Hoe Olivia Rodrigo's 'Sour' geheimen over de zangeres heeft onthuld

Inhoudsopgave:

Hoe Olivia Rodrigo's 'Sour' geheimen over de zangeres heeft onthuld
Hoe Olivia Rodrigo's 'Sour' geheimen over de zangeres heeft onthuld
Anonim

Zodra haar eerste album Sour uitkwam, wilden fans meteen een tweede Olivia Rodrigo-album, omdat haar liedjes zo eerlijk en prachtig geschreven zijn. Het lijdt geen twijfel dat "Driver's License" een populair lied is en het vertelt het verhaal van het uitmaken met iemand en je zo verward, gekwetst, verraden en verdrietig voelen over de toekomst die niet zal gebeuren.

Luisteren naar deze nummers is een emotionele ervaring, dus het is interessant om meer te horen over hoe Olivia's creatieve proces was. Hoewel er veel singer-songwriters zijn die zich volledig op hun muziek storten en praten over nog steeds van iemand houden en hen wanhopig missen, ook al is de relatie voorbij, is er iets speciaals aan de liedjes van Olivia op Sour. En als fans naar de teksten kijken, kunnen ze zien dat ze het verhaal vertelt van wie ze is. Blijf lezen om erachter te komen hoe Olivia Rodrigo's Sour geheimen over de zanger heeft onthuld.

Olivia Rodrigo schreef over je onzeker voelen en erbij horen

Hoewel fans niet dol waren op de merch van Olivia Rodrigo, is haar Sour-album nog steeds geliefd en het is gemakkelijk te zien hoe het zo populair is geworden.

Fans zeggen dat het album van Olivia Rodrigo draait om het uitmaken met iemand, en hoewel die interpretatie logisch is, gaat het in Olivia's woorden allemaal om je onzeker voelen.

Olivia Rodrigo sprak over haar album "Sour" en legde in een interview met Billboard uit dat hoewel mensen denken dat het nummer "Enough For You" over liefde gaat, ze het gevoel heeft dat het gaat over hoe ze zich verhoudt tot allerlei soorten mensen in verschillende situaties.

Olivia zei: Ik denk niet dat het per se te maken hoeft te hebben met een romantische relatie. Ik denk dat ik me ontoereikend voel in veel soorten relaties, of dat nu een werkrelatie of een vriendschapsrelatie is', noemde Olivia het 'een van mijn favoriete nummers op de plaat'.

In hetzelfde interview sprak Olivia ook over haar nummer 'Brutal' en vertelde dat het hetzelfde thema heeft als onzeker zijn en niet het gevoel hebben dat je erbij hoort. De teksten zijn absoluut gedenkwaardig en uniek. Olivia zegt: "Ik ben zo ziek van 17" en in het eerste couplet zingt ze, ik ben zo onzeker, ik denk dat ik zal sterven voordat ik drink/En ik ben zo verstrikt in het nieuws/Van wie houdt van mij en wie haat jou/En ik ben zo moe dat ik/mijn baan zou kunnen/opzeggen, een nieuw leven beginnen."

Later in het nummer zingt Olivia "Ego crush is so serious" en ze legde uit aan Billboard: "Een ego crush is net alsof je je zo ontoereikend en minderwaardig voelt en er boos over wordt… je hele is gewoon weg, wat volgens mij iets is dat ik zeker voelde en iets dat tieners voelen, denk ik, terwijl ze opgroeien. Het is een lied over wanneer je op dat medelijdenfeestje bent en je hebt gewoon medelijden met jezelf - het zijn dingen die je zou zeggen als je erbij bent.'

Olivia zei in een interview met Variety: Ik heb zeker gesproken over mijn diepste, donkerste geheimen en onzekerheden op 'Sour' - wat een beetje vreemd is om te zeggen: 'Hier, jullie kunnen dit hebben. Iedereen die ernaar wil luisteren, kan ernaar luisteren. Maar het geeft echt kracht als het naar buiten komt, en het was echt geweldig voor mij om te zien hoe mensen resoneren met die kwetsbaarheid en ermee omgaan.”

Olivia Rodrigo schreef een triest lied over verhalen van vrienden

Hoewel Sour een persoonlijk album is over emoties en ervaringen die Olivia Rodrigo heeft gehad, schreef ze ook een nummer gebaseerd op de ervaringen van andere mensen.

Olivia sprak over haar "Hope Ur Ok"-nummer en volgens Seventeen Magazine zei de zangeres: ""['Hope Ur Ok'] is geschreven vanuit het perspectief van mijn vrienden. Sommige mensen over wie ik het in het lied heb, ken ik eigenlijk niet. Maar er zijn verhalen [in] die ik van verschillende vrienden had verzameld, dus dat soort dingen doe ik de hele tijd."

Het nummer is erg triest, zoals Olivia schreef over jonge volwassenen die heel moeilijke dingen doormaken, van iemand die niet wordt geaccepteerd door hun familie tot iemand die is misbruikt.

"Rijbewijs" deelt het verhaal van Olivia's grote breuk

Hoewel veel van de nummers op Sour praten over de negatieve gevoelens die Olivia soms heeft, gaat haar hitsingle "Drivers License" zeker over een breuk die ze heeft meegemaakt. Maar toen fans het nummer hoorden, dachten ze dat Olivia het had over Joshua Bassett, met wie ze de hoofdrol speelde in High School Musical: The Musical: The Series. Dat dachten ze ook toen ze over Sabrina Carpenter schreef toen ze een 'blond meisje' noemde. In een interview met Variety zei Olivia dat ze het niet leuk vond dat mensen dit verhaal vertelden: "Ik ben het niet echt eens met het haten van andere vrouwen vanwege jongens. Ik vind dat zo dom, en ik heb echt een hekel aan dat verhaal dat werd rondgegooid."

Olivia Rodrigo vertelde in een interview met The Guardian hoe zwaar haar breuk was. Olivia zei dat het logisch is dat ze over deze ervaring heeft geschreven, omdat het zo'n groot deel van haar leven was. Olivia zei: "Ik ben een tienermeisje, ik schrijf over dingen die ik heel intens voel - en ik voel een gebroken hart en heel intens verlangen - en ik denk dat dat authentiek en natuurlijk is." Ze maakte grapjes over de vraag of het schrijven van liedjes over belastingen mensen gelukkig zou maken.

Olivia zei ook dat het omgaan met een breuk als tiener "interessant" is, omdat "je nog niet dat perspectief hebt om te weten dat het leven doorgaat en je andere mensen gaat ontmoeten; dat het niet de enige gelukkige ervaring die je ooit zult hebben.”

In een interview met Zane Lowe van Apple Music deelde Olivia dat het een zeer emotionele penning "Driver's License" was. Ze zei: "Ik schreef het grootste deel van het nummer letterlijk huilend in mijn woonkamer, en ik denk dat het zeker dat gevoel heeft."

Aanbevolen: