Hier is een overzicht van de carrière van Lin-Manuel Miranda sinds Hamilton

Inhoudsopgave:

Hier is een overzicht van de carrière van Lin-Manuel Miranda sinds Hamilton
Hier is een overzicht van de carrière van Lin-Manuel Miranda sinds Hamilton
Anonim

Lin-Manuel Miranda is de afgelopen tien jaar snel beroemd geworden. Hij heeft zich op veel gebieden van de podiumkunsten en in de entertainmentindustrie als geheel betrokken. Hij begon met zijn Broadway-uitvoeringen en leidde hem naar het regisseren en produceren van posities, het componeren en schrijven, en zingen en acteren voor films, hij heeft van alles een beetje gedaan.

Hamilton is misschien waar Lin-Manuel het meest bekend om staat. Hij schreef en componeerde niet alleen de Broadway-uitvoering, die bijna volledig uit teksten in plaats van dialogen bestond, maar hij speelde ook zelf de hoofdrol: Alexander Hamilton. Deze voorstelling groeide snel in populariteit en opende de deuren voor verschillende andere projecten om aan te werken.

Hoewel deze populaire Broadway-musical nog steeds wordt uitgevoerd, liep Miranda in 2016 weg om nieuwe ondernemingen na te streven. Sindsdien heeft hij kunnen samenwerken met grote franchises zoals Disney, Star Wars en Netflix. Hier is een overzicht van de grote projecten waaraan Lin-Manuel Miranda heeft gewerkt sinds het debuut van Hamilton op Broadway.

9 Lin-Manuel Miranda werkte samen met Disney voor 'Moana'

Lin-Manuels eerste samenwerking met Disney Studios was voor de animatiefilm Moana. Hij werd in 2014, twee jaar voor de release van de film, ingehuurd om liedjes voor de soundtrack te schrijven en uit te voeren. Enkele van de meest herkenbare nummers die hij componeerde en/of zong zijn 'We Know the Way', 'You're Welcome' en 'How Far I'll Go'. Hij werkte aan dit project terwijl hij optrad op Broadway en tilde zijn creatieve vaardigheden naar nieuwe hoogten.

8 'DuckTales' cast Lin-Manuel Miranda als de stem van "Gizmoduck"

DuckTales publiceerde in 2018 een reboot van de originele animatieserie met dezelfde naam. Hij vertolkt verschillende personages, waaronder Gizmoduck, Fenton Crackshell-Cabrera, de Elfen en andere bijpersonages als dat nodig is. Miranda is sinds 2018 elk jaar in een paar afleveringen te zien, waardoor hij een vaste gast is om in de animatie te verschijnen. Zijn laatste optreden was in de finale van seizoen 3 die eerder in 2021 werd uitgebracht.

7 Lin-Manuel Miranda debuteerde in 'Mary Poppins Returns'

Eind 2018 kwam het vervolg op Mary Poppins uit. Mary Poppins Returns speelde Emily Blunt als het titulaire personage en Lin-Manuel Miranda aan haar zijde als 'Jack'. In deze rol mocht hij zich overgeven aan zang, acteren en een paar dansnummers, waardoor hij het gevoel van Broadway naar een podium op het scherm bracht. Dit was zijn eerste grote rol sinds hij Hamilton in 2016 verliet.

6 Lin-Manuel Miranda werkte mee aan een 'Star Wars'-project

Terwijl hij nog steeds optrad in Hamilton, werd Lin-Manuel gevraagd om een nummer te schrijven voor Star Wars: The Force Awakens. Opgelucht door het aanbod stuurde hij zijn muziek in. Een paar jaar later werd hij opnieuw benaderd voor Star Wars: The Rise of Skywalker. Deze keer schreef hij niet alleen een nummer voor een van de scènes, maar had hij een cameo-optreden verkleed als verzetsstrijder. Wat een ervaring!

5 Disney huurde Lin-Manuel Miranda in voor 'Encanto'

De nieuwste Disney-animatiefilm die in de bioscoop verscheen, was Encanto, met als middelpunt een speciale familie die in de magische bergen van Colombia woont. Hij was altijd op zoek naar zijn Latijns-Amerikaanse roots en was enthousiast om het project van het schrijven van liedjes voor de Madrigal-familie op zich te nemen. Hij schreef niet alleen liedjes als achtergrond voor de scènes, maar hij componeerde ook liedjes voor specifieke personages om te zingen in deze geanimeerde musical.

4 Lin-Manuel Miranda produceerde de film 'In The Heights'

In the Heights is een andere muzikale film die in 2021 in de bioscoop werd uitgebracht. Met in de hoofdrol Miranda's Broadway-beste vriend Anthony Ramos, kreeg Lin-Manuel de kans om all-in te gaan op deze film. Hij had niet alleen een kleine acteerrol, maar hij hielp ook bij het schrijven, componeren en produceren van het project. Het was een nieuwe kans voor hem om in contact te komen met zijn Puerto Ricaanse afkomst met een krachtige boodschap.

3 Lin-Manuel Miranda heeft bijgedragen aan 'Vivo' van Netflix

Lin-Manuel keerde terug naar het stemacteerspel en nam deel aan de animatiefilm Vivo van Netflix. Deze film was een Sony Pictures Animation-film die in augustus van dit jaar werd uitgebracht. Hij uitte een van de hoofdpersonen, Vivo zelf, waardoor hij de kans kreeg om te zingen. Naast stemacteren schreef hij ook elf nummers voor de soundtrack van deze muzikaal-achtige animatie.

2 Op Netflix regisseerde Lin-Manuel Miranda 'Tick, Tick… Boom!'

In een Hamilton-achtige productie stemde Miranda ermee in om een project op zich te nemen dat gebaseerd is op een semi-autobiografisch verhaal van Jonathan Larson, de maker van de musical Rent. Dit project was Lin-Manuel's intrede in de wereld van regie en gaf hem ook de ruimte om de film te regisseren. Hij werkte met grote namen als Andrew Garfield, Vanessa Hudgens en zelfs een paar van zijn Hamilton-collega's, die cameo's maakten.

1 Hij is overeengekomen om te werken aan 'The Little Mermaid'

Een paar jaar geleden, in 2016, tekende hij zich in om liedjes te schrijven voor de aankomende live-action Disney-remake van De kleine zeemeermin. Hoewel is bevestigd dat de film ten minste een paar nummers uit de originele animatie zal bevatten, schreef Miranda vorig jaar mee aan vier nieuwe nummers voor de soundtrack. Hij helpt ook bij de coproductie van de film, die naar verwachting in 2023 uitkomt.

Aanbevolen: