Hoeveel nummers heeft Taylor Swift geschreven?

Inhoudsopgave:

Hoeveel nummers heeft Taylor Swift geschreven?
Hoeveel nummers heeft Taylor Swift geschreven?
Anonim

Singer en songwriter Taylor Swift is al meer dan 15 jaar actief in de muziekscene. In die tijd is ze van een tiener countryzangeres die op een gitaar tokkelt, uitgegroeid tot een volwaardig popicoon dat stadions uitverkoopt en consequent best verkochte albums heeft.

Haar liedjes worden alom geprezen en ze wint regelmatig prijzen voor haar songwriting.

Swift staat bekend om het schrijven over haar liefdesleven, inclusief vroegere en huidige vriendjes. Omdat veel van haar ex-vriendjes ook beroemdheden waren, is de belangstelling voor haar muziek altijd bijzonder groot geweest. Swift heeft een behoorlijke schare fans en Swifties, zoals ze zichzelf noemen, luisteren graag naar haar liedjes en vragen zich af waar of over wie ze gaan.

Vanaf haar allereerste album waren er altijd minstens een handvol nummers die Swift als de enige schrijver werd genoemd, waaronder een oude favoriet van Swifties, 'Our Song' en toch werd muzikant Damon Albarn geciteerd in de LA Tijden die zeiden dat Taylor Swift haar eigen muziek niet schreef.

Onnodig te zeggen dat dat niet zo goed overkwam. Het citaat haalde de media en Swift kreeg steun en fans uitten hun verontwaardiging.

Swift klapte zelf terug naar Albarn en ze hield zich niet in. Swift heeft eigenlijk nogal wat muziek geschreven, en ze is er verdomd trots op. In feite is het schrijven van haar eigen liedjes een beetje waar Swift om bekend staat.

Haar songwriting-credits omvatten veel van haar eigen werk, waaronder het geheel van haar derde album, Speak Now, dat in 2010 werd uitgebracht. Ze heeft ook een paar nummers geschreven voor andere artiesten.

Dus hoeveel nummers heeft Taylor Swift geschreven?

Officieel is mevrouw Swift gecrediteerd als de enige schrijver voor 54 nummers. Ze heeft meegeschreven krediet voor alle andere nummers op haar albums. Swift schreef haar eerste nummer toen ze 12 jaar oud was en bracht haar eerste album uit, dat de titel kreeg, op 24 oktober 2006.

De zangeres was net 16 jaar oud. Velen waren destijds onder de indruk van het jonge meisje met een gitaar die haar eigen liedjes schreef.

Ze werd gecrediteerd als de enige schrijver voor drie nummers op dat eerste album, het titelloze 'Taylor Swift'. Ze was de co-schrijver voor de andere acht nummers. Taylor haalde teksten uit haar persoonlijke leven en zong over verliefdheid, eerste liefde en tienerrelaties.

Dit is sindsdien haar kenmerkende stijl en naarmate Swift is gegroeid, zijn haar teksten en haar verhalen ook gegroeid.

Voor wie heeft Taylor Swift liedjes geschreven?

Naast haar eigen catalogus heeft Swift nummers geschreven die andere artiesten hebben uitgevoerd. Dit is gebruikelijk in de muziekindustrie om nummers voor andere artiesten te schrijven, vooral als een songwriter een bepaalde sfeer in gedachten heeft voor een nummer, een die niet bij hun gebruikelijke stijl past.

Het is ook gebruikelijk dat grote singer-songwriters van beroemdheden liedjes schrijven voor soundtracks van films. Taylor Swift heeft dit allemaal gedaan.

Swift is de schrijver van het nummer 'Better Man' voor de countrygroep Sugarland. Ze schreef ook het nummer 'You'll Always Find Your Way Back Home', uitgevoerd door Miley Cyrus. Wat het grote scherm betreft, schreef Swift mee aan een nummer voor de Hunger Games genaamd 'Safe and Sound'.

Ze schreef ook samen met Andrew Lloyd Weber de ballad 'Beautiful Ghosts' in de moeilijk weg te kijken filmmusical Cats waarin ze een rol had. In haar lange carrière heeft Swift samen liedjes geschreven met Kellie Pickler, B.o. B, Boys Life Girls en zelfs haar ex-vriend Calvin Harris.

Taylor Swift claimt alle nummers die ze schreef terug

Swift is druk bezig geweest met het opnemen van nieuwe muziek en het opnieuw opnemen van de oude. Na het drama met Scooter Braun die haar masters kocht, heeft Swift al haar albums opnieuw opgenomen die ze bij haar vorige label had gemaakt. Ze maakte zes albums bij Big Machine voordat dat label, samen met haar meesters, aan Braun werd verkocht.

Swift kreeg niet de kans om zelf haar master te kopen, maar vond een manier om ervoor te zorgen dat Braun nooit geld zou verdienen aan de nummers die ze schreef (of mede-schreef).

Na de heropnames bij een nieuw label, zullen alle nummers die Swift op haar eerste zes albums had, van haar zijn en kan niemand anders profiteren. Tot nu toe heeft Swift 'Fearless' en 'Red' opnieuw opgenomen met nog vier albums te gaan.

Aanbevolen: