Wat gebeurde er tussen Ray Liotta en Martin Scorsese na 'Goodfellas'?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurde er tussen Ray Liotta en Martin Scorsese na 'Goodfellas'?
Wat gebeurde er tussen Ray Liotta en Martin Scorsese na 'Goodfellas'?
Anonim

De wereld van film en tv wankelt na het onverwachte overlijden van Goodfellas-acteur Ray Liotta. De 67-jarige was aan het filmen voor zijn aankomende film getiteld Dangerous Waters in the Dominican Republic, toen hij naar verluidt stierf terwijl hij sliep.

Liotta's publicist Jennifer Allen bevestigde het trieste nieuws in een verklaring aan CNN en zei gedeeltelijk: "Ray werkte aan een project in de Dominicaanse Republiek genaamd Dangerous Waters toen hij stierf in zijn slaap. Hij wordt overleefd door zijn dochter, Karsen en zijn verloofde, Jacy Nittolo." Allen benadrukte ook in de verklaring dat er geen enkele verdenking was van enig kwaad opzet bij de dood van de acteur.

Liotta begon met acteren in de jaren 70 en bereikte waarschijnlijk het hoogtepunt van zijn carrière met een briljante uitvoering in Martin Scorsese's biografische misdaadhit uit 1990, Goodfellas. Interessant is echter dat dat de enige keer zou blijven dat hij de rest van zijn carrière met de ervaren regisseur mocht samenwerken.

Zowel Liotta als Scorsese zouden na Goodfellas individueel enorm veel succes gaan genieten. Zoals het lot het lijkt te hebben, werden deze prestaties op uiteenlopende wegen genoten. Het was echter niet vanwege het gebrek aan verlangen van de kant van de acteur.

'Goodfellas' wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden

Martin Scorsese staat bekend om zijn frequente samenwerkingen met acteurs waar hij goed mee omging. Joe Pesci en Robert De Niro zijn hier misschien wel de meest illustere voorbeelden van, omdat ze met hen hebben samengewerkt bij het maken van films als Raging Bull, Casino en recentelijk The Irishman.

De Niro en Pesci maakten ook deel uit van de cast van Goodfellas, waar ze samen met Liotta de hoofdrollen speelden. De film is een bewerking van het non-fictie misdaadboek Wiseguy door Nicholas Pileggi, die ook het script voor de foto zou schrijven. Het verhaal draaide om het leven van de Amerikaanse maffiabaas Henry Hill, die ook een politie-informant werd.

Zoals bij de meeste Scorsese-projecten, werd Goodfellas zeer goed ontvangen door zowel het publiek als de critici. Bij de Academy Awards van 1991 werd de film genomineerd in zes categorieën, waarbij Pesci won voor Beste Acteur.

Naarmate de tijd verstrijkt, is de legende van Goodfellas blijven groeien, in die mate dat het nu wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden.

Waarom werkten Ray Liotta en Martin Scorsese niet meer samen na 'Goodfellas'?

Ray Liotta ging vorig jaar zitten voor een interview met de Guardian, en de vraag waarom hij nooit de handen ineen had geslagen met Martin Scorsese voor projecten sinds Goodfellas hem werd voorgelegd. Net als de meeste andere mensen kwam zijn antwoord er min of meer op neer dat er geen concrete reden was voor deze gang van zaken.

"Ik weet niet waarom [het is niet gebeurd]", zei Liotta toen hem de vraag werd gesteld. "Je zou het hem [Scorsese] moeten vragen. Maar ik zou graag [weer met hem samenwerken]." Dat antwoord hield in dat er geen ruzie was tussen Liotta en Scorsese, althans niet wat de acteur betreft.

Op een gegeven moment had de in New Jersey geboren ster echter de reputatie een beetje onbeleefd en moeilijk om mee te werken. Ook dit werd hem voorgelegd in het Guardian-interview, met een verwijzing naar een actrice die had gezegd dat ze 'niet coole dingen' over Liotta had ontdekt.

"Het zijn allemaal mensen die verhalen vertellen, verkeerde informatie", reageerde Liotta op de beschuldigingen.

Ray Liotta had een tragische ervaring tijdens het fotograferen van 'Goodfellas'

Werken met mensen als Martin Scorsese, Robert De Niro en Joe Pesci was de ervaring van je leven voor Ray Liotta. Helaas had hij ook te maken met een tragisch scenario in zijn privéleven toen ze Goodfellas filmden, gezien het feit dat zijn biologische moeder aan borstkanker leed.

Liotta werd in feite als baby achtergelaten in een weeshuis en werd geadopteerd door een echtpaar genaamd Alfred en Mary Liotta. Toen hij opgroeide en rijk en beroemd werd, huurde hij een privédetective in om zijn biologische ouders te vinden.

Hij kreeg uiteindelijk weer contact met zijn biologische moeder, maar zou haar kort na de vrijlating van Goodfellas verliezen. De acteur bevestigde dat hij deze tegenspoed gebruikte om zijn woede voor zijn optreden in de film aan te wakkeren.

In een oud interview met Larry King legde Liotta uit dat hij na een ontmoeting met zijn biologische moeder haar perspectief kon zien. "Vroeger droeg ik geadopteerd worden op mijn mouw, 'hoe kon je een kind opgeven', dat soort dingen, maar toen ik haar ontmoette realiseerde ik me dat ze echt geldige redenen had," zei Liotta.

Aanbevolen: