Is Michael J. Fox bijna dood tijdens het filmen van 'Back To The Future III'?

Inhoudsopgave:

Is Michael J. Fox bijna dood tijdens het filmen van 'Back To The Future III'?
Is Michael J. Fox bijna dood tijdens het filmen van 'Back To The Future III'?
Anonim

Werken aan een film is een zware klus voor iedereen op de set, en voor het grootste deel moeten de dingen soepel verlopen zonder het gevaar dat iemand ernstig gewond raakt. Natuurlijk gebeuren er ongelukken op de set, en er zijn momenten waarop een grote tragedie kan toeslaan wanneer mensen het het minst verwachten.

De Back to the Future-franchise wordt beschouwd als een van de beste in de geschiedenis, en hoewel fans al jaren dol zijn op wat de films op tafel hebben gebracht, zijn er in de loop van de tijd enkele enge verhalen opgedoken over dingen die plaats achter de schermen. In een bepaald geval verloor Michael J. Fox bijna het leven tijdens het filmen van een scène in de derde aflevering in de franchise.

Laten we de betreffende scène eens nader bekijken en alles horen over wat er is gebeurd en hoe Michael J. Fox met zijn leven aan de situatie kon ontsnappen!

De scène in kwestie

Tijdens de derde Back to the Future-film zien we dat Marty zijn weg terug heeft gevonden naar het Wilde Westen en een manier moet vinden om terug te gaan naar zijn eigen tijd. Dit leidt hem op een wild avontuur dat tot een hoogtepunt komt wanneer hij een voorouder van onze minst favoriete pestkop, Bif Tannen, confronteert.

In het Wilde Westen was alles heel anders, en dankzij zijn slimheid en de gave om achteraf te kijken, slaagt Marty er behoorlijk in om de obstakels te overleven die op zijn weg worden geworpen. Mad Dog Tannen kan echter een serieuze zet doen, Marty wordt geconfronteerd met de galg en het letterlijke einde van zijn touw.

Natuurlijk wisten fans dat Marty een manier zou vinden om aan de situatie te ontsnappen, maar ze merkten zeker dat Michael J. Fox leverde een ongelooflijke prestatie met de hangende scène. Het was ongelooflijk overtuigend, en hoewel Fox een goede acteur is, leek hij echt een plek aan te boren waar maar weinig acteurs ooit van konden dromen.

Helaas was deze plek toevallig de realiteit, omdat de acteur nauwelijks een optreden voor de camera's hoefde op te voeren.

Wat is er eigenlijk gebeurd

In zijn autobiografie zou Michael J. Fox ingaan op wat er werkelijk aan de hand was tijdens het filmen van de nu beruchte hangende scène uit Back to the Future III. Let wel, het ongeluk dat gebeurde gebeurde na verschillende takes die allemaal succesvol waren gebleken zonder dat Fox echt gevaar liep.

Fox zou schrijven: "Ik zwaaide enkele seconden bewusteloos aan het einde van het touw voordat Bob Zemeckis, ook al fan van mij, besefte dat zelfs ik niet zo'n goede acteur was."

Gelukkig werden zijn worstelingen opgemerkt en werd hij uiteindelijk gered van wat een close call was. Zoals we eerder vermeldden, zijn er eerder ongelukken en tragedies gebeurd op de set, maar het zou een enorme krantenkop zijn geweest als Fox ernstige schade had geleden, of erger nog, door dit incident.

Volgens WhatCulture werden de opnames voor de rest van de dag afgerond en kreeg Fox de tijd om te herstellen van wat een traumatiserende ervaring moet zijn geweest. Een paar stoten en blauwe plekken krijgen is één ding, maar letterlijk het einde onder ogen zien tijdens het maken van een film is pure waanzin. Gelukkig zijn er in de loop der jaren veel meer veiligheidsmaatregelen genomen, hoewel dit niet altijd garandeert dat mensen die stunts uitvoeren vrij zijn van verwondingen of ongelukken.

Dit was niet het enige incident in de franchise

De Back to the Future-franchise is misschien niet de meest actievolle franchise in de geschiedenis, maar het incident met Fox is het bewijs dat alles kan gebeuren op de set. De hoverboard-scène in Back to the Future II is er een waar al jaren over wordt gesproken, maar het moet worden opgemerkt dat het filmen van deze scène bijna iemand het leven heeft gekost.

Tijdens het filmen van de scène zijn er een aantal wijzigingen aangebracht voorafgaand aan de opnames, en stuntvrouw Cheryl Wheeler was niet helemaal op haar gemak met wat ze ging doen. Een diepgaande blik op dit enge ongeluk werd gedetailleerd door Gizmodo, dat een volledig overzicht biedt van alles wat in de situatie is gekomen. Het bleek dat ze gelijk had over dingen die mogelijk fout gingen.

In We Don't Need No Road s schrijft auteur Caseen Gaines: Ze draaide als een kunstschaatsster, parallel aan de grond als Superman in het midden van de vlucht. Ze sloeg keihard tegen de pilaar, maar omdat ze bedekt was met scheenbeschermers, kniebeschermers, elleboogbeschermers en andere goed verborgen bretels die in haar kostuum verborgen waren, voelde ze zich prima. Een beetje gedesoriënteerd misschien, maar prima.'

Michael J. Fox verloor bijna zijn leven tijdens het maken van filmmagie, net als Cheryl Wheeler. Hun gevaarlijke werk ging er allemaal in om van de Back to the Future-franchise een klassieker te maken die kan dienen als een waarschuwing over de gevaren van stuntwerk.

Aanbevolen: