Wie was Jessica Henwick voordat ze bugs werd in 'The Matrix Resurrections'?

Inhoudsopgave:

Wie was Jessica Henwick voordat ze bugs werd in 'The Matrix Resurrections'?
Wie was Jessica Henwick voordat ze bugs werd in 'The Matrix Resurrections'?
Anonim

Bijna twee decennia na het uitbrengen van de derde Matrix-film, besloot Lana Wachowski dat het tijd was om het volgende hoofdstuk van deze sci-fi-wereld te introduceren. Natuurlijk zou elke Matrix-film niet compleet zijn zonder de hoofdrolspelers Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Jada Pinkett Smith.

Tegelijkertijd introduceerde het onlangs uitgebrachte The Matrix Resurrections, dat een reeks reacties van fans oproept, ook verschillende nieuwe gezichten in de franchise. Deze omvatten Yahya Abdul-Mateen II, Priyanka Chopra, Neil Patrick Harris, Christina Ricci en natuurlijk Jessica Henwick.

In de film speelt Henwick Bugs, een leider van het menselijk verzet die weigerde te geloven dat Reeves' Neo dood was. En hoewel het voor fans zeker een genot was om Reeves, Moss, Smith weer in actie te zien na een intense onderbreking van twee decennia, zijn ze het er ook over eens dat Henwick een van de opvallende artiesten in de film was.

Nu deze actrice in de schijnwerpers staat, vragen velen zich ook af waar ze Henwick anders eerder hebben gezien.

Jessica Henwick vocht ooit in een sterrenstelsel ver, ver weg

Al vroeg in haar carrière werd Henwick op indrukwekkende wijze een onderdeel van de langlopende Star Wars-franchise. De actrice speelde vervolgens Resistance-piloot Jessika Pava in de film Star Wars: Episode VII - The Force Awakens uit 2015.

Helaas was het personage maar in één Star Wars-film te zien, hoewel Henwick blij is dat het personage blijft floreren in de strips.

“Ik hou van de stripboeken. Het is trippy om mezelf in een handgetekende vorm te zien , vertelde de actrice aan Syfy Wire. “Het is duidelijk naar mij gemodelleerd. Die stripboeken zijn geweldig.”

Jessica Henwick ging ook een paar memorabele serierollen spelen

Rond de tijd dat ze haar debuut maakte in Star Wars, werd Henwick ook geïntroduceerd in de met een Emmy bekroonde serie Game of Thrones als Nymeria Sand. Het was een rol die ze vrij snel wist te bemachtigen nadat ze een 'goede werkrelatie' had opgebouwd met de castingdirecteur van de show.

"Het ging allemaal erg snel", vertelde de actrice aan Jakarta Globe. “Ik kreeg de rol binnen een maand. Ik had drie audities en meteen in training en voorbereiding. Dus ik heb veel geluk gehad.”

Niet lang daarna werd Henwick gecast in het Marvel TV-universum dat voor Netflix was gemaakt als vechtsportexpert Colleen Wing. Het personage werd voor het eerst geïntroduceerd in The Defenders.

Later verscheen Henwick ook in Luke Cage en Iron Fist. En rond de tijd dat de samenwerking tussen Marvel en Netflix ten einde liep, maakte Henwick zich op om weer films te maken.

Vlak voordat ze zich bij de 'Matrix'-cast voegde, had Jessica Henwick haar eigen 'Red Pill, Blue Pill Moment'

Het bleek dat de castingperiode voor The Matrix Resurrections samenviel met een andere grote franchisefilm en in het begin was Henwick in conflict over voor welke ze auditie moest doen.

Aanvankelijk had de actrice een auditie op tape gestuurd voor The Matrix en toen ze het leuk vonden wat ze zagen, werd Henwick gevraagd om naar Los Angeles te komen voor een scheikundelezing. Wetende dat sterren als Salma Hayek eerder de Matrix-audities hadden verknald, was Henwick's vroege "in" duidelijk een groot probleem.

Diezelfde dag ontving de actrice echter een aanbod om een schermtest te doen voor de Marvel Cinematic Universe, de uiteindelijke kaskraker Shang-Chi en de Legend of the Ten Rings in 2021.

Om het Henwick wat ingewikkelder te maken, werd haar expliciet verteld dat ze er alleen voor kon kiezen om auditie te doen voor een van de films.

"[De studio's] wisten van de andere aanbiedingen, en beiden gaven me het aanbod op voorwaarde dat ik alleen auditie kon doen voor de een of de ander", vertelde de actrice aan Entertainment Weekly. "En er was geen garantie dat ik ook niet zou krijgen."

Uiteindelijk besloot Henwick echter dat ze deze keer voor iets nieuws zou gaan. “Ik heb een geweldige werkrelatie gehad met Marvel. Ik heb duidelijk Marvel TV gedaan, dus ik was al in het universum, legde ze uit.

“Ik wist dat lid worden van The Matrix niet een kans is die je elke dag krijgt. Lana heeft zoveel aanbiedingen gehad om meer Matrix-films te maken. Ik wist gewoon dat het nu of nooit was. Terwijl Marvel natuurlijk een enorm, geweldig bedrijf is dat heel, heel regelmatig films maakt.”

Henwick had ook de indruk dat toetreding tot de MCU dan in wezen het einde zou betekenen voor haar Marvel TV-personage. “Als ik [Shang-Chi] deed, zou ik Colleen in feite naar bed brengen. Het was niet de belangrijkste factor, maar het kwam zeker ter sprake in gesprek", vertelde de actrice aan The Hollywood Reporter.

“Ze heeft mijn leven veranderd. Natuurlijk, als ik de kans zou krijgen om haar opnieuw te bezoeken, zou ik dat doen, maar ik weet alleen niet hoe waarschijnlijk dat is.'

Na The Matrix Resurrections zullen fans blij zijn te weten dat ze Henwick ook kunnen vangen in verschillende aankomende 2022-films.

Om te beginnen schittert de actrice in de langverwachte film Knives Out 2 van Rian Johnsons. Het was een rol die Henwick misschien heeft gekregen door een schuldgevoel op Johnson te gebruiken. Het bleek dat Johnson, die ook Star Wars: The Last Jedi regisseerde, er geen idee van had dat Henwicks Pava de gebeurtenissen van The Force Awakens overleefde, dus hij heeft haar nooit teruggebracht.

"Ik had zoiets van, nee kerel, ik heb het overleefd", herinnerde Henwick zich haar gesprek met Johnson. 'Ik heb een hele reeks stripboeken geschreven over Jess Pava, en dat wist hij niet. Dus hij was van streek.”

Ondertussen speelt Henwick ook de hoofdrol in de komende actiethriller The Grey Man naast Chris Evans en Ana de Armas. De film wordt geregisseerd door Anthony en Joe Russo.

Aanbevolen: