Heeft Amy Poehler meer van haar vermogen verdiend aan films of tv?

Inhoudsopgave:

Heeft Amy Poehler meer van haar vermogen verdiend aan films of tv?
Heeft Amy Poehler meer van haar vermogen verdiend aan films of tv?
Anonim

Amy Poehler is een van de grappigste mensen die onze schermen siert. Met werk in zowel televisie als films, maakt ze ons al bijna twee decennia aan het lachen (langer als je het geluk had om getuige te zijn van haar improvisatiecarrière). Grote fans van Poehler kennen haar verschillende personages heel goed, maar zelfs degenen met weinig kennis van de popcultuur herkennen haar van Saturday Night Live, Parks and Recreation en Mean Girls.

Door haar vruchtbare werk in comedy heeft Amy Poehler een geschat vermogen van $ 25 miljoen vergaard, per vermogen van beroemdheden. Van het entertainen van menigten in SNL-schetsen tot de hoofdrol in haar eigen sitcom en het stelen van de show in films, Poehler heeft haar vermogen verdiend door hard te werken en onmiskenbaar talent. De enige vraag is, heeft ze meer van haar vermogen verdiend met films of televisie? Laten we ontleden.

6 In haar werk op 'Saturday Night Live'

Saturday Night Live is een instelling. Enkele van 's werelds grootste artiesten zijn afkomstig uit Studio 8H, en nog meer van hen hebben het podium opgeluisterd als gastheer. Amy Poehler is een van die geweldige artiesten wiens carrière begon dankzij Lorne Michaels. Terwijl ze elke sketch waar ze in zat, en in zoveel memorabele sketches verhief, werd ze bekend door haar werk als een "Weekend Update" -anker, eerst samen met haar goede vrienden Tina Fey en vervolgens met Seth Meyers.

Hoewel SNL een geweldige plek is om een carrière te beginnen, verdienen castleden niet zoveel als je zou verwachten. Per Celebrity Net Worth verdienen eerstejaars castleden ongeveer $ 147.000 per seizoen (ter referentie, Poehler verdiende meer dan dat in één aflevering terwijl hij in Parks and Recreation speelde, maar daarover later meer), en $ 315.000 per seizoen na vijf jaar op de show. Tijdens haar zeven jaar op het fenomeen sketch comedy verdiende Poehler waarschijnlijk bijna $ 2 miljoen.

5 Amy Poehlers tijd in 'Parks And Recreation' heeft haar miljoenen opgeleverd

Om het grote geld op televisie te verdienen, moet een acteur een hoofdrol vinden, wat Amy Poehler deed toen ze zich bij de cast van de populaire NBC-sitcom Parks and Recreation voegde. Zeven ongelooflijke seizoenen lang speelde Poehler als Leslie Knope, de enthousiaste, zorgzame, idealistische en soms aanmatigende bureaucraat die politica werd en probeerde een verschil te maken in haar bizarre stad vol met even bizarre burgers.

Poehler verliet haar functie bij Saturday Night Live om te schitteren in Parks and Recreation, wat een geweldige zet was voor zowel haar carrière als haar vermogen. Volgens Celebrity Net Worth verdiende Poehler $ 200.000 per aflevering van de show, hoewel dat waarschijnlijk pas later in de serie was. Maar zelfs al duurde het tot een paar jaar voordat ze begon te filmen dat ze zo'n fors salaris begon te verdienen, ze nam waarschijnlijk meer dan $ 12 miljoen mee naar huis van haar werk aan Parks and Recreation.

4 Ze heeft ook miljoenen verdiend met in de hoofdrol in films

Tenzij je lid bent van de cast van Friends of The Big Bang Theory, of je naam Ellen Pompeo (van Grey's Anatomy) is, is televisie niet de meest lucratieve weg in Hollywood. Meestal zit het echte geld in films, maar alleen als een acteur een hoofdrol krijgt. Hoewel Amy Poehler opmerkelijke rollen heeft gehad, heeft ze niet veel hoofdrollen gehad, behalve Inside Out, Baby Mama en Sisters. Hoewel ze zeker miljoenen heeft verdiend met haar werk in de bioscoop, heeft haar televisiecarrière echt geld verdiend.

3 Hoe verhoudt het vermogen van Amy Poehler zich tot sommige van haar co-sterren?

Amy Poehler heeft gewerkt met gekke getalenteerde mensen - waanzinnig getalenteerde en gekke rijken. Sommige van haar voormalige co-sterren behoren tot de rijkste in de comedywereld. Tina Fey, bijvoorbeeld, Poehler's partner in verschillende legendarische kunstwerken en voormalig mede-anker van "Weekend Update", is bijna het drievoudige waard met een geschatte $ 75 miljoen. Seth Meyers, Poehler's andere "Update"-co-anker, is naar schatting $ 26 miljoen waard, net als Amy zelf. Haar voormalige medespeler van Parks and Recreation, Rashida Jones, bindt Amy met een geschat vermogen van $ 25 miljoen.

2 In haar andere mogelijkheden om geld te verdienen

Amy Poehlers kansen om geld te verdienen eindigen niet met haar werk in film en televisie. Poehler is ook een auteur die in 2015 een memoires uitbracht met de naam Yes Please. Poehler verdiende zeven cijfers voor de boekdeal en ze had meer kunnen verdienen met de verkoop. Poehler heeft haar komische stijl ook meegenomen naar de podia van prijsuitreikingen en trad op als gastheer naast Tina Fey. De twee hebben meerdere Golden Globes-ceremonies georganiseerd en kregen elk $ 2-5 miljoen per show. Niet slecht voor een nacht werken.

Amy Poehler heeft ook geproduceerd, geschreven en geregisseerd in Hollywood, waarbij ze haar talenten gebruikte in shows als Broad City en Russian Doll.

1 Wat volgt er voor Amy Poehler?

Amy Poehler heeft een legendarische en winstgevende carrière achter de rug, maar ze is nog niet klaar met werken. Volgens haar IMDb-pagina heeft ze haar stem aan Duncanville geleend en zal ze deze opnieuw gebruiken in het project Nicktoons. Blijf op de hoogte om te zien hoe Amy Poehler haar vermogen laat groeien.

Aanbevolen: