Een geruchtmakende theorie over waarom Tom Cruise en Leonardo DiCaprio nooit hebben samengewerkt

Inhoudsopgave:

Een geruchtmakende theorie over waarom Tom Cruise en Leonardo DiCaprio nooit hebben samengewerkt
Een geruchtmakende theorie over waarom Tom Cruise en Leonardo DiCaprio nooit hebben samengewerkt
Anonim

Het succes en de schijnwerpers die Tom Cruise dit jaar geniet dankzij zijn werk in Top Gun: Maverick is misschien een beetje nostalgisch voor zijn mede-mega-Hollywood-ster, Leonardo DiCaprio.

Hoewel DiCaprio een heel ander personage speelde in een heel ander verhaal, kreeg hij niettemin veel bijval voor zijn vertolking van een excentrieke piloot in de biografische dramafilm uit 2004, The Aviator.

Deze parallel geeft misschien inzicht in het soort loopbaantrajecten dat het paar heeft genoten. Cruise en DiCaprio zijn onmiskenbaar twee van de meest herkenbare filmsterren ter wereld van vandaag, en ze hebben allebei de portfolio om dit te ondersteunen.

Terwijl 2022 het jaar van Cruise lijkt te zijn, had DiCaprio vorig jaar zijn moment in de zon, zij het in een met sterren bezaaid ensemble in de apocalyptische komische dramafilm Don't Look Up.

Cruise keert volgend jaar terug naar zijn Mission: Impossible-franchise, terwijl DiCaprio samenwerkt met regisseur Martin Scorsese voor een westers misdaaddrama getiteld Killers of the Flower Moon.

Ondanks al dit gecombineerde succes tussen hen, hebben Cruise en DiCaprio nog nooit samen in een film gespeeld. Fans hebben een theorie die verklaart waarom.

Waarom denken fans dat Tom Cruise en Leonardo DiCaprio nooit hebben samengewerkt?

Er zou kunnen worden aangenomen dat de respectieve profielen van Tom Cruise en Leonardo DiCaprio het waarschijnlijk maken dat hun professionele paden elkaar ooit op het grote scherm zouden hebben gekruist. Fans lijken zelfs te geloven dat hun status als twee industriële giganten de reden is waarom ze nog nooit hebben samengewerkt.

Het gesprek ontstond een paar jaar geleden op Quora, en er leek een consensus onder de deelnemers te zijn dat Cruise en DiCaprio individueel gewoon te groot zijn om ooit samen te werken.

‘Ik zou beweren dat Cruise en DiCaprio functioneren als professionele tegenstanders, twee toproofdieren die strijden om onderdelen in steeds meer convergerende niches. En eerlijk gezegd, ze lijken het te weten,’ betoogde een fan.

Om hun positie kracht bij te zetten, bracht de fan DiCaprio's hoofdrol in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood ter sprake. Hij voegde eraan toe dat het Rick D alton-personage van de acteur aanvankelijk was aangeboden aan Cruise.

In werkelijkheid was het deel dat Cruise werd aangeboden in Once Upon a Time in Hollywood Cliff Booth, uiteindelijk vertolkt door Brad Pitt.

Quentin Tarantino dacht niet dat Leonardo DiCaprio en Tom Cruise zouden hebben gegeleerd in 'Once Upon A Time In Hollywood'

Een samenvatting van het plot voor Once Upon a Time in Hollywood op IMDb luidt: 'Een vervaagde televisieacteur en zijn stuntdubbel streven naar roem en succes in de laatste jaren van Hollywood's Gouden Eeuw in Los Angeles in 1969.'

De vervaagde tv-acteur was het personage Rick D alton, terwijl zijn stuntdubbel Cliff Booth was. In de ogen van regisseur Quentin Tarantino moest hij de perfecte combinatie vinden tussen acteur en dubbelganger. Leonardo DiCaprio en Brad Pitt waren precies dat, maar hij had niet het gevoel dat DiCaprio en Cruise goed bij elkaar zouden passen.

Dus, terwijl de Mission: Impossible-ster inderdaad de rol van Cliff Booth kreeg aangeboden, zou Tarantino alleen voor die keuze zijn gegaan als de hoofdrolspeler niet DiCaprio was.

"De realiteit is dat ik misschien acht verschillende paren van acteurs had die in dit soort situaties op een realistische manier samen konden gaan", zei hij terwijl hij in 2019 op een podcast sprak. "Degenen die ik kreeg waren absoluut mijn nummer 1 [keuzes], maar ik moest een paar verschillende back-ups hebben.”

Leonardo DiCaprio werkte bijna samen met Tom Cruise in een film uit 1994

De theorie dat Leonardo DiCaprio en Tom Cruise te grote Hollywoodsterren zijn om samen te werken, lijkt op het eerste gezicht misschien logisch. Bij nader inzien heeft het echter de neiging om gewoon plat op zijn gezicht te vallen.

Once Upon a Time in Hollywood is misschien wel het grootste bewijs dat de grootte van de sterren hun vermogen om samen te werken niet noodzakelijk in de weg staat. DiCaprio en zijn co-ster Brad Pitt - nog een Hollywood-kolos - passen naadloos in hun rollen, en zonder elkaars schijnwerpers te bezetten.

Ze waren zo goed met hun respectievelijke optredens, dat ze allebei Oscar-nominaties verdienden. Pitt won de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol, maar DiCaprio werd door Joaquin Phoenix voor Joker uitgeroepen tot Beste Acteur.

Voordat de Titanic-acteur de wereldwijde superster was die hij vandaag is geworden, miste hij echter ternauwernood een rol die hem naast Cruise EN Brad Pitt had zien verschijnen.

De laatste twee schitterden in de horrorroman Interview with the Vampire uit 1994. DiCaprio was in de running om zich bij hen te voegen, maar de rol die hij zou hebben gespeeld ging uiteindelijk naar Christian Slater.

Aanbevolen: