Dit is wat Biff van 'Back To The Future' nu doet

Inhoudsopgave:

Dit is wat Biff van 'Back To The Future' nu doet
Dit is wat Biff van 'Back To The Future' nu doet
Anonim

Het is moeilijk te geloven dat het meer dan 30 jaar geleden is dat de eerste Back to the Future-film in première ging. Er zijn veel details over deze geliefde sci-fi-franchise die fans misschien de eerste keer hebben gemist, maar een ding dat vanaf het begin duidelijk was, was de onmiskenbare sterkracht van Tom Wilson, die de rol van Biff Tannen speelde.

Biffs intimiderende maar hilarische aanwezigheid is een van de grootste kwaliteiten in de films, waardoor hij het soort schurk is dat nooit zal worden vergeten.

De cast van Back to the Future heeft allemaal succesvolle levens geleid, waaronder Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson, die nog steeds als actrice in Hollywood werkt.

En hoe zit het met Tom Wilson? De acteur en vader is zeker veel veranderd sinds zijn dagen dat hij onder de mest lag. Lees verder om erachter te komen wat Wilson nu doet en of er nog een Back to the Future-film in de maak is.

De 'Terug naar de toekomst'-franchise

De Back to the Future-franchise is een van de meest populaire filmseries in de geschiedenis. Na hun release in de jaren tachtig hebben de drie films meer dan 30 jaar later nog steeds een trouwe aanhang van fans.

Back to the Future is het verhaal van een tiener genaamd Marty McFly die bevriend raakt met Doc Brown, een gekke wetenschapper. Doc bedenkt tijdreizen via de tijdmachine die is gemodelleerd naar een DeLorean, en wanneer Marty zichzelf per ongeluk terugstuurt naar de jaren vijftig, moet hij proberen te voorkomen dat hij door zijn tienerouders wordt gezien en het ruimte-tijdcontinuüm verstoort.

De gevolgen van de acties van Marty en Doc in de eerste film druppelen door en vormen de gebeurtenissen in de volgende twee films. In de franchise spelen Michael J. Fox als Marty McFly en Christopher Lloyd als Doc Brown. Het bracht ook een andere acteur naar wereldfaam: Tom Wilson, die Biff Tannen speelde.

Het karakter van Biff

Biff Tannen is de schurk van de Back to the Future-franchise. Hij ging naar school met Marty's ouders, George en Lorraine, en pestte George terwijl hij Lorraine achtervolgde. Als volwassene werkt hij samen met George en blijft hem pesten. Wanneer Marty teruggaat in de tijd, wordt hij het doelwit van Biffs woede als hij opkomt voor zijn tienervader.

Naarmate de serie vordert, wordt Biff een grotere bedreiging, en wanneer Marty per ongeluk de toekomst verandert, wordt Biff een almachtige miljonair die grote schade aanricht aan de familie McFly. Tom Wilson speelt ook de familieleden van Biff gedurende de serie: zijn kleinzoon Griff en zijn overgrootvader, Beauford "Mad Dog" Tannen.

Tom Wilson's acteercarrière

Tom Wilson heeft een succesvolle acteercarrière gehad, hoewel zijn rol als Biff hem echt tot een internationale ster maakte. Hij sprak tussen 2001 en 2021 verschillende personages uit op SpongeBob SquarePants en verscheen ook in verschillende andere tv-shows en films.

Onlangs in 2021 speelde Wilson in The Patrick Star Show en Sydney to the Max, samen met SpongeBob.

Tom Wilson's YouTube-kanaal en zangcarrière

Naast zijn indrukwekkende acteercarrière heeft Wilson ook andere gebieden van de entertainmentindustrie verkend. Wilson bracht zijn eerste stand-upcomedyspecial uit in 2009 en onderhoudt een populair YouTube-kanaal waar hij komische video's, zijn eigen muziek en andere inhoud uploadt.

Een van zijn beroemdste nummers is 'Biff's Question Song', dat de antwoorden bevat op vragen die mensen hem vaak stellen over zijn Back to the Future-dagen, waaronder 'Hoe is Michael J. Fox graag?' en "Was dat echte mest?" (verwijzend naar de running gag in de serie waar Biff aan het einde van elke film onder de mest belandt).

In het nummer bevestigde Wilson ook dat er helaas geen Back to the Future Four zal zijn.

In 2000 bracht Wilson ook een eigentijds christelijk album uit genaamd 'In the Name of the Father'. Hij zingt regelmatig op zijn YouTube-kanaal en in zijn stand-upcomedyshows.

Als hij niet in de showbusiness werkt, schildert Wilson ook als hobby en deelt hij zijn creaties soms met zijn volgers.

Tom Wilson's schrijfcarrière

Volgens de officiële website van Wilson is hij ook een professionele schrijver en heeft hij gewerkt bij Universal Studios, Disney, Nickelodeon en Film Roman Studios.

Hij heeft ook werk gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften en schreef een memoires genaamd The Masked Man.

Tom Wilson als echtgenoot en vader

In 1985, op het hoogtepunt van zijn Back to the Future-roem, trouwde Wilson met Caroline Thomas. Het paar heeft samen vier kinderen en woont momenteel in Los Angeles.

Een paar jaar geleden werd Wilsons zoon Tommy opgeroepen door de New York Mets. Wilson, een trotse vader, deelde op Instagram een eerbetoon aan zijn zoon toen hij honkbal speelde om de prestatie te vieren.

Aanbevolen: