little Princess'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Sara gebeurd uit de klassieke film 'A Little Princess'?
Wat is er met Sara gebeurd uit de klassieke film 'A Little Princess'?
Anonim

Liesel Pritzker Simmons is een van de vergeten kindersterren uit de jaren negentig die een generatie kijkers vermaakte en zich toen schijnbaar teruggetrokken uit de acteerwereld.

Na het vertolken van de rol van Sara Crewe in de film A Little Princess uit 1995 (en met hartstochtelijk de boodschap dat alle meisjes prinsessen zijn), had Liesel nog een andere filmrol voordat haar naam bijna uit de schijnwerpers verdween.

Terwijl haar naam niet langer in fel licht flitste in Hollywood, viel Liesel Pritzker Simmons zeker niet van de grid.

Na verwikkeld te zijn geraakt in een juridische strijd met de familie van haar vader, het in Chicago gevestigde Pritzkers of the Hyatt hotel fortuin, wijdde Liesel haar leven aan filantropie en teruggeven aan de gemeenschap.

Tegenwoordig herkennen fans van A Little Princess het voormalige kindsterretje nauwelijks, maar we hebben het gevoel dat Sara Crewe haar inzet om minderbedeelden te helpen zou goedkeuren.

‘Een kleine prinses’

A Little Princess, uitgebracht in 1995, is een remake van de gelijknamige Shirley Temple-film The Little Princess, die in 1939 werd gemaakt. Beide werden aangepast van de roman van Frances Hodgson Burnett, gepubliceerd in 1905.

Het plot volgt het verhaal van Sara Crewe, een klein meisje wiens vader haar naar kostschool stuurt als hij naar de oorlog gaat.

Nadat hij als vermist is opgegeven, worden de omstandigheden op Sara's kostschool ondraaglijk hard als haar directrice haar ware aard laat zien. Sara vertrouwt op de magie van verbeelding, positiviteit en hoop om te overleven.

Liesel Pritzker Simmons As Sara Crewe

In de filmversie van A Little Princess uit 1995 werd Sara gespeeld door Liesel Pritzker Simmons (die destijds de artiestennaam Liesel Matthews droeg).

Ze werd opgemerkt door een talentscout tijdens een theatervoorstelling van To Kill a Mockingbird. Voordat Liesel werd geselecteerd, werden 10.000 andere meisjes overwogen.

In een interview met de Toronto Star zei regisseur Alfonso Cuaron over Liesel: "Toen ik haar voor het eerst zag… realiseerde ik me dat ze een vreemde en geweldige energie had waarop ik kon vertrouwen."

Liesel Pritzker Simmons' acteerrollen na 'A Little Princess'

Liesel Pritzker Simmons was slechts negen jaar oud toen ze werd gecast als Sara. Ze ontving lovende kritieken voor haar optreden, waaronder beweringen dat ze "de film moeiteloos droeg", volgens Variety.

Na A Little Princess kreeg Liesel nog een belangrijke acteerrol: die van Harrison Ford's dochter in Air Force One. Volgens Mama Mia vergeleek de acteur Liesel met Jodie Foster.

Na haar succes in de filmindustrie op zo'n jonge leeftijd, nam Liesel een stap terug van acteren.

Liesel Pritzker Simmons kwam uit een bekende familie

Hoewel ze beroemd is vanwege het portretteren van een kind dat vodden droeg en op een zolder woonde zonder een cent op haar naam, is het tegenovergestelde waar voor Liesel's echte situatie.

De familie Pritzker is een van de 10 rijkste in Amerika en heeft een deel van hun fortuin verdiend via de Hyatt-hotelketen. Volgens Forbes hebben ze een nettowaarde van $ 32,5 miljard.

Dus hoewel A Little Princess Liesel's eerste speelfilm was, had ze al genoeg rijkdom om nooit meer te hoeven werken.

De rechtbankstrijd waar Liesel Pritzker Simmons bij betrokken was

Tegen de tijd dat Liesel in A Little Princess werd gecast, waren haar vader en moeder uit elkaar gegaan. Ze bleef acteren in toneelproducties toen ze later naar de universiteit in New York ging, met als hoofdvak Afrikaanse geschiedenis.

Volgens Vanity Fair heeft Liesel in 2002 een rechtszaak aangespannen tegen haar vader, Robert Pritzker, en al haar neven en nichten van Pritzker.

De actrice beschuldigde haar familie van het compromitteren van de trustfondsen van haar en haar broer en beweerde dat er in totaal $ 1 miljard van haar was afgenomen. Ze vroeg de rechtbank ook om haar $ 5 miljard aan punitieve schadevergoeding toe te kennen.

Het kwam al snel aan het licht dat leden van de familie een 10-jarige strategie hadden gepland om het zakenimperium te splitsen en de activa voor zichzelf te nemen, Liesel en haar broer buiten beschouwing latend.

Uiteindelijk kreeg Liesel $500 miljoen, net als haar broer Matthew. Daarna ging ze naar India, waar ze een pauze nam van de constante publieke controle en media-aandacht rond de zaak.

Liesel Pritzker Simmons werd een filantroop

In haar volwassen leven heeft Liesel naam gemaakt als filantroop. Ze richtte Young Ambassadors for Opportunity op, een groep die anderen wil informeren over microfinanciering en banen wil creëren om een einde te maken aan armoede.

Liesel heeft miljoenen gedoneerd aan microfinancieringsorganisaties in Afrika en is ook medeoprichter van het Blue Haven Initiative. De impact-investeringsorganisatie investeert in bedrijven die economische kansen creëren en de levensstandaard verbeteren voor kansarme groepen in Sub-Sahara Afrika.

Er is weinig bekend over het persoonlijke leven van Liesel. Vice meldt dat ze trouwde met Ian Simmons, een mede-filantroop en erfgenaam van de familie die mede-oprichters waren van warenhuizen Montgomery Ward. De twee delen nu twee dochters en wonen in Cambridge, MA.

Aanbevolen: