Waarom Alana Haim en Bradley Cooper 'droppizza' niet kunnen redden van publieke verontwaardiging

Inhoudsopgave:

Waarom Alana Haim en Bradley Cooper 'droppizza' niet kunnen redden van publieke verontwaardiging
Waarom Alana Haim en Bradley Cooper 'droppizza' niet kunnen redden van publieke verontwaardiging
Anonim

Ongeacht 'Licorice Pizza' inclusief bekende beroemdheden, de controverses in de film overschaduwen hun uitvoeringen.

De langverwachte Licorice Pizza is eindelijk wereldwijd in de bioscoop uitgebracht! De film, met acteurs als Alana Haim en Bradley Cooper, was een hit bij critici en scoorde meerdere Golden Globe-nominaties. Helaas zijn fans het soms oneens met critici. In dit geval is het bijna elke theaterbezoeker met social media-accounts.

Tot nu toe hebben recensies besproken dat de film een film is die je gezien moet hebben, waarbij Rotten Tomatoes de film een algemene beoordeling van 92% gaf. De meerderheid van het publiek waren ook jonge volwassenen, de demografische leeftijdsgroep die het moeilijkst indruk te maken. Dit feit heeft sindsdien de goede recensies overtroffen, aangezien het jonge publiek de film nu verscheurt vanwege het gebruik van racisme en pedofilie.

Zoon van wijlen Philip Seymour Hoffman, Cooper Hoffman werd gecast als de mannelijke hoofdrol. Als tiener speelt de acteur de vijftienjarige Gary Valentine, die verliefd wordt op de 25-jarige Alana Kane (Haim), en de twee beginnen uiteindelijk een vriendschap die een vriendschappelijke relatie wordt. In werkelijkheid hebben Hoffman en Haim een leeftijdsverschil van 12-13 jaar, aangezien de zanger dertig jaar oud is.

'Licorice Pizza' toont briljante optredens gehuld in controverse

Sommige personages in deze film zijn gebaseerd op echte mensen in de industrie. In Licorice Pizza speelt Cooper Jon Peters, een filmproducent die in de film een agressieve man is die de familie van de hoofdpersonen dreigt te vermoorden, vandalisme pleegt en wordt afgeleid door mooie vrouwen. In werkelijkheid stond Peters bekend als een succesvolle producer en rokkenjager. Toevallig genoeg werd hij gecrediteerd als producer in Cooper's film A Star is Born.

Regie en producer Paul Thomas Anderson schreef het scenario voor Haim in 2019. Cooper tekende kort daarna voor Peters en Hoffman was een van de laatste acteurs die een rol kreeg aangeboden. Voordat de film de postproductie inging, stond de beruchte filmproducent toe dat hij een personage in de film was en dat het een afbeelding van hem was uit de jaren zeventig. Op het moment van deze publicatie werd niet gemeld of andere mensen die in de film worden geportretteerd die nog in leven zijn, hun goedkeuring hebben gegeven.

'Licorice Pizza' is niet de enige film met racistische ondertonen en grote leeftijdsverschillen

Helaas is Licorice Pizza slechts één voorbeeld van een veelgeprezen film waarin racisme wordt gebruikt in zijn film. Een opmerkelijk voorbeeld is de film Sixteen Candles uit de jaren 80. Het personage dat iedereen zich herinnert is Long Duk Dong, de Aziatische buitenlandse uitwisselingsstudent. Aanvankelijk was zijn personage hilarisch voor het publiek en zijn personage is een populaire meme geworden. Echter, naarmate de tijd verstreek, begon zijn karakter bekend te worden als niets anders dan een "aanstootgevend stereotype van Aziatische mensen", en werd een reden waarom het publiek de film weigerde te bekijken.

Een van de meest populaire films van de late jaren negentig is echter American Beauty. Deze film gaat over een man (Kevin Spacey) die midden in een midlifecrisis zit en geobsedeerd raakt door Angela (Mena Suvari), de zestienjarige vriendin van zijn dochter. Tegen het einde van de film gebeurt er niets seksueels, maar bijna wel, waarbij het personage topless blijkt te zijn. In werkelijkheid hebben Spacey en Suvari een leeftijdsverschil van twintig jaar, aangezien ze veertig en twintig waren toen de film werd gemaakt. De film wordt nog steeds als een klassieker beschouwd en won vijf Academy Awards.

Het Licorice Pizza Instagram-account is de film en de soundtrack blijven promoten. De film draait overal in de bioscoop. Vanaf deze publicatie heeft de film $ 1,3 miljoen opgebracht van een budget van $ 40 miljoen, en zal mogelijk een flop worden.

Aanbevolen: