Waarom Hugh Grant in niets lijkt op zijn Rom-Com-personages

Inhoudsopgave:

Waarom Hugh Grant in niets lijkt op zijn Rom-Com-personages
Waarom Hugh Grant in niets lijkt op zijn Rom-Com-personages
Anonim

Hij is tijdens zijn lange en succesvolle carrière in een zee van diverse films verschenen, maar Hugh Grant zal het beeld van een sympathieke Engelse heer misschien nooit helemaal kwijtraken.

Na al vroeg in een selectie van romcoms te hebben gespeeld, vestigde hij zich als een charmante hoofdrolspeler, die mensen over de hele wereld verleidde om verliefd op hem te worden.

Dus het is hartverscheurend voor veel fans om te horen dat Grant eigenlijk helemaal niet op zijn romcom-personages lijkt. Hij had zelfs een hekel aan het filmen van scènes voor zijn iconische feestfilm Love Actually !

In het echte leven is Grant heel anders dan de stuntelige heer die hij zo vaak heeft geportretteerd, en hij is niet bang om het toe te geven.

Hoewel Jon Stewart hem 'een dictator' noemde, maakt het feit dat Grant geen typische heer is hem niet tot een vreselijk persoon. Maar het is teleurstellend voor veel fans om te beseffen dat hun perceptie van hem slechts een illusie was.

Hugh Grant's Rom-Com-reputatie

Zeg de naam Hugh Grant en je denkt meteen aan romantische komedies. Gedurende de jaren 1990 en 2000 werd Grant een begrip na de hoofdrol in een reeks romcoms, waaronder Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Nine Months en Love Actually.

Grant werd vaak gecast als een goedhartige en onhandige Engelse heer en ontwikkelde een reputatie als iemand met die persoonlijkheid in het echte leven.

Naarmate de jaren vorderden, dwaalde Grant af van de romcoms waar hij bekend om was geworden, en zelfs toen hij ze deed, kreeg hij rollen waarin hij minder beschaafd was.

In About a Boy uit 2002 speelt hij een onvolwassen vrijgezel die leugens verzint om vrouwen het hof te maken, en werd toen de ultieme speler in Bridget Jones's Diary.

Afgaande op de verhalen van zijn mede-sterren en wat Hugh Grant zelf heeft gezegd, lijkt hij in het echte leven helemaal niet op zijn schattige romcom-personages.

Hugh Grant raakt geïrriteerd als mensen verwachten dat hij op zijn personages lijkt

Volgens zijn eigen getuigenis is Hugh Grant heel anders dan hoe mensen hem zien na het bekijken van zijn films. Volgens de Daily Mail vertelde de acteur aan Entertainment Weekly dat het hem stoort als mensen verwachten dat hij op zijn romcom-personages lijkt.

"Ik raak erg geïrriteerd als mensen denken dat ik aardig of verlegen ben of een beleefde Engelse heer", legde de acteur grappend uit, "Ik ben een smerig stuk werk en dat zouden mensen moeten weten."

Hugh Grant's vetes met vrouwelijke co-sterren

Hoewel Hugh Grant vaak werd geprezen door zijn co-sterren voor zijn acteervaardigheid, heeft hij ook toegegeven dat veel van zijn vrouwelijke co-sterren, in het bijzonder, niet zo dol op hem waren.

Hij bevestigde op Watch What Happens Live dat hij Julia Roberts, zijn co-ster in Notting Hill, niet als zijn vriend beschouwt omdat hij waarschijnlijk te veel grappen maakte over de grootte van haar mond. Ze heeft nu waarschijnlijk een hekel aan me.'

Grants spanning met Julia Roberts leek op te lopen nadat hij opmerkingen had gemaakt over haar verschijning aan de pers - iets wat zijn vriendelijke romcom-personages waarschijnlijk niet zouden hebben gedaan.

De acteur onthulde ook dat mede-sterren Julianne Moore, Rachel Weisz en Drew Barrymore ofwel een hekel aan hem hebben, hem verachten of om hem huilden.

Hugh Grant speelt liever schurken

Hugh Grant is zelfs openhartig over het feit dat hij eigenlijk liever schurken speelt dan de verlegen Engelse heer. In een interview met James Corden gaf Grant toe dat hij meer van zijn werk geniet nu hij niet hetzelfde oude personage hoeft te spelen.

“Het is vreemd voor mij, want ik geniet nu bijna van acteren”, bekende hij (via Hollywood Reporter).

Het was zo'n opluchting om niet de charmante hoofdrolspeler te hoeven zijn. Ik heb mijn best gedaan. En sommige van die films die ik wel leuk vond, zijn prachtig, en ik vind ze geweldig omdat ze populair zijn. En ik ben ze dankbaar - nogmaals dankbaar. Maar het was een heerlijke opluchting nu ik verwrongen, lelijk, raar, misvormd mag zijn.

Hugh Grant's vrouw houdt niet van zijn rom-coms

Interessant is dat Hugh Grants vrouw Anna Elisabet Eberstein hem liever in actie- of thrillerfilms ziet dan in romcoms. Grant legde uit (via Entertainment Tonight) dat ze de voorkeur geeft aan gewelddadige en gangsterfilms, dus ze heeft nooit veel van de films gezien die hij in het verleden deed.

“Maar nu begint ze de smaak te krijgen van [mijn werk]”, voegde Grant eraan toe. De tijd zal leren of ze verliefd wordt op de vele personages van Grant, zoals de rest van de wereld deed!

Heeft Hugh Grant spijt van zijn rom-com erfenis?

Ondanks het feit dat Hugh Grant niet is zoals zijn romcom-personages in het echte leven, en eigenlijk liever de schurk speelt, heeft hij geen spijt van zijn hele vroege carrière.

"Ik kreeg tonnen geld", gaf Grant toe (via Cheat Sheet). "Ik had veel geluk. En de meeste van die romantische komedies kan ik recht in het gezicht kijken - een of twee zijn shockers, maar over het algemeen kan ik ze recht in het gezicht kijken en mensen vinden ze leuk. Ik ben er een groot voorstander van dat het onze taak is om te entertainen.”

Toch, als hij weer de tijd zou hebben, zou Grant misschien proberen meer kennis te verwerven over 'het navigeren door roem en succes'.

Hij zei ook dat hij meer "interessante beslissingen" had moeten nemen en "andere dingen had moeten doen" in plaats van "zichzelf ongeveer 17 keer achter elkaar bijna identiek te herhalen."

Aanbevolen: