De tragische waarheid over de laatste dagen van Chadwick Boseman

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de laatste dagen van Chadwick Boseman
De tragische waarheid over de laatste dagen van Chadwick Boseman
Anonim

Op 28 augustus 2020 scrolden gebruikers van sociale media nonchalant door Instagram. Een zwart-wit afbeelding van Chadwick Boseman mega watt smile verscheen in een Instagram-feed. Maar het lezen van het bijschrift bracht de wereld aan het wankelen. De Black Panther-ster was op 43-jarige leeftijd overleden na een vier jaar durende strijd tegen darmkanker.

Het tragische nieuws kwam als een complete verrassing voor de fans en co-sterren van Boseman - die niet wisten dat hij ziek was. Een magere Boseman trok wel de wenkbrauwen op toen hij in een Instagram Live verscheen. Boseman, ooit de filantroop, ging live om het donatieproject Operation 42 te ondersteunen. De campagne was om geld in te zamelen voor ziekenhuizen van Afro-Amerikaanse gemeenschappen die het hardst zijn getroffen door de pandemie van het coronavirus.

Uiteindelijk kwamen velen tot de conclusie dat hij zich moest voorbereiden op een nieuwe rol. De toegewijde acteur vocht door slopende chemotherapie om ons films te geven die de rest van de tijd zullen voortleven. Maar waarom koos hij ervoor om zijn diagnose geheim te houden voor zijn aanbiddende fans? Dit zijn de tragische details van Chadwick Boseman.

Chadwick Boseman was een diepgewortelde man

Afbeelding
Afbeelding

Boseman kreeg in 2016 de diagnose darmkanker in stadium III, wat uiteindelijk leidde tot stadium IV. De acteur hield zijn kring klein en slechts een paar mensen wisten van zijn gezondheidsstrijd. Black Panther-regisseur Ryan Coogler en Da 5 Bloods-regisseur Spike Lee waren niet op de hoogte van zijn diagnose. Elke dag verscheen hij op de set en gaf zijn beste optreden. Het enige dat zijn toestand misschien heeft verraden, was dat zijn vrouw, Taylor Simone Ledward, de hele tijd aan zijn zijde stond.

In een hartverscheurend interview met Good Morning Britain, Clarke Peters, gaf Boseman's Da 5 Bloods co-ster toe dat hij Boseman beoordeelde omdat hij een grote entourage op de set had."Als ik op die tijd terugkijk, moet ik met een beetje spijt zeggen dat ik waarschijnlijk niet de meest altruïstische in die omgeving was, maar achteraf leert ons veel dingen", zei Clarke.

"Waar ik het over heb, is dat mijn vrouw vroeg hoe Chadwick was, en ik was erg enthousiast om met hem samen te werken", legt Peters uit. "En ik zei: 'Hij is een beetje kostbaar', omdat hij wordt omringd door mensen die over hem kruipt. De Chinese beoefenaar die zijn rug masseerde als hij van de set wegloopt, heeft een make-up dame die zijn voeten masseert, zijn vriendin houdt daar zijn hand, dacht ik dat het Black Panther-ding misschien naar zijn hoofd ging. Maar nu heb ik spijt van deze gedachten, want ze zorgden echt voor hem.'

Boseman's oude vriend en agent, Michael Greene, vertelde The Hollywood Reporter dat Boseman zijn toestand rustig hield omdat hij "niet wilde dat mensen zich druk over hem maakten. Hij was een zeer privépersoon." De trainer van Boseman, Addison Henderson, was ook een van de weinige mensen die op de hoogte was van zijn kankerdiagnose.

"Hij was niet van plan zich door deze ziekte te laten weerhouden van het vertellen van deze geweldige verhalen en het tonen van zijn kunst in de bloei van zijn leven", zei Henderson in een interview na de dood van Boseman.

Zijn hartverscheurende laatste woorden aan zijn broer

Afbeelding
Afbeelding

Chadwick Boseman groeide op in Anderson, South Carolina, door ouders Carolyn en Leroy Boseman. Hij had een oudere broer Derrick en een jongere broer Kevin die danser is. Pastor Derrick Boseman was aan de zijde van zijn broer voordat hij stierf. Hij beschreef zijn superster-broer of zus als een man die erg religieus was. Hij onthulde dat Boseman 'Hallelujah' zou zeggen terwijl hij vocht tegen zijn constante pijn. "Hij stopte er nooit mee", vertelde de pastoor aan The New York Times.

Pastor Boseman deelde ook de laatste woorden van zijn broer met hem. Hij onthulde dat Chadwick hem recht in de ogen keek en zei: "Man, ik ben in het vierde kwartaal en ik heb je nodig om me uit het spel te halen." Toen hij zijn laatste woorden hoorde, zei dominee Boseman dat zijn gebed voor zijn broer veranderde. In plaats van te bidden: "God genees hem, God red hem", begon hij te zeggen: "God, laat uw wil geschieden." Chadwick Boseman stierf de volgende dag.

Vier jaar lang werkte hij door kanker heen

Afbeelding
Afbeelding

Toen Chadwick Boseman hoorde van zijn diagnose van darmkanker in stadium III, werd het publiek over de hele wereld verliefd op hem, aangezien T'Challa de koning van Wakanda is. Die film gaf hem veel meer kansen, waardoor de laatste vier jaar van zijn leven de drukste van zijn carrière waren.

Boseman was vastbesloten om zijn stempel op de wereld te drukken, ondanks zijn intensieve kankerbehandeling.

Zijn arbeidsethos en passie voor zijn vak brachten hem ertoe zeven films te filmen. Hij presenteerde een aflevering van S aturday Night Live en nam voice-overwerk op voor Marvel's What If…?

De wereld verloor een koning, een icoon en een echte pionier. Het lijdt geen twijfel dat zijn films de tand des tijds zullen doorstaan - maar hoe hij zich door de beste en slechtste tijd van zijn leven gedroeg, is een waar bewijs van zijn karakter.

Aanbevolen: