Waarom Mitski graag buiten het publieke oog leeft

Inhoudsopgave:

Waarom Mitski graag buiten het publieke oog leeft
Waarom Mitski graag buiten het publieke oog leeft
Anonim

Mitksi, ook bekend als Mitsuki Francis Laycock, maakt al meer dan tien jaar muziek en sindsdien heeft ze een cultstatus gecreëerd in de indiemuziekscene. Ze is van een solo-indieartiest naar een opener voor grote acts als Lorde gegaan naar een mainstream succes van haar eigen verdienste. Haar liedjes en muziekvideo's vervagen de lijnen die muziek en kunst scheiden en haar muziek heeft universele thema's van het verkennen van eenzaamheid en het in twijfel trekken van identiteit. Mitski behandelt kwesties als cultuur, ras, seksisme en existentiële verveling in haar muziek en kunst, en doet dit door haar ervaring als Japans-Amerikaanse vrouw te onderzoeken.

Als iemand die "nooit echt thuishoorde", zoals ze het uitdrukt, is het gemakkelijk om introvert te worden en het is vrij normaal dat een kunstenaar die thema's van eenzaamheid verkent, er de voorkeur aan geeft alleen te zijn, zodat ze die emoties kunnen verkennen om beter te worden kunst. Mitski is een van die introverte kunstenaars en het werkt goed voor haar. Mitski heeft onlangs een nieuw album aangekondigd dat haar eerste LP-release sinds 2018 zal zijn. Mitski heeft nu ook een gezond, comfortabel vermogen van $ 1,5 miljoen.

Hoewel Mitski zal optreden en touren zoals elke muzikant, geeft ze absoluut de voorkeur aan haar privacy. Hoewel niemand hoeft te rechtvaardigen waarom ze introvert of extravert is, zijn haar fans misschien nieuwsgierig waarom ze zo'n privépersoon is.

6 Ze is niet bepaald extravert

Zoals hierboven vermeld, is Mitski misschien een artiest, maar ze is niet extravert. Concerten en massale publieke aandacht zuigen Mitski duidelijk leeg, anders zou ze veel consistenter optreden en toeren dan ze doet. Ook maakte ze in een interview met de New York Times in 2018 duidelijk hoe vervelend het voor haar is om in het openbaar te zijn en legde ze uit dat ze haar privéleven privé wil houden.

5 Ze kent haar grenzen

Je openbare profiel en privéleven privé willen houden, is om voor de hand liggende redenen een algemene wens van artiesten en beroemdheden. Voor sommigen is dit echter een moeilijke balans, omdat ze ofwel zo'n enorme aanhang hebben dat privacy bijna onmogelijk te bereiken is, of omdat ze niet sterk genoeg zijn om het soort "high" te minimaliseren dat men krijgt van constante publieke validatie. Mitski zit echter niet zo hoog. Ze is een privépersoon omdat ze een privépersoon wil zijn, dus ze behoudt haar privacy.

4 Ze is kwetsbaarder voor racisme en seksisme dan andere artiesten

Veel van Mitski's liedjes verkennen haar leven en identiteit als een Japans-Amerikaanse vrouw, vooral haar hit "Your Best American Girl", die in een videoclip werd opgenomen met een duidelijk commentaar op de schoonheidsnormen die witheid bestendigt. De video is ook een duidelijk commentaar op culturele toe-eigening, omdat in de video een 'typisch Amerikaans meisje' te zien is in hipster-/hippiekleding die leent van inheemse culturen, een actie die sommigen 'toe-eigening' noemen." Maar buiten haar muziek wordt Mitski ook blootgesteld aan zaken als seksuele en racistische bedreigingen van gestoorde "fans". Blootstelling aan racisme en seksisme is al een probleem voor elke niet-blanke vrouw, maar alleen een grote naam in de publieke belangstelling. maakt iemand kwetsbaarder voor dat niveau van walgelijke behandeling.

3 Ze heeft al meer van de wereld gezien dan de meeste mensen

Mitski is misschien niet zo enthousiast om eropuit te gaan, omdat ze opgroeide met veel reizen. Mitski werd geboren in Japan uit een Amerikaanse vader en een Japanse moeder en haar vader was een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn baan zorgde ervoor dat het gezin voortdurend verhuisde en Mitski heeft al in plaatsen als Turkije, China, Tsjechië en zelfs de Democratische Volksrepubliek Congo gewoond. Voor veel mensen is dit een bucketlist met reizen, voor Mitski is het “been there done that”.

2 Haar fans begrijpen haar kunst niet altijd

In een interview met PitchFork gaf Mitski toe dat ze het niet leuk vindt als mensen haar vertellen dat ze huilen bij haar muziek. Ze vindt dat mensen die zeggen dat haar muziek een 'persoonlijk dagboek' van haar leven is, erg gendergerelateerd en seksistisch is en dat mensen haar muziek vaak verkeerd bekijken. Ze zien ze als vensters naar een vrouwelijke ziel in plaats van kunstwerken die ze creëerde vanuit een individuele behoefte aan rauwe zelfexpressie. Het moet ongelooflijk frustrerend zijn om de wereld een kunstwerk te geven, een stukje van jezelf, alleen om het verkeerd te interpreteren. Dat alleen al is genoeg voor iedereen om zich uit het publieke oog te willen terugtrekken.

1 Ze werkte aan een nieuw album

Ten slotte hebben artiesten en muzikanten tijd nodig om te werken. Ze kunnen niet zomaar nummers en albums uitpompen als fabrieksmachines wanneer hun fans om inhoud vragen. Het maken van kunst kost tijd, geduld, inspanning en focus, en dat alles kan niet worden bereikt als Mitski, of welke muzikant dan ook, niet de tijd neemt om het voor elkaar te krijgen. Mitski zat niet alleen te mokken met de lichten uit alleen in haar huis, ze was aan het werk. Ze was aan het schrijven, opnemen en creëren, en dankzij die tijd die ze nam om te creëren, heeft ze haar nieuwe album Laurel Hill aangekondigd en debuteerde haar eerste nieuwe nummer sinds 2018 getiteld "The Only Heartbreaker". Voor Mitski gaat een beetje tijd alleen een lange weg, en haar fans kunnen haar recht doen door dat te respecteren.

Aanbevolen: