Tom Holland herleeft vete tussen Martin Scorsese en Marvel

Inhoudsopgave:

Tom Holland herleeft vete tussen Martin Scorsese en Marvel
Tom Holland herleeft vete tussen Martin Scorsese en Marvel
Anonim

Legendarische filmmaker Martin Scorsese gelooft niet dat superheldenfilms als "kunst" moeten worden beschouwd. Spider-Man-acteur Tom Holland is de nieuwste MCU-held om ze te verdedigen.

In november 2019 schreef Martin Scorsese een opiniestuk in de New York Times waarin hij zijn minachting uitte voor de blockbuster-films die door Marvel Studios worden gemaakt. De regisseur zei dat Marvel-films geen bioscoop waren en vergeleek ze met 'pretparken'. Hij schreef verder dat MCU-projecten niet "de bioscoop waren van mensen die emotionele, psychologische ervaringen proberen over te brengen op een ander mens".

Twee jaar later heeft Tom Holland de koude oorlog tussen Scorsese en Marvel Studios opnieuw aangewakkerd en versterkt dat hij gelooft dat superheldenfilms 'echte kunst' zijn. En hij heeft er een goede reden voor!

Wat Tom Holland te zeggen heeft

In een exclusief interview met The Hollywood Reporter sloeg Holland terug tegen de beweringen van Scorsese. Hij verklaarde dat er maar één verschil was tussen Marvel-films en Oscar-waardige films - de ene was duurder dan de andere.

"Je kunt [Martin] Scorsese vragen 'Zou je een Marvel-film willen maken?' Maar hij weet niet hoe het is, want hij heeft er nog nooit een gemaakt", deelde de acteur met de publicatie.

Holland speelt Spider-Man sinds Captain America: Civil War (2016) en speelde de rol opnieuw in zijn superheldentrilogie-franchise en in andere Avengers-films. Naast zijn rol in de MCU, is de acteur verschenen in projecten zoals The Impossible, die een knipoog kreeg bij de Academy Awards.

"Ik heb Marvel-films gemaakt en ik heb ook films gemaakt die in de wereld van de Oscars zijn besproken, en het enige verschil is dat de ene veel duurder is dan de andere, " de acteur toegevoegd.

Holland legde uit dat de manier waarop hij zijn personage aanpakte en de manier waarop de regisseur de verhaallijn en de personages uitstippelde, "allemaal hetzelfde is, alleen op een andere schaal gedaan." Hij concludeerde: "Dus ik denk dat het echte kunst is."

De acteur, die voor het laatst te zien was in Spider-Man: No Way Home, legde uit hoe druk het is om een superheldenfilm te maken, omdat mensen ernaar zouden kijken, of het nu goed of slecht was. Een indiefilm daarentegen wordt misschien niet goed ontvangen 'als hij niet erg goed is'.

Holland suggereerde dat zijn co-sterren Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson, die een lange carrière hebben buiten de MCU, het erover eens zouden zijn dat superhelden- en niet-superheldenfilms hetzelfde zijn, "alleen maar een andere schaal." Hij vervolgde: "En er is minder spandex in 'Oscar-films'."

Aanbevolen: