Michael J. Fox beëindigde zijn dagen om 2.30 uur tijdens het filmen van Back To The Future

Inhoudsopgave:

Michael J. Fox beëindigde zijn dagen om 2.30 uur tijdens het filmen van Back To The Future
Michael J. Fox beëindigde zijn dagen om 2.30 uur tijdens het filmen van Back To The Future
Anonim

Werken aan een film of tv-programma is moeilijk voor alle betrokkenen, en in het verleden zijn sommige sterren tot het uiterste gedreven terwijl ze magie op het scherm lieten gebeuren. Adam Sandler overleefde een bijna-doodervaring, Robert Pattinson ging undercover om zich voor te bereiden en Charlize Theron raakte bijna permanent gewond. Deze sterren hebben enorme offers gebracht voor slechts één optreden.

In de jaren tachtig begon Michael J. Fox zijn tijd als Marty McFly in de Back to the Future-films. De meeste fans hebben echter geen idee hoe brutaal het filmen van de eerste film voor hem was, maar we hebben de details hieronder!

Michael J. Fox was een grote ster

Jonge sterren komen en gaan in Hollywood, en er zijn er maar weinig die een blijvende indruk op het bedrijf kunnen achterlaten. Tientallen jaren geleden werd Michael J. Fox een van de grootste sterren in de geschiedenis tijdens zijn jonge jaren, en etste hij een blijvende erfenis die intact blijft.

Fox' carrière begon eind jaren zeventig, maar het waren de familiebanden uit 1982 die hem tot een superster maakten. Die serie liep tot 1989 en werd uitgezonden bijna 180 afleveringen, waardoor het een van de meest succesvolle sitcoms van de jaren tachtig is. Jaren later, in de jaren negentig, zou Fox de hoofdrol spelen in Spin City, wat opnieuw een grote hit was voor de acteur.

Family Ties speelde een belangrijke rol bij Fox die een populaire jonge ster werd, maar zijn filmwerk verhoogde zijn status in Hollywood. 1985 was het jaar dat alles veranderde voor de acteur, aangezien dit het jaar was dat hij speelde in zowel Teen Wolf als Back to the Future. Deze films waren enorme hits die de wereld lieten zien dat de jonge Fox meer was dan alleen Alex Keaton in Family Ties.

Fox zou doorgaan met succesvol film- en televisieacteren totdat zijn gezondheid veel te zwaar werd.

Terugkerend naar 1985, is het belangrijk om te kijken naar Back to the Future en hoe Fox zijn tijd als Marty McFly heeft weten af te werken.

Hij speelde in de 'Back To The Future'-franchise

In de jaren tachtig begon Michael J. Fox zijn tijd met het spelen van Marty McFly in de Back to the Future-franchise, een van de meest legendarische in de geschiedenis. Die eerste film veranderde alles, en tot op heden wordt het nog steeds beschouwd als een van de beste films aller tijden.

Fox was briljant als Marty McFly, en hij was net zo herkenbaar als altijd. Marty McFly en Christopher Lloyd's Doc Brown behoren beide tot de beroemdste fictieve personages in de geschiedenis, en dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder geweldige uitvoeringen.

De franchise had in totaal drie films, en hoewel de eerste nog steeds de beste is, v alt niet te ontkennen dat de andere twee wat grootsheid in zich hebben. Ze hebben allemaal een speciale plaats in de geschiedenis.

Dingen liepen echter bijna op een heel andere manier.

Michael J. Fox was aanvankelijk niet in staat de rol op zich te nemen, en dit was te wijten aan zijn inzet voor het filmen van zijn hitserie Family Ties. Echter, nadat Eric Stoltz uit de rol was ontslagen, werd de studio vastbesloten om Fox als Marty McFly te krijgen. Gelukkig hebben ze het voor elkaar gekregen, maar het kwam tegen een hoge prijs voor de acteur, die een chaotisch schema moest beheren om het voor beide partijen te laten werken.

Zijn opnameschema was waanzinnig

Dus, hoe zag het schema van Michael J. Fox eruit tijdens het filmen van de eerste Back to the Future-film? Laten we zeggen dat hij nauwelijks een moment had om na te denken terwijl de opnames bezig waren, want zijn dagen waren helemaal gevuld.

"Er volgde een deal dat de belangrijkste prioriteit van Fox zou zijn voor familiebanden, dus als er een conflict zou ontstaan, zou de tv-serie winnen. Fox zou op weekdagen overdag Family Ties opnemen, Back to the Future vanaf 6: Van 30 uur tot 02.30 uur, en vervolgens in het weekend buitenscènes opnamen voor Back to the Future", schrijft Collider.

Dat klopt, Michael J. Fox moest elke dag een dubbele duik nemen om de film en de show te laten werken. Dit moet de jonge artiest ongelooflijk uitputten, maar het sap was het persen waard.

Zoals Collider opmerkt: "Back to the Future was een doorslaand succes, bracht 11 weken door in het nummer op box office-slot en verdiende een Oscar-nominatie voor Best Original Screenplay. Het heeft natuurlijk ook geleid tot een franchise, met Zemeckis beide vervolgen achter elkaar opnamen, maar deze keer had hij zijn hoofdrolspeler vanaf het begin."

Back to the Future is een legendarisch stukje filmgeschiedenis, en het werd alleen mogelijk gemaakt dankzij Michael J. Fox die tijdens het filmen op dampen liep.

Aanbevolen: