De vete tussen Lana Del Rey en Lorde, uitgelegd

Inhoudsopgave:

De vete tussen Lana Del Rey en Lorde, uitgelegd
De vete tussen Lana Del Rey en Lorde, uitgelegd
Anonim

Muzikanten Lana Del Rey en Lorde hebben twee dingen gemeen: ze maken allebei indiepopmuziek en dat lijken ze ook niet te doen elkaars grootste fans zijn. Ja, degenen die hoopten dat de twee artiesten zouden samenwerken, zullen hoogstwaarschijnlijk teleurgesteld blijven, althans voorlopig. Hoewel beide, de 24-jarige Nieuw-Zeelander en de 36-jarige New Yorker, meestal privé zijn over hun leven, zijn er enkele dingen bekend over hun relatie - of liever het gebrek daaraan.

Vandaag bekijken we wat er precies is gebeurd tussen de twee getalenteerde muzikanten om ze ruzie te maken. Van wie het publieke drama begon tot waar ze nu staan - blijf scrollen om erachter te komen!

6 Lorde begon de vete in 2013 in een interview voor de Fader

Laten we beginnen met het feit dat de Nieuw-Zeelandse zangeres Lana Del Rey noemde in een interview met The Fader en dat velen niet blij waren. Lorde werd gevraagd of ze het nodig vond om de aandacht te vestigen op de controle die ze over de dingen heeft genomen - en op de muziek van Lana Del Rey. Dit is wat Lorde zei:

"Ik denk dat veel vrouwen in deze industrie het misschien niet zo goed doen voor de meisjes. Ik heb interviews gelezen waarin bepaalde grote vrouwelijke sterren zeggen: 'Ik ben geen feministe.' Ik heb zoiets van, daar gaat het niet over. Ze is geweldig, maar ik luisterde naar die Lana Del Rey-plaat en de hele tijd dacht ik dat het zo ongezond is voor jonge meisjes om naar te luisteren, weet je: "Ik ben niets zonder jou." Dit soort van hemdstrekken, wanhopig, laat me niet achter. Dat is niet goed voor jonge meisjes, zelfs jonge mensen, om te horen."

5 En ze noemde Lana Del Rey opnieuw in een artikel voor Interview Magazine

In het interview vertelde Lorde over haar schrijfproces en noemde ze ook een paar artiesten waar ze naar luisterde, maar het lijkt alsof ze hun muziek niet echt leuk vond. Dit is wat de Nieuw-Zeelander zei:

"Halverwege vorig jaar begon ik naar veel rap te luisteren, zoals Nicki Minaj en Drake, en ook naar popzangers zoals Lana Del Rey. Ze zingen allemaal over zulke weelde, dingen die gewoon niet' Ik heb geen betrekking op mij of iemand die ik kende. Ik begon te denken: 'Hoe luisteren we hiernaar? Het is volkomen irrelevant.'"

4 Lana Del Rey reageerde niet direct - maar ze hield wel van een fanpost

Hoewel Lorde in zekere zin de muziek van Lana Del Rey riep, reageerde de in New York City geboren zangeres niet echt publiekelijk. Lana Del Rey vond een tweet over Lorde echter wel favoriet. De tweet werd gepost door een fanaccount van Lana Del Rey en er stond een foto op van een armband gemaakt van puntige punaises met het bijschrift: "Ik heb dit voor je gekocht @lordemusic." dit bewijst zeker dat, hoewel Lana Del Rey geen enkel drama erkende, de twee sterren zeker een beetje ruzie hadden!

3 Lorde gaf echter toe dat Lana Del Rey haar hit "Royals" inspireerde

De Nieuw-Zeelandse zangeres houdt misschien niet van wat sommige van Lana Del Rey's muziek vertegenwoordigt, maar ze verborg zeker niet dat de zangeres eigenlijk een grote inspiratiebron was voor haar 2013-hit 'Royals'. Dit is wat Lorde aan The Guardian onthulde:

"Wat me echt raakte, is deze belachelijke, niet te relateren, onbereikbare weelde die overal doorloopt. Lana Del Rey zingt altijd over in de Hamptons zijn of haar Bugatti Veyron besturen of wat dan ook, en op dat moment, ik en mijn vrienden waren op een huisfeestje en maakten ons zorgen hoe we thuis zouden komen omdat we geen taxi konden betalen. Dit is onze realiteit! Als ik liedjes over iets anders schrijf, dan schrijf ik niets dat echt is."

2 Lorde is ook beschuldigd van het rippen van de muziek van Lana Del Rey

Een ding dat de fans van Lana Del Rey al snel opmerkten, is dat sommige van Lorde's muziek de ster lijkt af te scheuren. Fans wezen met name op overeenkomsten tussen Lorde's nummer "Stoned at the Nail Salon" en Lana Del Rey's nummer "Wild at Heart" - dat eerder werd uitgebracht. De fans van Lorde kwamen echter snel in de verdediging van de ster door te zeggen dat beide nummers werden geproduceerd en mede geschreven door een songwriter genaamd Jack Antonoff - daarom zijn de overeenkomsten niet zo vreemd.

1 Ten slotte hebben de twee dames niet meer publiekelijk over elkaar gepraat sinds

Het drama tussen de twee begon in 2013 toen Lorde Lana Del Rey noemde in een paar interviews en het escaleerde toen Lana Del Rey de fan-tweets leuk vond. Geen van de twee dames heeft elkaar sindsdien echter genoemd, dus het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat ze het drama achter zich hebben gelaten. Of ze echt bevriend met elkaar zijn of niet, is iets dat voorlopig alleen de twee muzikanten weten. Het enige dat we zeker weten, is dat ze elkaar momenteel niet volgen op sociale media.

Aanbevolen: