10 meest iconische popmuziekvideo's uit de jaren 2010

Inhoudsopgave:

10 meest iconische popmuziekvideo's uit de jaren 2010
10 meest iconische popmuziekvideo's uit de jaren 2010
Anonim

Er is een overvloed aan redenen waarom de jaren 2010 een iconisch jaar waren voor de popcultuur. We waren niet alleen getuige van de opkomst van de populariteit van hiphop als genre, maar we zagen ook veel volwassen hedendaagse acts naar de maan stijgen tijdens dit onberispelijke decennium. We zagen Ed Sheeran, Bruno Mars, Shawn Mendes, Selena Gomez, Christina Perry en meer naar het sterrendom stijgen.

Helaas is dat decennium al lang voorbij, waardoor we alleen maar goede nostalgie hebben om herinneringen op te halen. Om het samen te vatten, hier zijn de tien meest iconische popmuziekvideo's van het decennium, van Iggy Azalea's "Fancy" tot "I Can't Feel My Face" van The Weeknd.

10 'Fancy' - Iggy Azalea Ft. Charlie XCX

Iggy Azalea en Charlie XCX braken niet alleen door met "Fancy", maar ze brachten ook hulde aan een van de meest iconische coming-of-age-komedies aller tijden, Clueless, in de bijbehorende videoclip. De toen opkomende rapster speelt haar innerlijke Cher terwijl de zangeres Tai's karakter aanneemt.

9 'Uptown Funk' - Mark Ronson Ft. Bruno Mars

Bruno Mars is een perfectionistisch type. Hij heeft misschien niet veel albums uitgebracht, maar als hij dat doet, is het een perfecte match. In 2014 sloot de krachtpatser zich aan bij Mark Ronson voor 'Uptown Funk', een prachtig eerbetoon aan de funkmuziek uit de jaren 80. Het is een uitnodiging om te dansen, en het is ook een bruid uit het onorthodoxe jukebox-tijdperk van Mars naar een meer op de jaren 80 georiënteerde 24k Magic.

8 'Despacito' - Luis Fonsi Ft. Daddy Yankee

Niemand kon vanaf 2017 ontsnappen aan "Despacito" van Luis Fonsi en Daddy Yankee. De reggaetonpop was zo iconisch dat het de meest bekeken muziekvideo aller tijden is geworden, met een totaal van 7 miljard views per maart 2021.

Bovendien heeft het succes van "Despacito" geholpen om Spaanstalige liedjes opnieuw populair te maken op de reguliere markt en de toeristische belangstelling te vergroten in Puerto Rico, de geboorteplaats van de zanger waar de muziekvideo "Despacito" plaatsvindt.

7 'Gangnam Style' - PSY

We weten allemaal dat 'Gangnam-stijl' de opkomst van de Koreaanse golf in het begin van 2010 heeft geholpen, maar het is ook een kritiek op de hogere en hogere klassen van het Gangnam-district van Seoul. Alles over "Gangnam Style" speelde een belangrijke rol bij het introduceren van Zuid-Koreaanse muziek bij de mainstream: de paardendans, teksten en alles.

6 'Hallo' - Adele

Verhuizen naar een langzamer en meer op ballads georiënteerd traject, daar is Adele met "Hello" van haar bestverkochte 25-album. De videoclip "Hello" is opgenomen in een zwart-witlens en roept een huiveringwekkende nostalgie op over een vrouw die zichzelf jongere noemt na een vervelende breuk met haar geliefde. Qua prestatie is de muziekvideo een van de meest bekeken YouTube-video's aller tijden geworden met bijna 2,8 miljard views. Het album, 25, is uitgegroeid tot een van de bestverkochte albums aller tijden.

5 'Thank U, Next' - Ariana Grande

Ariana Grande's privéleven is sinds 2017 onderwerp van tabloidcultuur. De tragische bomaanslag in Manchester, de plotselinge dood van Mac Miller en haar publiekelijk gedocumenteerde verloving van Pete Davidson bleven de zangeres maar achtervolgen. In "Thank U, Next" deelt Grande een positieve en opbeurende opmerking over haar oude affaires en brengt ze een eerbetoon aan enkele van de meest iconische tienerfilms van de jaren 2000: Mean Girls, Legally Blonde en meer.

4 'Iemand die ik vroeger kende' - Gotye

Misschien herinner je je Gotye van "Somebody That I Used to Know" in 2011. Natuurlijk, het is misschien zijn enige top-tienhit tot op de dag van vandaag, aangezien zijn internationale succes niet lang duurde. Het Grammy-winnende nummer was echter buitengewoon succesvol voor de Belgisch-Australische zanger die later werd opgenomen in de Australian Hall of Fame.

3 'Lege ruimte' - Taylor Swift

Taylor Swift bewees dat ze een veelzijdige artiest is toen ze in 1989 haar totale transformatie van countrykoningin naar popsensatie maakte. 'Blank Space', een van de toonaangevende singles, neemt het New Yorkse Oheka Castle als achtergrond en maakt satire op het imago van haar buurmeisje. Per mei 2021 is de muziekvideo 2,7 miljard keer bekeken op YouTube.

2 'Wrecking Ball' - Miley Cyrus

Miley Cyrus was een controversiële en uitgesproken artiest, maar haar Bangerz-tijdperk was iets anders. Vertrekkend van haar teenybopper "Hannah Montana"-afbeelding, was Cyrus openhartig en kwetsbaar in de "Wrecking Ball"-muziekvideo.

"Het is een van deze nummers waar iedereen zich mee zal identificeren, iedereen heeft dat gevoel ooit gevoeld", zei ze over het muziekvideoconcept.

1 'Can't Feel My Face' - The Weeknd

Ten slotte is er "Can't Feel My Face" van The Weeknd, dat blijkbaar op een subtiele manier een donker verhaal over seks en drugs is. De begeleidende videoclip, geregisseerd door Grant Singer, ziet de zanger explosief en energiek optreden. Per mei 2021 is de muziekvideo 1,1 miljard keer bekeken op YouTube.

Aanbevolen: