Wat is er met Kate Bosworth gebeurd na 'Blue Crush'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Kate Bosworth gebeurd na 'Blue Crush'?
Wat is er met Kate Bosworth gebeurd na 'Blue Crush'?
Anonim

Er was een tijd dat Kate Bosworth nogal het 'it'-meisje in Hollywood was. In het begin van haar carrière speelde de inwoner van Los Angeles met Robert Redford en een jonge Scarlett Johansson in de voor een Oscar genomineerde film The Horse Whisperer.

Niet lang daarna werd de actrice gecast in de veelgeprezen film Remember the Titans. En voor ze het wist, kreeg Bosworth de rol die haar uiteindelijk tot superster zou leiden.

Tot op de dag van vandaag is de actrice nog steeds het best bekend voor haar hoofdrol in het sportdrama Blue Crush (de film bevat ook Fast & Furious-ster Michelle Rodriguez).

Na de release van de film in 2002 scoorde Bosworth verschillende prominente rollen in films. Op een gegeven moment verdween de actrice echter een beetje uit de schijnwerpers.

En hoewel Bosworth niet meer zo veel acteert als vroeger, blijkt dat ze niet helemaal uit Hollywood is weggelopen.

Na de hoofdrol in 'Blue Crush', speelde Kate Bosworth in verschillende hitfilms

Bosworth's optreden in Blue Crush opende uiteindelijk veel kansen, qua acteren. Kort daarna speelde ze in een Lenny Kravitz-muziekvideo en verscheen ze samen met James Van Der Beek, Jessica Biel en Ian Somerhalder in de rom-com The Rules of Attraction.

Bosworth volgde dit vervolgens op met rollen in films als Win een date met Tad Hamilton! en de biopic Beyond the Sea.

Niet lang daarna kreeg Bosworth de iconische rol van Lois Lane in de DC Comics-film Superman Returns uit 2006. Voor de actrice was haar ervaring met het maken van deze superheldenfilm 'uniek' vanwege de manier waarop regisseur Bryan Singer het benaderde.

“Ik ging naar binnen en ontmoette hem en hij dwong me af hoe belangrijk de personages waren, en hoe belangrijk de emotie en het verhaal voor de film zijn,” vertelde ze aan Movie Web.

Dit was in plaats van "er gewoon een geweldig spektakel en een geweldig evenement en visuele effecten van te maken …" De film verdiende vervolgens een Oscar-nominatie voor zijn visuele effecten.

Later worstelde Kate Bosworth met het leven in de schijnwerpers

In het begin van de jaren 2000 bleef Bosworth rollen boeken. Hoewel het er misschien uitzag als een geweldige tijd in haar leven, wat carrière betreft, onthulde de actrice later dat ze toen worstelde met haar supersterstatus.

Bosworth kwam tot het besef dat de schijnwerpers hard kunnen zijn, en merkte op dat ze een "echt soort wreedheid" ervoer op het hoogtepunt van haar roem.

"Als je een kind uit een klein stadje neemt … en dan is er ineens zoveel onderzoek en kritiek en … het is zo hartverscheurend ", legde Bosworth uit terwijl hij sprak op InStyle's Ladies First With Laura Brown-podcast.

“Het was een heel, heel moeilijke tijd, en ik wist helemaal niet hoe ik daarmee om moest gaan. En ik wist ook niet hoe ik daardoor echt goed kon communiceren met ondersteunende systemen of met mijn vrienden of familie.”

Uiteindelijk eiste de ervaring zijn tol van de gezondheid van Bosworth. "Ik verloor veel gewicht omdat ik echt onder veel controle stond, en ik was zo gestrest en uitgesponnen dat als je dan beelden van mij ziet, het is alsof je iemand onder dwang ziet", onthulde de actrice.

"En ik denk dat mensen die in de schijnwerpers staan vaak dit soort dingen krijgen, zoals: 'Nou, dat is wat je hebt gekozen', en dat is wat het is." Het was ook in deze tijd dat Bosworth dacht dat ze een verandering nodig had; "Ik had het gevoel dat ik wilde verdwijnen, echt waar."

Sindsdien is Kate Bosworth meer betrokken geraakt bij het werk achter de schermen

Bosworth besloot uiteindelijk dat ze een tijdje weg moest, een soort van. In plaats van in films te spelen, dacht ze erover om zelf filmmaker te worden en uiteindelijk het productiebedrijf Make Pictures op te richten met haar ex-man Michael Polish (het paar kondigde hun splitsing net in augustus aan).

Tijdens een gesprek met Daily Telegraph legde Bosworth uit dat ze werd geïnspireerd om het bedrijf te lanceren omdat ze "niet langer met een beperkte capaciteit betrokken wilde zijn" als het ging om Hollywood-projecten.

"Ik voel een intense behoefte en ik heb een onverzadigbare drive om betekenisvolle verhalen te vertellen, verhalen met impact", legde de actrice verder uit. “We begrepen dat als je verandering wilt aanbrengen, je moet ingrijpen en de verandering moet zijn.

Make Pictures bracht zijn eerste film uit in 2017, het drama Nona, dat het verhaal vertelt van een meisje in Honduras dat probeert zich te herenigen met haar moeder in Amerika. De film is geschreven en geregisseerd door Polen, terwijl Bosworth in de film schittert als detective.

Bosworth bleef echter de hoofdrol spelen in verschillende andere films, waaronder de thriller The Devil Has a Name, 90 Minutes in Heaven, Before I Wake en Heist. Bovendien voegde de actrice zich bij de cast van de National Geographic-miniserie The Long Road Home.

Op dit moment speelt Bosworth de hoofdrol in verschillende aankomende films. Deze omvatten de thriller The Enforcer met Antonio Banderas en het drama Braddock met Joshua Jackson, dus ze is duidelijk een van die Hollywood-beroemdheden die roem opgaf, maar uiteindelijk terugkwam.

Aanbevolen: