De grootste YouTuber-vetes van de jaren 2010

Inhoudsopgave:

De grootste YouTuber-vetes van de jaren 2010
De grootste YouTuber-vetes van de jaren 2010
Anonim

Het is niet overdreven om te zeggen dat YouTube in de jaren 2010 zijn hoogtepunt bereikte. Van de opkomst van onafhankelijke makers van inhoud tot de manier waarop er inkomsten mee zijn gegenereerd, het platform voor het delen van video's heeft ons enkele van de meest memorabele momenten van het decennium opgeleverd. Dit wil niet zeggen dat YouTube niet zo geweldig is als het ooit was, maar er was gewoon iets in die periode waardoor we ons zo nostalgisch voelden.

Desalniettemin vonden er in die periode ook veel vetes plaats tussen sterke online persoonlijkheden: PewDiePie bevestigde zijn status als het 1 YouTube-account voordat de Indiase T-Series het overnam, de gebroeders Paul, bestaande uit Jake en Logan, op weg waren naar online respect te midden van alle drama's, werd Shane Dawson een groot merk voor zijn uiteindelijke ondergang, en meer. Kortom, we herbeleven enkele van de meest iconische vetes van die periode.

8 Shane Dawson vs. Trisha Paytas

Er waren eens Shane Dawson en Trisha Paytas hechte vrienden. Hun vriendschap duurde meer dan tien jaar totdat Dawson weigerde zijn vriend te verdedigen tijdens haar ruzie met mede-YouTuber Jeffree Star, hoewel ze Dawson in de loop der jaren publiekelijk door dik en dun had gesteund. Het drama eindigde onlangs toen Paytas hem vorig jaar opnieuw verdedigde toen hij na 15 maanden terugkeerde naar YouTube.

"Een dikke pluim voor Shane Dawson. Ik hoor dit al jaren en weigerde het te geloven. Je probeert me erin te luizen - je verliezer is een verloofde die niemand heeft geeft erom dat hij vandaag gelogen heeft, "zei ze destijds op Twitter en voegde eraan toe: "Jullie zijn allebei uitschot, ik kan niet geloven dat je al die jaren achter mijn rug om zegt - IK NOOIT!"

7 Jake Paul Vs. Logan Paul

Echt of nep, de Jake Paul vs. Logan Paul beef was best vermakelijk. Het begon allemaal toen Jake aan het daten was met zijn collega Team 10 collectief lid Alissa Violet, maar het paar kreeg ruzie en gingen uit elkaar na ernstige beschuldigingen van bedrog. Jake beschuldigde haar van slapen met Logan in een nu verwijderde tweet, en hij nam het probleem verder op in een disstrack genaamd "It's Everyday Bro."

Met zijn Team 10-groep is het nummer een van de meest gehate video's op YouTube geworden. Logan klapte terug met "The Fall of Jake Paul", en voegde olie toe aan het vuur door Violet in de muziekvideo te laten zien. De twee zijn sindsdien herenigd en steunen elkaar nu consequent, of het nu in Jake's boksen of Logan's nieuwe gehydrateerde drankbedrijf is.

6 Alissa Violet Vs. Tessa Brooks

Naarmate de spanning tussen Jake Paul en Alissa Violet opliep, namen die van haar en Tessa Brooks dat ook. Vroeger waren ze onafscheidelijk, totdat ze de kant van haar ex-vriend Jake koos in een vete die hen in vijanden veranderde.

Alissa "verloochende" vervolgens publiekelijk de vriendschap door twee foto's op Twitter te plaatsen. Een daarvan was van haar en Brooks die voor een muur stonden, en de andere was dezelfde foto, maar zonder Brooks erop als een perfect product voor beeldmanipulatie. Het lijkt er echter op dat ze na twee jaar weer herenigd zijn, zoals onthuld tijdens Shane Dawson's docuserie over Jake Paul in oktober 2018.

5 PewDiePie Vs. T-serie

PewDiePie was ooit het meest geabonneerde YouTube-kanaal, te beginnen in augustus 2013. T-Series, een Indiase platenmaatschappij met dezelfde naam, begon eind 2018 het aantal abonnees te dichten, en dat is hoe de "rivaliteit" begon. Veel mede-YouTubers hebben de Zweden met hun steun overspoeld, waarbij ze opmerken dat het een strijd is die je moet winnen tussen onafhankelijke makers zoals zijzelf tegen grote bedrijven met een enorme hoeveelheid geld.

De capriolen van "Abonneren op PewDiePie" namen echter een ergere wending dan wettelijke gronden, waaronder daden van vandalisme, hacking en zelfs terrorisme. PewDie riep uiteindelijk zijn fans op om te stoppen, waardoor T-Series het voordeel had het eerste YouTube-kanaal te worden dat 100 miljoen abonnees bereikte.

4 KSI Vs. Logan Paul

Britse YouTuber KSI begon zijn bokscarrière lang voor de Pauls, te beginnen op 3 februari 2018, toen hij vocht tegen collega YouTuber, Joe Weller. KSI, wiens echte naam Olajide "JJ" Olatunji zich tevreden voelde met de overwinning, riep de broers en zei: "Als een YouTuber het wil, kun je het komen halen. Jake Paul, Logan Paul, een van de Pauls, ik don maakt niet uit."

De twee kwamen uiteindelijk overeen met een contract voor twee gevechten, en de oprichter van Sidemen vertelde TMZ dat hij "elk relevantie uit hem wilde persen en vervolgens naar mijn grotere doel wilde gaan, namelijk om pro en een professionele vechter zijn." Het eerste gevecht eindigde in een gelijkspel terwijl het tweede van KSI was. Nu hebben de twee hun relatie nieuw leven ingeblazen en zelfs hun eigen drankenbedrijf begonnen, Prime genaamd.

3 James Charles Vs. Tati Westbrook

Feuds deden zich ook voor binnen de gemeenschap van schoonheidsgoeroes toen James Charles en Tati Westbrook in 2019 slecht bloed hadden. De OG hekelde haar voormalige beste vriend in haar alleszeggende video "Bye Sister" over productpromotie. Het begon allemaal toen Charles SugarBearHair, een haarvitamineproduct, promootte boven het merk Halo Beauty van Westbrook. Hij verontschuldigde zich publiekelijk voor de beslissing, maar de vete sneeuwbalde nog erger. Tati Westbrook bracht Charles' 'walgelijke' gedrag nog verder ter sprake toen hij probeerde 'iemands seksualiteit te manipuleren' op haar verjaardagsfeestje in 2019.

2 Shane Dawson vs. Logan Paul

De gebroeders Paul waren niet erg dol op Dawsons docuseries uit 2018, The Mind of Jake Paul, en Logan Paul noemde Dawson later "extreem misleidend", vooral omdat hij hem een "sociopaat" noemde, een verouderde en bedrieglijke term van iemands antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dawson verontschuldigde zich, maar de zaken werden nog groter.

1 Jeffree Star Vs. Kat Von D

Nog een vete in de schoonheidswereld, Jeffree Star en Kat Von D hadden in 2016 ruzie nadat de laatste beweerde dat de ander worstelde met 'drugsmisbruik, racisme en pesten'. Kat beschuldigde Star er verder van dat ze haar vriendin geen opdracht had gegeven voor haar stervormige logo, wat de laatste ontkende. Hoewel ze het in het openbaar niet echt goed hebben gemaakt, lijkt het erop dat de twee al verder gaan met het drama.

Aanbevolen: