De grootste YouTube-controverses uit de jaren 2010

Inhoudsopgave:

De grootste YouTube-controverses uit de jaren 2010
De grootste YouTube-controverses uit de jaren 2010
Anonim

Stel dat je een YouTube-beïnvloeder bent die tonnen geld binnenha alt uit advertenties, serieus geld verdient voor het platform en dagelijks miljoenen kijkers vermaakt. In dat geval lijkt het bijna niemand iets te schelen of je de grenzen van acceptabel menselijk gedrag verlegt. Sterker nog, veel kijkers zijn het gaan verwachten. Maar vergis u niet - de 'YouTube-goden' kunnen en zullen een account snel en zonder genade annuleren voor degenen die hun servicevoorwaarden schenden. En heb medelijden met de dwaas die de massa ophitst.

De jaren 2010 boden miljarden kijkers de kans om YouTube te zien exploderen. Het vormde het idee van een hele generatie over roem en fortuin, wat niet inhield dat ze hun leven aan atletiek moesten wijden of geëerd werden met een ster op de Hollywood Walk of Fame. In plaats daarvan heeft het videoplatform (met de hulp van de wereldbevolking) millennials gevormd om bekendheid te zoeken door middel van shock en ontzag en degenen die het het beste doen te verafgoden. Millennials (Gen. Y) zijn momenteel tussen de 25 en 40 jaar oud en statista.com meldt dat 77% van de YouTube-gebruikers tussen de 26 en 35 jaar oud is. Maar deze groep is vindingrijk - zoals alle generaties voor hen. Dit zijn de ultieme YouTube-beïnvloeders van het afgelopen decennium en makers van de meest opmerkelijke controverses, die het idee onderschrijven dat badass het beste is.

8 PewDiePie's antisemitische grappen dwingen Disney te reageren

Zweedse vlogger en videogamecommentator Felix Kjellberg, ook bekend als PewDiePie, is nummer één op YouTube met 110 miljoen abonnees en 4.455 geüploade video's. Op zijn eigen kanaal beweert PewDiePie (PDP) echter dat de abonnementsnummers "opgeblazen" zijn en zegt: "Ik heb zelfs nooit abonnees gewild."

In januari 2017 gebruikte PDP racistische opmerkingen in video's en raakte verstrikt in antisemitische incidenten, waaronder een waarbij twee mensen borden omhooghielden met de tekst 'Dood aan alle Joden. Disney verbrak een miljoenendeal met de agitator toen de emoties van het publiek laaiden. PewDiePie wendde zich tot het internet en produceerde een halfslachtige verontschuldiging, waarbij iedereen de schuld kreeg, van de Wall Street Journal tot de media in het algemeen. En dit is er slechts één van verschillende controverses waar de populaire YouTuber in verstrikt is geraakt.

7 Logan Paul ontdekt een lijk in het 'zelfmoordbos' van Japan

Logan Paul staat bekend om het plaatsen van enkele van de meest onvolwassen, roekeloze inhoud voor zijn 23,2 miljoen abonnees en is de belichaming van controverse, verwikkeld in enkele van de meest schokkende internetophef die ooit is geregistreerd. Tijdens een bezoek aan het Japanse Aokigahara (het "zelfmoordbos") eind 2017, stuitten Logan en zijn bemanning op een lichaam - een schijnbare zelfmoord - en maakten ze de wereld boos met hun galgenhumor en totaal gebrek aan respect voor de Japanse cultuur. Nadat ze een verontschuldigingsvideo hadden uitgebracht, ontdekten fans dat de media-slimme ondernemer naar schatting $ 20K verdiende met die ene vlog. Kijkers barstten los, waardoor YouTube alle advertenties op zijn kanaal moest opschorten. De pen alty was echter van korte duur. Toestemming om zijn werk opnieuw te verdienen, volgde na een korte onderbreking.

Logan's geschatte waarde is $ 35 miljoen, en zijn video's hebben een indrukwekkende 5, 845, 747, 671 views verzameld.

6 Jada Pinkett-Smith beschuldigt Shane Dawson van pedofilie

Video bedoeld voor een volwassen publiek. Bevat verontrustend materiaal.

Shane Dawsons terugkeer naar YouTube afgelopen oktober verliep waarschijnlijk niet zo goed als hij had gehoopt. Ontevreden fans dachten dat hij zijn verontschuldigingen en beweringen over persoonlijke groei in scène had gezet om vergiffenis te vergaren waardoor hij zijn kanaal opnieuw zou kunnen verdienen. YouTube had eerder het recht van Dawson om geld te verdienen met zijn advertenties ingetrokken na beschuldigingen dat de vlogger een pedofiel was. Jada Pinkett-Smith en Jaden Smith gaven Dawson een klap na het bekijken van een video waarin hij expliciete handgebaren en suggestieve geluiden maakte naar een 11-jarige Willow Smith-poster. Anderen maakten soortgelijke beschuldigingen.

Shane heeft 20 miljoen abonnees en zijn vermogen is $ 12 miljoen.

5 Nicole Arbor schaamt dikke mensen

Op 4 september 2015 heeft Nicole Arbor een video geüpload die maar liefst 14, 976, 965 keer bekeken werd, maar die een stortvloed aan reacties opriep. "Dear Fat People" legde Nicole's ongevoelige, dwalende gedachten over obesitas vast en demoraliseerde iedereen met een gewichtsprobleem. Verder bekent ze onbeschaamd dat ze ooit het vet van een medepassagier tussen de stoelen heeft geperst omdat het op haar schoot lag. Haar gemene tirades pronken met haar gebrek aan medeleven en haar vermogen om hele groepen te vernederen zonder wroeging.

Mej. Arbor heeft momenteel 471K abonnees en is $300K waard.

4 'Full House'-actrice Lori Loughlin en dochter Olivia Jade Giannulli's College Admissions Scandal

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Full House-actrice Lori Loughlin in maart 2019 aangeklaagd voor haar betrokkenheid bij de meest significante zwendel met toelating tot een universiteit in de geschiedenis. Loughlin, samen met haar designer-echtgenoot Mossimo Giannulli, werden schuldig bevonden aan het betalen van $ 500K aan steekpenningen om de toelating van hun twee dochters tot USC veilig te stellen. Olivia Jade maakte naam op YouTube vóór de strafrechtelijke vervolging en heeft momenteel 1,83 miljoen abonnees. Ze werkte ook samen met Sephora om een make-upcollectie te lanceren en heeft een kledinglijn, Princess Polly.

Lori zat twee maanden achter de tralies voor haar dwaasheid, terwijl Mossimo vijf maanden diende. Bekijk voor meer informatie de Netflix-documentaire Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal 2021 met Matthew Modine in de hoofdrol.

3 Sam Pepper's 'Killing Best Friend'-video zorgt ervoor dat hij wordt geannuleerd

In 2014 werd de voormalige Big Brother-ster Sam Pepper omringd door beschuldigingen van pedofilie nadat hij de video 'Fake Hand Ass Pinch Prank' had uitgebracht. Pepper kreeg zijn bekendheid aanzienlijk toen hij in november 2015 'Killing Best Friend' uploadde, een video waarin chaos en moord worden afgebeeld. Hij werkt samen met Vine-ster Colby Brock en ontvoert een doodsbange Sam Golbach, Colby's vriend. Mensen waren getuige van een snikkende Golbach die gedwongen werd toe te zien hoe Pepper Brock neerschoot. Meer dan 1.000 handtekeningen van petities overtuigden YouTube om de gruweldaad teniet te doen.

Niet tevreden met de hoeveelheid vernedering die hij zichzelf vrijwillig had betoond, deed Sam nog een laatste poging om geld te verdienen: hij zou zijn kanaal verwijderen als hij $1,5 miljoen aan toezeggingen zou ontvangen. In de echte wereld zou dit kunnen worden opgevat als afpersing. Pepper's account heeft 2,16 miljoen abonnees, maar de meest recente upload was vier jaar geleden.

2 ImJayStation vervalst de dood van vriendin om meer abonnees te lokken

YouTuber Hugh Charles, ook bekend als penquinz0 (9,56 miljoen abonnees), verklaarde Jason Ethier, ook bekend als ImJayStation, een pinworm - een uitwerpselenetende parasiet. Na het zien van ImJay's manifestatie van emotie, zijn de meesten het daarmee eens. Hij worstelt om radeloos te lijken over de dood van zijn vriendin, Alexia Marano. De Rotten Tomato-waardige uitvoering zorgde ervoor dat kijkers zich afvroegen wat er in godsnaam aan de hand was. De grap, gemaakt in de hoop 1 miljoen abonnees te krijgen voor zijn tweede kanaal Dream Team, omvatte een overvloed aan zelfpromotie, genoeg krokodillentranen om de Amazone te overspoelen en twijfelachtige motieven. Verder maakte hij andere video's van zijn 'kwelling', waaronder een bezoek aan het graf van arme Alexia.

Ethier's geschatte vermogen is $ 3,06 miljoen met 6.280.000 abonnees.

1 Monalisa Perez vermoordt vriend Pedro Ruiz III voor klikken

Minnesota-inwoner Monalisa Perez was negentien en zeven maanden zwanger van haar tweede kind toen ze bezweek aan de arm van Pedro Ruiz en de slechtste beslissing van haar leven nam. Na een maand onder druk te zijn gezet en in de hoop hun kijkerspubliek (roem) te vergroten, stemde ze voorlopig in met het hersenloze plan van haar vriend. Dus in juni 2017 schoot Monalisa Pedro (22), volgens de instructies, neer. Nadat hij met succes een kogel had gestopt met een oefenboek, hield de aandachtzoekende vlogger een ander boek voor zijn borst. Perez haalde de trekker over op een voet afstand (van dichtbij en persoonlijk) en doodde hem. Ze pleitte schuldig aan doodslag in de tweede graad en werd veroordeeld tot 180 dagen gevangenisstraf.

Aanbevolen: