DaBaby's juridische problemen begonnen niet zomaar, hier is een tijdlijn van zijn geschiedenis met de wet

Inhoudsopgave:

DaBaby's juridische problemen begonnen niet zomaar, hier is een tijdlijn van zijn geschiedenis met de wet
DaBaby's juridische problemen begonnen niet zomaar, hier is een tijdlijn van zijn geschiedenis met de wet
Anonim

Hij is getalenteerd maar explosief, slim en toch problematisch, en charismatisch en toch controversieel. DaBaby is geen onbekende voor aanvaringen met de wet, en ondanks zijn geweldige muziekcarrière, heeft zijn explosieve houding zijn carrière enigszins belemmerd. Zelfs voordat hij beroemd werd nadat hij in 2019 als onderdeel van XXL Magazine's jaarlijkse "Freshman List" en zijn debuutalbum Baby on Baby verscheen, had de rapster al een doelwit op zijn rug voor zijn reeks juridische problemen.

DaBaby, wiens echte naam Jonathan Lyndale Kirk is, heeft een lange geschiedenis van geweld voor zijn sterrendom en daarna. Zijn eerste bekende openbare incident vond plaats in 2018, toen hij een tiener doodde in een Walmart-winkel in North Carolina, waartegen hij beweerde te hebben gehandeld uit zelfverdediging, maar een recente bevinding van Rolling Stones dit jaar heeft zojuist de claim afgewezen. Hier is een vereenvoudigde tijdlijn van DaBaby's juridische problemen en controversiële geschiedenis en wat de toekomst in petto heeft voor de polariserende rapper.

8 2018: DaBaby claimde zelfverdediging na een dodelijke schietpartij op Walmart

In 2018, een jaar voordat hij doorbrak als rapper, was Jonathan Lyndale Kirk betrokken bij een dodelijke schietpartij in een Walmart-winkel in North Carolina, waar de 19-jarige Jalyn Domonique Craig werd doodgeschoten. De rapper en drie andere mensen werden onderzocht door de autoriteiten en beweerden dat hij uit zelfverdediging handelde omdat de tiener hem probeerde te beroven. Hij werd geconfronteerd met ernstige aanklachten, waaronder doodslag, maar ze werden allemaal gedropt om alleen maar een verborgen wapen te dragen.

7 Vier jaar later bracht 'Rolling Stone' exclusieve beelden uit van DaBaby's Wal-Mart-incident

In april 2022 bereikte Rolling Stone Magazine echter exclusieve nooit eerder vertoonde beelden van het incident die de bewering van de rapper mogelijk volledig hebben ontkracht. De clip verlengt de andere kant van de medaille, waar DaBaby de eerste agressor op de foto lijkt te zijn die "de eerste klap uitdeelt". Vervolgens ging hij naar Twitter in een reeks cryptische tweets met betrekking tot de laatste bevinding: "De nas die op mij jagen, kunnen niet neuken met de mensen die voor mij bidden!," en hoe "de media ze een gehersenspoeld."

6 2020: DaBaby's entourage zou naar verluidt een muziekpromotor hebben beroofd

Begin 2020 onthulde TMZ een exclusief rapport over Kirk en zijn entourage die naar verluidt een muziekpromotor besprongen omdat ze hem minder betaalden dan wat eigendom was voor een show in Miami. Volgens het rapport staat het aantal op $ 20.000 van de eerder overeengekomen $ 30.000, en de rapper zou de telefoon, creditcard en $ 80 van de promotor hebben gestolen. De rapper en zijn entourage brachten vervolgens 48 uur door in de gevangenis van Miami-Dade County en werden beschuldigd van een batterij.

5 DaBaby sloeg een fan tijdens een tour in 2020

Tijdens zijn "Up Close N Personal"-stop in Tampa in 2020, sloeg DaBaby een vrouwelijke fan en verliet de zaal zonder liedjes op te voeren nadat fans hem begonnen uit te boeien. Hij zei dat de ventilator te dichtbij was terwijl ze een video aan het maken was met haar flitser aan.

"Ik bied mijn oprechte excuses aan… Het spijt me heel erg dat er een vrouw aan de andere kant van die zaklamp op die telefoon zat, maar weet je, onthoud dat ik je niet kon zien omdat je de flits zo dicht bij me, " ging hij naar Instagram om zich te verontschuldigen en voegde eraan toe: "Ik denk dat je tegen die tijd weet dat het een bekend feit is dat ik zowel man als vrouw op exact dezelfde manier zou hebben gereageerd."

4 2021: DaBaby's homofobe opmerkingen zorgden ervoor dat hij op een paar festivals werd ontslagen

Hoewel het niet echt een probleem is met de wet, werd DaBaby vorig jaar onder de bus gegooid na zijn problematische opmerkingen op het podium van het Rolling Loud-festival. Zijn eigen woorden waren: "[Als] je vandaag niet komt opdagen met hiv/aids, of een van die dodelijke seksueel overdraagbare aandoeningen waardoor je binnen twee tot drie weken sterft, steek dan een mobieltje in de lucht. Dames, als je p-y naar water ruikt, steek dan een gsm-lampje in de lucht Jongens, als je geen d–k zuigt op de parkeerplaats, doe dan een gsm-lampje in de lucht."

De uitspraak leidde al snel tot verontwaardiging onder de fans, waaronder zijn medewerker Dua Lipa, met wie hij contact had voor de 'Levitating'-remix, en de legendarische Elton John. Hij werd toen gedropt van een paar grote festivals die hij moest headlinen, waaronder Lollapalooza, het Governors Ball Music Festival, Austin City Limits, Parklife Festival en meer.

3 DaBaby verontschuldigde zich later voor homofobe opmerkingen, maar de schade is aangericht

Na de zware terugslag bood DaBaby een formele verontschuldiging aan op Instagram en verwijderde deze niet al te lang daarna, maar de schade was aangericht. Zijn uitspraken waren: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de LGBTQ+-gemeenschap voor de kwetsende en prikkelende opmerkingen die ik heb gemaakt. Nogmaals mijn excuses voor mijn verkeerd geïnformeerde opmerkingen over hiv/aids en ik weet dat voorlichting hierover belangrijk is. Liefde voor iedereen. God zegene u."

2 2022: DaBaby en zijn gevolg vielen de broer van zijn ex-vriendin aan

In 2022 een nieuwe video van DaBaby en zijn entourage die Brandon Bills, de broer van zijn ex-vriendin DaniLeigh, fysiek aanv alt op een bowlingbaan in Los Angeles. Hij beweerde opnieuw uit zelfverdediging te hebben gehandeld, terwijl de politie van Los Angeles de vechtpartij onderzocht.

"Ik ben nu nog steeds bang voor die situatie", sprak hij over de vete in een Breakfast Club-interview en voegde eraan toe: "Ik hoorde dat het moeilijk voor me zou worden, dus ik spreek daar niet echt over. Na kan beneden opduiken.”

1 Wat volgt er voor DaBaby?

Dus, wat is de toekomst voor de rapper? Het lijkt erop dat, ondanks zijn polariserende houding, de rapper verre van snel zal vertragen. Het Rolling Loud Festival heeft zojuist bevestigd dat de rapper deze zomer terugkeert, en hij bracht zijn nieuwste album Blame It on Baby uit, niet zo lang geleden in 2020, en zijn match-made-in-heaven collab met YoungBoy NBA Better dan jij dit jaar.

Aanbevolen: